thumbnail

Friday, May 29, 2015

Berita Baik Untuk Bakal Ibu | Malika Confinement Care


Wahai ibu-ibu dan bakal-bakal ibu..nak share benda baik untuk ibu-ibu dan bakal-bakal disekitar Lembah Klang, Selangor, Nilai dan Seremban.

Sape yang bakal bersalin & bakal berpantang tak lama lagi? Sila angkat tangannnn.... ;) okey fine tak nampak..he..he..he..


Nak bagitau nie, yang Malika Confinement Care ade sediakan pakej penjagaan ibu selepas bersalin a.k.a ibu-ibu yang dalam pantang la kira nyer.. Huntung gila korang..zaman aku takde pun pakej-pakej macam ni..kalau ade pun bapak mahal..ini emak murah jek. So jeles! Huh..

Jadi bapak-bapak sila sediakan poket untuk ibu-ibu sebab ibu-ibu dalam pantang ni banyak berehat, makan yang secukup dan sebetul nyer.

Nah boleh pilih pakej mane yang berkenan :

1. Pakej 3 Hari



Pakej pertama


2. Pakej 7 Hari

Pakej 2

3. Pakej 10 Hari

Pakej 3

> Semua pakej akan bermula dari hari ke-3 sampai hari ke-44 (makna nyer akan mengambil hari yang ke-3, ke-7, ke-10, ke-14, ke-21, ke-28, ke-30 & ke-44)



> Semua pakej penjagaan ni konsep nyer, staff Malika Confinement Care akan tinggal bersama..kenapa kene tinggal sama?? Ha sebab nak bagi semua ibu-ibu berkenaan rehat secukup nyer mase dalam pantang tuh. Ibu-ibu berkenaan tak payah buat ape..cuma baring berehat & makan..ehh bagi anak susu..gitu.


Yang lain dari mengurut, bertangas, kemas rumah lite-lite, jaga baby, masak semua akan diuruskan oleh staff Malika Confinement Care nih! Hebat bukan?? Malam-malam dodoi baby pun staff Malika Confinement Care akan uruskan..see super hebat arghh..

Note kat sini awal-awal ye : untuk staff yang tinggal bersama tuan rumah, korang tak payah risau bab makan dia orang sebab Malika Confinement Care akan provide makanan kering & basah untuk staff dia orang sendiri, cuma korang bagi pinjam space peti ais dan dapur gas je untuk dia orang masak. Kira makan dia orang, dia orang makan sendiri punyer takde la kacau barang basah, kering korang..paham ke tak ni?

> Bab pengalaman korang jangan risau la sebab semua staff Malika Confinement Care adalah yang berpengalaman dalam bab-bab jaga orang dalam pantang nie.

> Ehhh..risau pasal bapak-bapak kalau staff Malika Confinement Care tinggal bersama?? Hieuuww kalau aku pun risau..kahkahkah..dah la dalam pantang pastu ade pulak orang lain dalam umahh...grr...me so cannot ar tapi tu semua boleh dibaca bincang wahai ibuk-ibuk ;)
Benda tu boleh setel..yang tak nak staff Malika Confinement Care tinggal bersama boleh je mintak visit day dari pukul 8.00 pagi hingga 6.00 petang. Kira bapak pegi kerja, staff Malika Confinement Care take over sehingga petang..so takde dah nak risau-risau ;)

> BTW, untuk pakej tinggal bersama Malika Confinement Care cover area Klang Valley, Selangor, Nilai, Seremban & Melaka

> Tempahan boleh di buat seelok-elok 3 bulan sebelum bersalin ye. Almaklum la takut tempahan penuh kang takde sape pulak boleh jaga. Dan untuk tempahan tu atau pertanyaan boleh :

Whatsapp/Call : 016-2078091 (Noorish)

Huhuhu..serius cakap aku jeles giler tau dengan pakej yang ade ni..aku dulu takde pun semua nie..dah la bersalin c-zer, sakit nyer Allah je yang tahu..nak bangun nak pegi bilik air kadang-kadang bertemankan air mata. Anak kene urus sendiri, diri lagi kene urus sendiri, anak yang besar pun kene uruskan jugak..sakit jahitan tu terpaksa kene tahan jugak..

Now dah ade pakej yang tersedia orang nak jaga, amik la korang. Ini untuk kebaikkan semua. Baik untuk ibu selepas bersalin, baik untuk baby sebab ade pakej belaian baby sekali dalam pakej tu, baik juga untuk bapa-bapa sebab tak perlu buat semua benda yang korang tak tau buat.

Sebelum terlupa..bulan 6 & 7 ni ade slot kosong..mane tau kan ade yang tengah cari last minit ni.
Hoi murah laaa...dah la ade  belaian untuk si manja sekali, ade free urutan, ade free bengkung, ade free jamu..ehh banyak sangat free ni! Korang tinggal pilih pakej & minta suami bayar je ;) Untung nyer lahaiii koranggg...~ 

12 comments:

Nieyl said...

Singgah pagi...
bgs nie..sbb smlm pun de gak terbaca pasal pakej² mcnie...
ala-ala schaalyahya gitu...
yang penting kena ada wang nya..hihihi :)

Kakcik Nur said...

Alang2 baik ambil pakej 10 hari tu, kan? Dicongak2 ia lebih murah... :)

Kakzakie said...

Kalau kakak pun ambil yg 10 hari tu berbaloi
Tapi dah tak nak beranak pun dah tua hihi...

Nurzakiah Hanum said...

bagus nie

Farah Waheda Wahid said...

alaaa...lambat sangat dapat informasi ni...ha ha ha...Ash nak masuk 2 tahun dah... kena tunggu lagi lah ni nampaknya baru nak merasa pakej confinement ni... kot kot lah, kot kot...

Shahida Dzulkafli said...

Tetibe raser cam nak ngandung lg..
hahaha.. boleh x camtu..
Tapi diorang x cover lak sampai Perak..
Sedihnya... Tapi untunglah orang skrg..
xyah nak nyusahkan parents dah..
yang xde parents pun still leh amalkan cara tradisional dgn bantuan mereka nie..

mama tisya said...

byk pakej bole pilih..siap duit je

eMMe said...

Assalam idzwa..best2 pakej ni... kalo ade uwang, sume boleh... hehehe.. so, ikut kemampuan memasing la kan...

Zaza Abdul Latif said...

tak boleh angkat tangan.. belum ada tanda2 nak mengandung lagi
tapi kalau ada yg memerlukan bleh lah aku recommend. kbai!!!

LYAfrina said...

sekarang zaman serba moden,..siap ada pakej juga utk ibu bersalin..klo kt kampung2 kna cari org tua2 or bidan kampung la.. tp skarang pon dah susah cari..bayaran pon blh tahan

Maria Firdz said...

Mudah dh zmn sekarang kn.. Call aje...

Kira Sakura said...

ohoiiii syoknyaaaa duduk tadah diri je hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang