thumbnail

Friday, May 22, 2015

Dan, Pemenangnya Dah Tentu Lah..Telur Goreng Planta!


Hah korang..dah baca kan entry aku yang lepas tu? Kalau tak tau pokok pangkal cerita boleh klik sini ye ;)

Demi Sebuah Resepi Telur Goreng, maka 15hb Mei dengan kisah perebutan resepi rahsia telur goreng, keputusan sebulat suara telah dibuat! Dah tentu la mak-mak yang menang ok. Wott woot..dengan rahsia nyer adalah menggorengkan telur menggunakan PLANTA! #telurgorengplanta

Tada!

Jutawan tu tak berjaya nak ambil hak cipta resipi telur goreng, sebab dihalang oleh pihak Planta. Rupa-rupanya, resipi telur goreng tu adalah resipi telur goreng Planta. Memang patut pun Planta menghalang jutawan ni haha. ;) now telah terbukti #telurgorengplanta adalah sangat sedap sebab:...

·         Aroma yang memikat rasa
·         Garing (hujung telur tu nampak kekuningan tanda garing)
·         Rasa yang lazat                                                                           
·         Warna yang menarik (yellowish-golden egg yolk color)
·         Kurang berminyak

#telurgorengplanta

Hah..yang ni nanti aku buktikan dengan entry yang lain tau! Tungguuuu......
Sambil tu korang pun jangan lupa try sendiri resipi telur goreng Planta kat rumah. Mesti sedap hingga menjilat pinggan hahahaha..

Okeh, meh kiter cerita pasal event 15 Mei tu. 

Selebriti yang terlibat.

Dihari berkenaan, Chef Zaidah telah lakukan demonstrasi menggoreng telur menggunakan Planta ditemani dengan Sharifah Sofia, Irma Hasmie dan juga Joel Lim, Brand Manager, Foods, Unilever (M) Holdings Sdn Bhd. Less oily tau kalau goreng guna Planta..bau dia wallahhh...terus lapar perut waktu tuh.. kalau korang tak percaya cuba try sendiri kat rumah.

Dari kiri: Joel Lim, Irma Hasmie, Sharifah Sofia, Chef Zaidah

Selepas demontrasi tu ade sesi blind test tau untuk rase telur goreng mana yang lebih enak! Kitorang kena pakai blind fold, untuk tutup mata, kasi la suspen sikit, kan? Lagipun ini baru betul namanya ujian rasa. 

Seperti termaklum dah tentu la Telur Goreng Planta yang menang!

#telurgorengplanta

“Semua orang boleh menggoreng telur. Telur goreng adalah salah satu resipi yang paling mudah dan cepat untuk disediakan - jadi kenapa memilih telur goreng yang berminyak, kurang garing tanpa keenakan yang dikehendaki? Hanya dengan satu sudu Planta, keenakan telur goreng boleh diubah dengan serta-merta apabila dimasak dengan marjerin Planta yang harum aromanya. Planta bukan sahaja mempunyai rasa yang tersendiri, ia juga memberi tekstur garing beserta aroma yang menyelerakan. Hasilnya – telur goreng yang dimasak tampil sempurna, tanpa kesan minyak yang berlebihan dan penuh dengan kelazatan,” kata Joel Lim, Pengurus Jenama, Kategori Makanan, Unilever (M) Holdings Sdn Bhd.

Tak sabar aku nak update entry goreng telur menggunakan Planta tau! Tapi sebenar nyer Planta memang sentiase ada kat dalam rumah aku. Tak pernah putus Planta dirumah gitu ;) Anak-anak pun suka makan. 

Cuba bayangkan lepas event tu teros bersemangat pegi goreng telur goreng menggunakan Planta untuk si kecik kat rumah… Melompat-lompat dia bila makan, sedap sangat tu.. 

Nak tambat hati budak kecik senang aje, kasi #telurgorengplanta dah cukup. Telur Goreng Planta ni pun senang nak buat, cuma pakai sesudu je..


Sebelum balik, kami dibekalkan dengan sebakul hadiah yang berisi Planta, apron Planta yang cantik & 1 bentuk love untuk goreng telur..so sweet la Planta ni! Macam tau je aku suka bentuk love untuk buatkan bagi anak-anak makan.

Selingan...ehemmm..

Dengan Irma yang manis sangat.

Dengan Naz yang peramah ya hamattt..

TQ Planta !
Siapa yang nak cuba masak telur goreng Planta di rumah tu silakanlah.. #telurgorengplanta

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedap kan cooking guna planta

mama tisya said...

nanti nk try la goreng telur ngan planta

Julia Johari said...

dah agak dah ritu akak up entry cm sesuatu je hahahha...planta mmg sedap...aummmmmmm

Kakzakie said...

Ewah... bergalmour dgn planta dan artis ye:)

Nieyl said...

Singgah pagi...
nieyl pun selalu gak kak buat...
pengganti minyak..mmg sedappp...

Inani Hazwani said...

Lepas ni nak try buat. :D

Fiza Rahman said...

Tak pernah try lagi goreng telur pakai planta.

Arina Shamsul said...

boleh try lunch ni ..:)

Ipah Kholipah said...

boleh di coba mba goreng telur plantanya hehehe

Azyyati Liah said...

Bolehle nak cuba lepas ni :)

eMMe said...

ok pasni kite wat telur goreng guna planta ek... bestnye bergambar dgn irma hasmie, makin cantik sjak bergelar ibu kan....idzwa pun sweet...

Zaza Abdul Latif said...

Ok nanti aku try kat rumah.. tapi telur tak ada.. pinjam telur! hehehe

Muhammad Syazwan Norhalik said...

disebabkan ada pelanta, nmpk mcm sedap huhu

LYAfrina said...

planta rsa lemak2 masin..tu y best

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam izwa,
laaaaaaaaaaaa
hokeyh3
sebab baca blog uols ni baru iols tau bab hak cipta telor ni tau3
seblom2 ni dok konpius betui ka citer tu
ghopernya gimik si planta :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang