thumbnail

Monday, May 11, 2015

Tantrum Budak 1 tahun 9 bulan


sila tengok.

Copy dari FB :

Happy Mother's Day uolls & selamat menjamu hari dengan video khas ini.. 


Udah 3 hari mcm ni..yang hari ni punyer amukan sebab nak makan cheese slices! Bukan tak boleh makan tapi makan seslices campak nak buka yang lain..ewahhh sgt ko ni dik 



Haaa..ini budak arr lain dari yang lain okeyyyyy dari yang 2 orang lagi. Yang lagi 2 orang  tu aku tak penah pulak layan tantrum sampai macam nie..ke aku yang dah lupa?Hahaha...ke Eady je yang layan tantrum diaorang sampai aku yang tak ingat..keh..keh..keh...almaklum la kan semua anak campak kat Eady kecuali time menyusu jek >_< tapi yang ni lain..yang ni memang anak koala mama so banyak sangat masa dia dengan aku. 

Tu video aku amik semalam mase duduk rumah dengan dia, Eady takde keje. Amukan yang ntah ape-ape la dia sekarang nie..amukan nak mandi laaa ko dah kenapa setiap sejam ko nak mandi main air?? Amukan nak buka peti ais la...haishhh...geram sangat nie.

Biase ape aku buat time dia amukan? Aku biar jek sampai dia berenti sendiri dan datang kat aku..huahuahua..mak ko kejam dik..sori la nakpujuk-pujuk memang tak la..nanti mua! Dan yang SUPER LEGA nyer dia tak tantrum kat luar okey..cuma kat dalam rumah jek sebab dia tau dalam rumah ade otai besar backing dia iaitu mak tok dia..grrr..mandi satu hari 8 kali pun maktok ko tak kisah..grrr..


ni la budak tuh..

Tantrum tak tantrum mama tak kire, asalkan adik jangan besar cepat sangat..simpan kecik gebus mok mok macam ni la sedapppp peluk ;) abang Syahmi dengan kakak Sufiya dah kurus meninggi sejak dah masuk sekolah & tadika nie..uhuks..

21 comments:

Lynda Che Lah said...

tantrum ye kak..
anak sy 2 org x berapa lah
tp part liuk badan main tumbang atas lantai biasa..
lantak situ kepala nak benjol ke hape ke..sape suh tunjuk stunt..diam kan aje
kang x diam keluar pula perkataan tak enak didengar kan..so baik diam dan biarlah dia pujuk diri sendiri..
I is brutal..huhu

Fiza Rahman said...

Dik mok tantrun tak per. Jangan mama yang tantrum ☺

Tantrum nak tambah umur kot...hehehe...Qhalif baru jer baik tantrum. Memang menguji kesabaran.

yoorin melacolea said...

irine pon kengkadang tantrum jugak..ada laa yang tak kena..solution nye peluk dia..then dia try nak lepas..tp makin kuat kite peluk.. akhirnya tewas nak nenen.. kekekeke..nasib laa baru setahun setengah..

Nieyl said...

hihihi..
Singgah pagi...:)
gambar bawah tuh...sekali pandang mcm asben akk pun ade..hihi

Nad MamaZN said...

saje je nakkan perhatian mama ye? :)

Julia Johari said...

Kuatnya adik mok tantrum...abg Qi dulu ginilah...julia biarkan dia atas katil sorang...malas nak layan hahahha kejam tau mak Qi hehehhe

Mrs Puex said...

sebijik macam qaid..geram kann??

macam nak telan pastu sila dok dendiam dlm perut..hahahaaaa...

-mrspuex-

Bitt (double IS) said...

hehehehe lama tak tengok perangai mcm ni..

Jueliza Jamani said...

hahaha jenuh kesabaran.. kalo kat umah mmg aku tantrum jugak la dgn bebudak ni.. keje punggah bantal susun2 buat pondok2.. aduihh nasib org tak mai rumah.. kalo tak kelam kabut kena kemaih..

Falsya said...

memahami sgtt..dejavu x?..hahahahaha..kite penah kak oiii xnk pujuk si mek tuh...tpppppppppp xleh sbb die duk nangis teran suara smp nak kuau anak tekak dibuatnyeeee..ade gak la 15minit gitu..smp ilang sore mek..

Shahida Dzulkafli said...

Tantrum..
Hehehe.. anak kita yg second pun sama..
X dapat je mengamuk..
tapi dia nya ngamuk siap nangis2..
Kalau saya pun, saya biar jer..
Bukan apa, takut mua juga.. hehehe..

Kakzakie said...

Lahawlawa... kenapa ni sayang sampai macam tu sekali? Ini ikut siapalah ni:)

ReeneeRaaid said...

nice blog dear! saya follower baru awk. rasanya anak kita sebaya :)

Puteri Beribiru said...

hahah seram iolls yang belum kawen ni nengok..camno la rupo kalau anak den yang tantrum pulak suatu hri nanti..kang tak memasal den yang tantrum..eh tetibaaa

azian elias said...

anak dah besar2 ni akak rindu lak nak dengar bunyi nangis cam ni. heee

Inani Hazwani said...

Tantrum setiap sejam. Pehhhh. Hahaha

lieyalatif said...

nak manje2 le tuuu izwa oiii heheheeh.... tapi kalo geram sgt siap le kene gak marah tu kan heheheeh

Kira Sakura said...

kan kak. tantrum dorg sekarang masyaAllahhhhh memang menguji sangat2 haaaaaa

wahida said...

alaaaaa, tak dpt tgk video tu...
kat ofis ni segala mak nenek video kena block...huhu...

Diana Rashid said...

Anak saya dari start umur 2 tahun dah start tantrum..sampai sekarang nak masuk 3 tahun tak berubah2 lagi..silapnya kami layan sangt awal2 dulu..hahahh..tapi sekarang dah tau nak nak buat lagu mana..biar je..dulu dia suka tantrum sampai campak2 barang,sekarang ni bila dia tantrum kami start simpan semua barang2 yang dia boleh baling..lepas tu masing2 buat tak dengar je amukan dia tu..lama2 senyap la..tapi esok lusa dok buat lagi perangai buruk tu..hehehe

Zaza Abdul Latif said...

haha aku dah tengok perangai budak ni kat IG kau ari tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang