thumbnail

Wednesday, April 22, 2015

WW : Ko Ghase??!


bedak & budak tak dapat dipisahkan

Lipstik pakai kat gigi ye mak-mak

Celak sila pakai kat muka bukan mata ye bapak-bapak

Posing maut supaya tak kene marah Y_Y

1 tahun 9 bulan, akal kemain panjang budak nie. Pandai gaduh pun ye jugak nie. Kalau marah kat kakak dia tarik rambut kakak, dengan Syahmi dia jarang gaduh sebab Syahmi lembut je dengan adik-adik tapi jangan Sufiya..errmm..ermm...anak no.2 kan special..he..he..he..

Masih lagi ngempeng, tapi dah besar ni makin kronik ngempeng nyer sampai malam tak bagi aku baring sebab dia nak menyusu sepanjang malam..ko dah kenapa dik..penat okeh.
Masih lagi tak campur susu lain kecuali segala air dia dah bedal..kehkehkeh..makan takyah cakap tomato mentah pun sebat.

Sikit hari lagi dah nak 2 tahun..simpan besar ni je tak bleh ke?? Kenapa besar cepat sangat ni anak-anak..uhuks~ 

Ko ghase tak ke laut ke WW aku ni?muahahahaha..

34 comments:

Kakcik Nur said...

Alahai budak comel ni... :)

HeNRieTTa JoSe said...

makin comel bdk sorg nie...kan klu bleh smpan besar tu je...cute mcm teddy bear...

mama tisya said...

bdk2 ngan bedak mmg tkleh dipisanhkan..bab2 conteng muka pn sama..hehe..tisya dlu krim muka nenek p lumur kt rambut

Kakzakie said...

Heee.... kakak suka-suka-suka sangat. Siapa yg cuai letak harta benda semua jgn marahlah ye dik.. adik kan artis suka hati adiklah nak lukis kat muka ke kat mana:)

Comel!

nur anis said...

alahai..kemain dia ye nak mekap-mekap..baru la anak dara..hihi

Nurzakiah Hanum said...

ala tomeinya

Nieyl said...

hamboiiiii...
suka main bedak budak nie..
same la mcm aunt mase kecik²..
mandi bedak...hihi

Mona Lea said...

adui anak saya liptik baru beli ditenyehnya kat muka. mak nak cakap apa..mengucap panjang jelah

mama leen said...

COMELNYA DIK... KALAH MAMA KAMU

Bitt (double IS) said...

cute...owh lupa harini wednesday ehhehe

Ezy Loy said...

abs dicontengnya muke..
haha..
comel sangat!

jeBateja said...

Pehhhh.....ini follow perangai mak ni....rasanya lah

NM03 said...

nakalnye dia.... muahciked meh

Falsya said...

hahahahahhaha...alahaiii..dh tau wat salah mmg saje je kan nak wat muke comellllll...eeiii geram tau..

kannnnn, kenapa la anak2 selalu cpt sgt besauuuu..;(

Fiza Rahman said...

Hahaha...comel. Muka tak bersalah ☺

Daddy Ziyyad said...

bagos tu makan tomato mentah...kulit menten licin bersih...takyah guna Qu Putih...hahaha

Inani Hazwani said...

homaiii budak kecik ni. hahaha. sape ajar pakai bedak gituu dik :D

fayreen mizan said...

Makeupkan aunty utk pergi dinner boleh??

Lynda Che Lah said...

haah kan kak
kiut je gitu.
kalau suh besar ni je sampai bebila boleh tak..
nti rinduuuuuu

Sham said...

ni mst ngikut mama ni kecik2 suka main makeup2 gak neh...

wahida said...

comel giler pic last tu...tak jadi nak marah tgk dia posing rupa gitu...hahaha...

Julia Johari said...

entry plaing win bulan April ini dimenangi adik mokkkkkkkkk hahahhahahhahhahaha adoiiii rasa nak peluk2 budak ni tau...comey dengan kerenah dia heheheh

J.M.R said...

heheh penuh muka dicontengnya

ewanthology said...

budak kecik buat apa apa pun nampak comel... nak marah pun tak jadi :-)

Zaza Abdul Latif said...

dah besar sok bleh jadi MUA.. ye dik.. hehe..

el said...

hahahah yg last pic tu terus x jd marah kan haha

Puteri Beribiru said...

hahaha comelnyaaaa..
pandai explore ni..try and error macam-macam..dengan muka berconteng bagai..haha

Diana Rashid said...

hahaha..dah siap berbedak apa lagi..posing la...

Kakzakie said...

Tak apa dpt tengok budak mentel ni pun dah cukup:)

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...alahai tomey nyer dia...:)

Kira Sakura said...

hahahahhahaha geget karanggggggg adik ni haaaaaaa

kira memang simpan rapi botol bedak. budak tu pun pantang kalau nampak bedak =.=

Kamalia Lee said...

alahai la..macam-macam gelagat anak-anak ni

hainom OKje said...

Ada tokoh jadi mekap artis tu Izwa hihi...2 tahun nanti kalau nak beradik, pisahkan aje, kalau tak sambung ngempeng sampai 4 tahun dik hihi

adianiez AIDA said...

jelas sekali dia pompuan !!!
so cute...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang