thumbnail

Thursday, April 16, 2015

Perpustakaan Kanak-Kanak di Perpustakaan Negara KL


Baru terhegeh-hegeh nak update blog. Perangai ade sedikit malas lately nie..mihmihmih..
Duk kelebek je gambar dalam hp tapi idea nak update tu nan hado.
Dengan sakit jiwa sebab online radio kene block kat office dengan web ber -dotcom semua kene block lagi la sakit jiwa..heh..online radio pun kedek..tapi FB & IG buleh pulak on..hmm..

Tapi disebabkan nak cleankan gambar dari hp meh la kiter merajinkan diri update pasal Perpustakaan Kanak-Kanak kat Perpustakaan Negara nie.

Aku pun dah puluh tahun tak jejak sini, nama je orang KL tapi perpustakaan negara pun tak pegi..pfftt..jejak ke sini pun sebab anak yang beria-ia ajak pegi. Ni minggu ni dia ajak pegi Pesta Buku kat PWTC pulak, siap tanye mama tau tak kat mane PWTC tu?Tau tak PWTC tu ape..heh..mama ko memang tak tau kot..he..he..he..

Bergaya kemain korang ye anak-anak.

Nampak tak waktu operasi dia?
Isnin & Hari Cuti Umum ditutup.
Selasa - Sabtu di buka dari 10.00 pagi hingga 7.00 mlm.
Ahad di buka dari 10.00 pagi hingga 6.00 petang.

ade ruang untuk anak-anak belajar komputer

Nampak ruangan berbaring?

Tukang punggah yang baju pink, tukang kemas yang baju purple.

Eh...mcm belakon pulak suami isteri nie..thihihii..

Bilik air kat dalam so tak risau nak lepaskan anak yang dah besar sikit tu.

yang tengah tu eksyen jek tu ;)

Sebenar nyer kat dalam ni besar jugak.
Ade ruangan untuk tengok tv, ade bilik tayangan movie, ade bilik komputer, ade bilik teater.
Masuk percuma & kalau nak pinjam buku cuma bagi mykid/mykad je takyah nak buat kad bagai. Boleh pinjam selama 4 minggu kalau tak silap aku.
Banyak jugak buku sampai rambang nak baca yang mana satu. Last-last orang yang ajak pegi perpustakaan tu duk pegi tgk tv dan main kejar-kejar dengan adik T__T 

Tengok dah start bising apa lagi, ajak pegi taman je la terus..nak lari pun lari lah..
Oh lupa, depan pintu perpustakaan ni ade cafe, harga masih lagi mampu bayar okey.. ;) teh ais dia sedap bangat! ha..ha..ha..

Saje tayang muka budak yang dah mengantuk giler tu..ha..ha..ha..muka pasrah berserah sangat ni dik! Yang abah duk dera bawak pegi amik angin biar kene muka.

19 comments:

Falsya said...

yg somi isteri tuh mmg berlakon ke ape tuh..haha..

Farah Waheda Wahid said...

ini kalau ash masuk ni di waktu dan ketika ini habis dia punggah semua ni, ha ha ha, hajat hati nak bawa, tapi tak bley tak bley tak bley lagi... sebab dia punya sepahhh nanti ya ampunnn, messy gila jadinya...

Mrs Puex said...

semua gambar mesti terfokus kt si adek..

abihlah saham abg n kakaknye..

hehheee...

careno said...

ok gak ehh sini... mcm kat rumah die buat... siap boleh baring2... selesa...

yoorin melacolea said...

dah bertahun duduk kat kl, baru ahad lepas tau library kat mana.. tu pon sebab pegi tasik titiwangsa..hahaha..dah banyak kali lalu bru perasan.. plan nak pergi jugak laa nanti.. =)

yoorin melacolea said...

dah bertahun duduk kat kl, baru ahad lepas tau library kat mana.. tu pon sebab pegi tasik titiwangsa..hahaha..dah banyak kali lalu bru perasan.. plan nak pergi jugak laa nanti.. =)

Cik Ecah said...

ehhh mcm best jerk...siap boleh berbaring baring lagi...weeee
seronok adik main kemas2 buku hahaha

Diana Rashid said...

kalau ada bantak lagi best..kan??
ahhahah..melampau..kan?/

Muka kalau kena angin lagi la mengantuk..:p.

Zaza Abdul Latif said...

aku tak boleh tahan tengok gambar propa korang laki bini kat situ.. rasa nak hantok kepala hahaha!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam izawa,
waaaaa
berbaringan di perpustakaan sekeluarga tajuknya he3

Fiza Rahman said...

Ok...next aktiviti ☺

sudipVSsenduk said...

Izwa pernah pergi perpustakaan shah alam? Best giler!!

Bin Muhammad said...

Baguslah ada kemudahan sebegini! Tapi kat KL la pulokk

Pha Is said...

hahaha.. berlakon baca buku elok je..

jeBateja said...

Wahhhh best lah....nak kena pergi ni....

Azian Elias said...

Library kanak2 ? Tak tau lak akak..hadehhh!!!...

Julia Johari said...

Kak izwa, terima kasih buat entry ni, nanti julia nak bawa Qi free nanti ke perpustakaan kanak2 negara, besttt yer, Qi dah la fanatik buku, seronok tgk anak2 sis baca buku...yesssss

Kira Sakura said...

oiii syok nya haaa. cenggini gaya memang takde la risau sgt nak lepas bebudak kannn

mrs kayrul said...

lamanya x pergi perpustakaan negara...rindunya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang