thumbnail

Wednesday, March 04, 2015

The Spongebob Movie - Sponge Out Of Water Yang Super Duper Best Giler!


Sabtu lepas aku dapat jemputan..eh dapat ke? Tak tak..haritu aku saje tanye Fiza Rahman pasal dia dapat invitation movie screening citer The Spongebob Movie 3D sebab aku teringat Syahmi ade cakap nak tengok citer tu nanti kalau dah keluar kat wayang.

Aku sekadar tanye macam mana kalau aku nak join, pastu dah banyak hari aku pun dah lupa..

Nak jadi cerita dalam pada dah terlupa bab tu sekali Fiza Rahman pm aku jumaat petang cakap aku boleh join esok (sabtu) sebab dia dah deal dengan orang EdelmanEh..tanjat gegurl sebab ni mesti rezeki anak ni. 

Ade contest dressup anak-anak tercantik tema Spongebob tapi aku memang takde la semua tu. Ade sesi bergambar dengan Spongebob sebelum tayangan movie, ade popcorn percuma dengan air mineral ade badge Spongebob untuk anak-anak. Memang fun giler ar! 


sebelum show bermula

Kami takde tema Spongebob tapi kami bertema peach je la, ala-ala Patrick kawan Spongebob pun okey la kot..he..he..he..
Si adik mok tu sebenar nyer takut tu tapi acah-acah pandang gak kamera sebab dia kan budak pantang nampak kamera!


The Spongebob Movie - Sponge Out of Water

The Spongebob Movie - Sponge Out of Water ini mengisahkan pengembaraan Spongebob dengan kawan-kawan dia (Patrick, Mr.Krabs, Squidward, Sandy dan Plakton) untuk mencari resepi rahsia Mr.Krab's yang telah hilang. Perjalanan tersebut membawa mereka ke dunia nyata, ke angkasa lepas sehingga berjumpa dengan bajak laut yang mempunyai resepi tersebut dan juga sebuah buku lama yang boleh merubah sesuatu apabila buku itu ditulis.

Dalam pengembaraan ni Spongebob dan kawan-kawan dia jadi super hero tau!
Eh skema giler kot aku cerita.hihihii...tapi nak bagitau cerita ni super duper best giler kot! 

Syakirah yang baru 1 tahun 7 bulan pun duk layan tepuk-tepuk tangan joget-joget mase tayangan ni! Cerita ni ade gelak, ade nyanyi, ade sedih dalam gelak..ehh best la! Serius dari minit awal sampai minit akhir tak boring langsung! 10 bintang arrrr nora bagi..ha.ha..ha..

Aku dulu tak suka langsung dengan Spongebob tau, sebab aku rase kartun ape la ni petak-petak muka pun alahaiiiii tapi lepas tengok citer ni baru aku tau kenapa Syahmi Sufiya suka sangat tengok citer nie. Best giler! 
Lagi best layan movie ni dalam 3D. Best..best..best..tak menyesal la beli tiket bawak anak-anak tengok movie nie. Penuh erti setiakawan dalam cerita nie. Puas hati.

Thanks a lot wakil Nickelodeon , Edelman dan Fiza Rahman !

Sedikit sedutan movie The Spongebob Movie - Spounge Out Of Water boleh tengok kat [sini] atau [sini]

Jangan tak tengok, ade di pawagan start 05.03.2015. Cuti sekolah bulan Mac ni boleh la bawak anak-anak tengok The Spongebob Movie - Sponge Out Of Water yang super duper best giler ni. Tengok Spongebob dan kawan-kawan jadi Super Hero!

ada kamera mesti ade gambar nie. selftimer aje. letak kat stroller ;)

tak habis dengan peace dia budak tengah tu.

Event dari pukul 3, abis pukul 6 petang. Nasib baik masing-masing tak buat perangai walaupun penat. Kejar asar, makan tunggu maghrib baru balik.

21 comments:

Kakzakie said...

Budak tengah tu kan ikut abang dan kakak dia. Takut-takut posing tetap maintain ayu gitu:)

Nuriesya Nadia said...

Who live in a pineapple under the sea. Spongebob Squarepants. Hahahaha. Okaylah nak mark date ni. Nak tengok gak. Ekekeke.

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

MizzTina said...

comel lak naik bebiri pink tu..kekeke

Mrs Puex said...

mmg rezeki anak sentiasa ada kan??

jgn lupe invite kite jugak eyh..hehehee...

ok bai..

kehidupan sihat said...

comei anak-anak nurul :)

mrs kayrul said...

citer kartun wajib tengok waktu zaman bujang dulu...dah kahwin nie x sempat dah nak tengok citer2 macam nie asyik berebut tv ngan anak jer..huhuhu

memang dah set nak g tengok bila wayang keluar..x sabarnya

mama tisya said...

cite kartun ni ankdara dk tnye bila nk pegi tgk..sbb die asyik nmpk poster kn...best la rezeki dpt tgk awal kn...suka tgk uols yg suka bergmbr sefamily ni

Yana MIB said...

mmg tunggu jugak movie ni..weekend ni boleh ajak papa terjah wayg..mesti ramai org ni kang..haha belasah! mama dan anak eksaited nk tgk.. :p

Julia Johari said...

Syok yerrrrr sis pi event ni...weee tgk citer kartun spongebob...mmg kegemaran Qi gak ni...adik mok nari2 amboiiiiiii dia sukaaa hehehhe nsb dlm panggung wayang gelap kalau tak mama mesti ambil video dh hehehe...nak tgk gak huwaaaaaaaa

Kira Sakura said...

hahahahahha patut la syakirah peluk abah!!!!!

Fiza Rahman said...

Jeles tau tgk gambar dia ngan spongebob tu...hehehe...

Alhamdulillah, rezeki kan. Mana tau next event dapat jemputan lagi. Bley together gather ☺

Nad MamaZN said...

bestnya..! nak tix free gak! :)

nieda said...

harus p tgk ni...

Inani Hazwani said...

Spongebob Squarepants nak tengok jugaklahh !

Nieyl said...

Rezeki tu..Amin...

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye...rezeki anak anak...nk kna bawak anak anak buah jugak weekend nie...walhal achik dia yang lebey lebey...hehehe

Umi Nazrah said...

salam singgah.

macam best la pulak. rasa nak bawak anak2 jugak. sebelum ni tengok gambar kartun kat tv ja. hehehehe

Mia Kassim said...

Comellah gambar naik biri2 tu. Cute jer semua .. :)

Mrs Little Voice said...

Qayyum pun dah merengek nak tengok cite ni...

LYAfrina said...

nak tunggu akhir bulan ni layan citer ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang