thumbnail

Monday, May 25, 2015

Menu Menarik Di U-Cafe Wangsa Walk


Pada sabtu lepas, aku berpeluang mencuba pelbagai hidangan yang di tawarkan oleh U-Cafe Restaurant yang terletak di Wangsa Walk. Majlis yang dihadiri oleh ramai rakan-rakan blogger ini memang meriah. Ada ramai juga yang aku baru jumpe untuk pertama kali. Hai selamat berkenalan koranggggg ;) dan thanks a lot to Jamar Bahar sebab sudi ajak akak ko ni makan..yess terbukti akak ko memang kuat makan..hahaha..

Actually review kali ni untuk ramadhan nanti, ade Nasi Kukus Ayam Rempah yang semurah RM3 je tau! Dah la sedap murah pulak tu. Mane nak dapat kat KL murah mcm nie oi..






 
Lokasinya U-Cafe Restaurant ni sangat strategik. Kalau korang ke Wangsa Walk tu, dari tempat parking kereta dah boleh nampak signboard U-Cafe Restaurant yang terletak di bahagian depan entrance Wangsa Walk. U-Cafe Restaurant mempunyai dua tingkat ni sangat sesuai dijadikan tempat untuk majlis keraian seperti sambutan hari jadi ataupun gathering. 

Kami ke tingkat 2  dan dihidangkan dengan 21 jenis hidangan. Dimulakan dengan buffet hidangan ramadhan yang sedia terhidang dikaunter buffet.


Seafood Platter
Combo Platter
Deconstructed Caesar salad
Italian Beef Carbonara with Egg Yolk
Signature Combo Mix Grilled
Flying fish rice with Soy Sauce
Lamb Rack
Fried aspragus + prawn
Egg Yolk Butter Chicken & Vegetable in Yam Basket Rice
Bangkok Jazz Crab Meat Fried Rice in Lotus Leaf
Penang Curry Laksa
Thai Style Pan Grilled Chicken Chop Rice with Green Curry

Puas! Puas makan dan merasa sebab sangat berbaloi dengan harga nyer. Walaupun agak pricey tapi portion nyer sangat besar boleh makan share-share gitu. Ada banyak lagi sebenar nyer tapi tak mampu la aku nak letak semua gambar disini.He..he..he..

Di U-Cafe Restaurant juga terdapat pelbagai jenis makanan disediakan. Jadi yang tekak melayu ke tekak orang putih ke jangan risau sebab kat U-Cafe Restaurant ni semua jenis hidangan ada. Ada dari Asian food, Japanese food, Western serta local food semuanya ada. Boleh dikatakan U-CafeRestaurant menghidangkan makanan ala fusion. 

Kepada yang tertanya-tanya status keHALALan nyer, cawangan U-Cafe Wangsa Walk ini telah mendapat pensijilan halal dari pihak Jakim. Jadi anda tak perlu risau untuk menikmati hidangan di sini. Selain itu juga, U-Cafe juga mempunyai cawangan di Sungei Wang.

Untuk maklumat lanjut & reservation di U-Cafe Restaurant boleh check it out di : 


www.u-cafe.com

Alamat :

U-Cafe,
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur

Facebook : 

U-Cafe Restaurant

atau

contact P.I.C U-Cafe Rachel : 019-3133668





29 comments:

Nieyl said...

Singgah Sini...
tembam dah pipi tuh..hihi..sedap sgt la tuh kan..makan... menarik nie kak..tgk gambar² pun menaikkan selera makan..:)

Siti Rohaida Yusof said...

sedapnya...

Kakzakie said...

Kakak tengok makanan dulu baru baca patutlah kenapa banyak sangat hidangan... barulah tahu:)

mama tisya said...

wah pantas...kenyang perut mkn mcm2 kn...akhirnya ketemu jua kita setelah berkomen aje slalu kt blog kn

Falsya said...

huwaaaaa..kijam tau ko kak..huwaaaaaa..dh la kite pose nie..scroll lelaju..

Aziela said...

Bila dah bukan orang KL, akak terpaksa pasrah jer tengok kambeng dan sotong tu....

Farah Waheda Wahid said...

ok I mark dulu untuk lawatan bulan Ramadhan nanti... #ehh tak bulan Ramadhan pun boleh lawat kannn???

GAPODIO said...

pergh..21 jenis foodies ek..tak terkira banyak tu

Kakcik Nur said...

Meriah makanannya... :)

Sidratul Muntaha said...

agaka dah mesti ade review
selalu lalu on daily basis
huuuh

Ena's Stories said...

wah murahnya..RM3 aje...satu dlm seribu...
Tgok gambo makanan² tu semakin lapo kite dibueknya

Nurzakiah Hanum said...

sedpanya kena cuba nie

Julia Johari said...

Tang mana femes amos tu kak izwa hahahah (mata ke atas, tgn kt bahu akak hahahha) seronok jumpa akak tau, tak sangka plak surprise sungguh, syok dapat mkn mcm2 sampai nak termuntah balik hahahha...adik mok akhirnya berjayaaaaa dalam pelukan auntie jujue hehhehehe...

#rinduakak

Daddy Ziyyad said...

Untung laaaaa..dpt makan free....hahaha


Saya Wangsa Walk tu pun tak pernah sampai...hahah..

Tapi nasi ayam kukus tu mmg murah!!

kucen master said...

rm3 je sepinggan?dia bela ayam sendiri kot.murah giler

aizamia3 said...

Terliur dibuatnya.. dahlah sejuk lepas hujan ni.. ;)

sue sue said...

Hujan-hujan ni,,,nampak makanan, tros rasa lapar..dengan tak sengaja, perut pon berbunyi..hihi...singgah blogwalking



Jemput singgah ke blog saya:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com

Zaza Abdul Latif said...

elok lah ngan kau yg suka makan banyak.. lagi2 makan nasik tak kira masa & keadaan!!! hahaha

nnt aku gi try lah kat kedai ni..

Nik Khazami Nik aziz said...

combo platter tu nampak best!

Diana Rashid said...

Lamb rack ..yang tu paling menggoda..

el said...

iols kenal mamatisya ngan JMR je hahaha
tp menu2 semua top top top meletoppppppp kaw2
kenyang uols kan hehe

Chekgu Azrine said...

Tgk menu2 mcm sedap semuanya..nti blhla pergi makan kat u cafe

Fiza Rahman said...

Telan ailio jer lah nengok suma makanan nih.

dalila said...

iye rm3 kak?
murah gle klu dh skali ngan nasik tu..mn nk dpt kt kl ni klu harga cmtu..makanan sumenye menarikk..lapo pulak ptg2 ni tgk makanan..haihhhh

Inani Hazwani said...

Memang buat orang terliur. hahha

Shiqin Sunshine said...

Sedapnyeee kak... >.<

LYAfrina said...

semua nmpk sedap2 n murah

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam izwa,
lahaaaaiiii
ni dah berepa kali dok nengok entry foods u-cafe ni
menahan jer iols tau3 :P
naaaakkkk tapi jaaauuuhhhh sob3

Kira Sakura said...

nangesssss temgok makanan sedap2 wuuu

ikan terbang tu menarik2 tangkai hati ini kakkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang