thumbnail

Tuesday, June 09, 2015

Hari Hari Kerja


Fail nipis yang ade beratus..ini baru SUKU.

Yup, sekarang aku adalah manusia busy tapi tipu la kalau cakap langsung takde mase nak jengah sini atau sana (fb). Ade je mase tapi aku dah rase sini dan sana satu keperluan untuk aku menjengah..wahhh gitu punyer belagak..kekekek..takde la wey..aku cuma lebih suka fokuskan satu benda pada satu mase je.

Kat sini dan kat sana aku cuma baca dan scroll..baca dan scroll..tanpa ape-ape komen. Yup aku dah kembali jadi silent reader.

Serius cakap aku suka sangat dengan kerja yang ade sekarang nie. Banyak..memang banyak benda remeh nak kene buat tapi aku suka. Dari jawap telefon, jawab surat, jumpe peminjam, sign surat, buat surat..bla bla bla..sampai la ke tarik fail semua aku buat sendiri dan aku suka kerja nie. Aku rasa hari-hari aku penuh dengan aktiviti kerja sampai aku tak sedar dah masa nak balik. Lega dapat rase macam nie.

Aku cuma naik pangkat 1 tangga je tapi kerja masih lagi sama yang beza aku cuma sign surat & buat keputusan jek..hehehe..yang lain aku masih kerani juga ;) alhamdulillah aku gembira.

Cuma disebalik gembira sebenar nyer terselindung segala duka lara yang aku boleh pendam seorang diri sahaja. Dugaan hidup kan kiter hadap je selagi bernafas. Bermakna ALLAH SWT masih sayang aku ;) alhadmulillah lagi.

So korang..aku skrg ni baca je tau, klik nuffy sekali tapi kate nak komen memang tak la..

23 comments:

mama tisya said...

byk file tu..slamat bekerja

Nurzakiah Hanum said...

banyaknya file

Jueliza Jamani said...

takper buat yang mana penting dulu izwa.. aku pun b4 keje lah bleh tgk sana sini tu.. heheheh

Nieyl said...

klu tgk fail² tuh...
mampu pandang je la kak..nak tlg jauh..hihi..
happy working kak...nieyl nie pun same..
klu bos g meeting je leh mengular jalan² umah org..hihi..
klu die ado...duduk wat koje..walaupun PA...

Aida78 said...

oooo mak aii banyak nya fail huhuhuh x sangup nak tengok ha2....

Farah Waheda Wahid said...

dulukan yang mana perlu... I is busy juga sekarang ni... busy tahap heavy metal... hu hu hu... mana yang dan jer...

mun said...

wahhh seronoknya banyak keje nak dibuat...
alhamdulillah..terisi laa masa tu dalam tempoh hari kerja kan..

Kira Sakura said...

kadang memang syok. datang keja, buat keja angkat kepala tengok ehhh dah pkul 1 ehhh dah pukul 5. boleh ambik beg balik jumpa anak dengan laki hihihihi

sue sue said...

uiiii bertingkek tingkek fail...alhamdulillah rezeki kan...moga nnt naik lagi 2-3tingkat pangkatnya...hihihi




Singgah Blogwalking....:)

nak mudahkan kerja rumah?Jom baca ni:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/06/basic-h-membantu-memudahkan-kerja-ibu.html?showComment=1433744253588#c6972630485172196856

Nad MamaZN said...

takpe.. dulukan mana yg lebih penting :)
kawan tetap kawan :)

lieyalatif said...

xpe beb..dahulukan mane yg penting dan tanggungjawab hakiki....kerja dgn ikhlas ni kite sendiri rase hepi kan izwa kan...

el said...

keje biarlah jiwa senang happy
lau x happy ngadap keje pun xsyok kan

Inani Hazwani said...

banyaknyaa file. :D

Falsya said...

mak aiiii...byknye file kak..kalau falsya mau migrain naik tuh..hehehe

Chekgu Azrine said...

happy working sis..

Ibu Lala said...

Selagi x tutup mata keje dan keje dan keje. Bila la nak boleh berehat.

Ibu Lala said...

Selagi x tutup mata keje dan keje dan keje. Bila la nak boleh berehat.

hainom OKje said...

Awak bizi ek Izwa.....
Biasalah namanya pun kerja, sabar ajelah.... Kerja ni kita kena enjoy, kalau kita suka, walau banyak camne, kita tak akan stress...

Tak pe Izwa, okje faham....

ujie othman said...

begitulah kerja, kena gak cuba happy dgn kerja. Kalau betul2 happy, itu bonus. :)

Daddy Ziyyad said...

yang NO REKOD tu banyak juga...
so terlepas dari kena bayar ke?

hihihihih

mama leen said...

kipidap

LYAfrina said...

huhu.sabor je la... makan gaji ...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam izwa,
bertingkek2 file uols he3
chaiyok3

pstt : kalo idup takder ujian tidak bermakna gitew...cecewah3 he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang