thumbnail

Wednesday, April 29, 2015

WW : Terasa Sesuatu


Tahniah Abg Syahmi Irsyad

WW kan? so copy paste dari FB je.

Alhamdulillah, tahniah abg #SyahmiIrsyadSuhaidi ! ☺️ Syahmi Irsyad Suhaidi​
Bila tanye abg nak hadiah ape? Dia kata "abg dah taknak ape-ape, lego robot pun tak nak, legoland pun tak nak..tu semua membazir.. (mama terdiam sebab terasa sesuatu) 

"Syahmi nak 5 ringgit boleh mama?"
"Abg nak buat ape 5 ringgit?" 

"Abg nak beli kertas (kad) asma ul husna dgn kertas (kad) selawat. Kat sekolah agama ade jual" 
Sedih nyer la hai hati bila permintaan anak mama belum dapat tunaikan buat masa nie 
#me #myself #mylove #mykids #myfamily #love #happy #sad #bestmoment #touching #exam #noone

26 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
alhamdullilah

Mrs Puex said...

congrats menantu...hehee..

semoga jadi anak yang soleh kepada orang tua mu ya..

Ayu Ayunie said...

pandainya... alhamdulillah..

Zaza Abdul Latif said...

touching makcik baca..
kalau makcik jadi abg.. makcik mintak rm100 kalau mama tnya nak buat apa.. makcik ckp makcik nak belanja kengkawan.. kbai!

Eda Ejai said...

tahniah abg.. hebat la abg.. semoga abg truskan belajar rajin2 tau..

Nad MamaZN said...

alhamdulillah..
tahniah abg long!

Nieyl said...

Singgah pagi...
Tahniah abg syahmi...:)

izzeyda said...

alhamdulillah.. tahniah abang syahmi..

Inani Hazwani said...

tahniahh abg syahmi :)

Kakcik Nur said...

Tahniah Abang Syahmi. Teruskan kecemerlangan. :)

Kakzakie said...

Syahmi dah buat mama terharu sayang. Lain betul budak ni - kakak salute betul!

Tahniah dari auntie ye..

Falsya said...

tahniah menantu mommy..ehh, hehehe..

sejuk perut mama ngandungkan syahmi..alhamdulillah..

maszmadi muhamad said...

subhanallah, baiknye abg syahmi.....

- dieyana - said...

tahniah abang...

anak saya pun rendah kat khat tu...ermmm...tgn tk berapa nak seni kot ;-))

- dieyana - said...

ermmm..terasa kan, bila permintaan dia yang sebenar kita tak dpt tunai...sehinggakan dia dh tk mau benda2 mhl tu..dan akhirnya..cukup sekadar dpt lima ringgit..... sy pun pernah terasa begitu, tapi dlm kes saya, hadiah 'mahal' yang anak nak sebenarnya tu, sgt2 lah tak baik utk kanak2.... sy dh bgtau.."walau duit mama bnyk, dgn umur awk mcm ni, mama mmng tk nak beli.ok.full stop." baiklah saya bertegas dr skrg drpd sy menyesal di kemudian hari (minta gajet ntah apa2)..

eh2 terpanjg pula komen..sori ya..dua kali komen pulok tu ;-))

ujie othman said...

TAHNIAH! juga utk mak ayah yg dah mendidik dgn baik.

so touching..

el said...

congrat abg syahmi
sungguh tacing dia pya request tu :)

hainom OKje said...

Tahniah abg.....kekalkan kecemerlangan ye.
Abggg rugi tau abg tak mintak pape, mama tgh offer tu....

Julia Johari said...

Contoh yg baik...good job abg

wahida said...

pandai dan baik hati pulak tu...

tahniah syahmi!

♥TheOnlyFarah♥ said...

Alhmdulillah..sejuk hati jer dengar..=D

ayu Ismail said...

tahniah...alhamdulilah..

adianiez AIDA said...

tahniah!
kpd ibu & anak :)

Diana Rashid said...

Tahniah..pandai bahasa arab ni...:)

mrs kayrul said...

tahniah abang long..hebatnya

Kira Sakura said...

achik kira tumpang bangga. moga terus berjaya syahmi. terang hati dia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang