thumbnail

Tuesday, April 21, 2015

Sufiya Irdina | Pertandingan Bercerita


Betapa tak gigih nyer aku sekarang ni nak update blog...takde cerita la diceritakan..malas pun ye jugak..asyik duk kenang-kenang biler la nak 30hb Mei nie..dekat 5 bulan tak pegi bercuti nie..kematu dah otak. Awak dah tak sabar sebenar nyer nak sambut anniversary 2 Jun nanti..he..he..he..

Ok fine.

Khamis lepas Sufiya masuk pertandingan bercerita anjuran Taska dia untuk hari Inovasi di Lobby MARA. Sebulan jugak la dia duk hafal cerita Sang Monyet Yang Sombong ;)


video
video

Video nasyid Syahmi nanti aku try share kan jugak eh..haritu nak post kat FB kekonon nak save kat sana dulu baru save kat pc sekali terdelete dari hp..grrr..ade kat ipad tapi yang dah separuh. Nasyid Syahmi yang pegi lawan sekolah lain tu bulan depan, bulan 5 nanti.

5 orang yang masuk bertanding.

Senyum sebelum menangis. ermm..

Muka elok gelak-gelak mase orang anounce dia menang no.2 tapi lepas dapat hadiah terus nangis berjurai-jurai air mata sebab tak nak hadiah no.2 tu tapi nak hadiah no.3 sebab hadiah no.3 lagi besar dari hadiah no.2. Huhuhuuu..sabar je la.. t____t

Ok dah, takde idea dah nie.

16 comments:

Lynda Che Lah said...

huhu..
sedih je hadiah kecik sikit..
haha..camne nak fahamkan itu kak..
kikiki..
btw tahniah sufiya..

Nurzakiah Hanum said...

comelnya
tahniah dik

Nad MamaZN said...

kikiki.. lawak plak dia..apa2pun tahniah kakak! :)

el said...

tulah kdg2 tu hadiah yg last tu lg beso nengok..frust kita..tp papepun tahniah ye

Nieyl said...

Singgah pagi...
ololololoh...cmtu pulak yea...
klu cmnie..next time soh cikgu bagi hadiah no.1-3 besar²... :)

Kakzakie said...

Aduhai Sufiya sayang... dpt no. dua tu baguslah. Minta mama/abah beli hadiah lainlah kalau macam ni.

Tahniah sayang. Auntie tumpang bangga:)

Cikgu pun satu kenapa tak balancekan hadiah - nama pun budak. Kesian kan.

Inani Hazwani said...

alahaiii siannya dia dapat hadiah kecik. nanti mama bagi hadiah besar punyaa. hehehe

Abu Zaini said...

Congratulation ajah

Mrs Puex said...

hahaha...comel la kakak,

x kisah no berapa yang penting hadiah kene besar.. cikgu nye pon..bagi la kebesaran hadiah mengikut no hadiah tuh.. barulah anak ank puas hati ye dak..

hehehehee..

Syafik Kamaluddin said...

tahniah , itu sebagai pemangkin semanagt. hehee

lia ummiirfan said...

hihihi..

- dieyana - said...

tahniah...mecti comel je ni bercerita..;-))

Daddy Ziyyad said...

hahahaa..ingatkan nangis sebab nak kan hadiah tempat pertama !

mama tisya said...

pandai sufiya bercerita..psl adiah bole plak gtu ye...hehe

Julia Johari said...

Seronoknya lihat itu anak darah daging sendiri bercerita...masuk pertandingan bercerita...ohhhhhh saya faham macam mana perasaan kak izwa...rasa nak suh QI cpt2 besar hahahha...Suffiya Irdina well done adik dpt no 2 tu auntie juju kagum sgt2...

Kira Sakura said...

selalu macam tu. ada sepupu xnak no 1 nak no 10 sebab 10 lagi banyak =.=

tahniah sufiya. dapat no dua dan keberanian tu ;) tahniah mama jugak hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang