thumbnail

Tuesday, July 14, 2015

Selamat Hari Raya | Yeay..Dah Boleh Raya Dah!


Korang dah cuti ke? Aku masih lagi gigih bekerja..almaklum orang takde kampung macam nie la ;) relax chill lepak KL je la, jalan pun tak jem. Ahaks..

Oh ye, kita dah boleh raya uolls! Kemain gumbira hati ni sebab suami kiter belanje kiter baju raya yang sama dengan anak-anak. :) :) 

Pada mula tak nak beli sebab aku dah ade jubah biru tapi warna tak sama la dengan dia dan anak-anak. Kira aku ok je kalau pakai (okey kat mulut jek..padahal hati meronta-ronta kooo..hahaha...Eady memahami gamak nyer la kannn..) , belasah je la walaupun tak sama sebab nak jimat tapi Eady baik hati bagi duit (lagi!) siap bawak pegi beli baju raya biar sama dengan anak-anak.. jadi i is so happy la. TQ suami..i lebiu much-much la semalam..ha..ha..ha..

Size XS?

Korang takyah jeles la dengan saiz aku tuh. Sebenar nyer XS tu ukuran dia lebih kepada S, jadi terpaksa la amik XS sebab S macam gedobos sikit kat badan aku. Aim baju sama dengan anak-anak dah lama dah tapi duk berbolak balik nak beli ke tak nak beli ke tak..sampai seminggu berbolak balik.

Kedai baju pun kat Tesco aje korang takde la kemampuan nak beli kat butik-butik tu. Kedai murah pun aku rase harga masih mahal..huhuhu..serius aku memang kedekut dengan diri sendiri. Nak beli ape pun berkira, kebiasaan aku rase takde keperluan nak membeli. Baju kurung yang ade pun aku pakai je bertahun-tahun. Lama sangat dah tak membeli baju baru, tempah pun dah lama tak menempah sebab harga tailor jahit kat KL ni boleh buat aku migrain berhari-hari.

Jadi dengan wajar nyer, aku rasa happy sangat dapat baju baru lagi-lagi dari suami..khenn..

SELAMAT HARI RAYA dari Triple SI

Terus mak korang tak sabar nak cuti raya!
Kah..kah..kah..

23 comments:

Nieyl said...

hahaha..koje la kak..
sama la nieyl pun keje sampai khamis nie..
itu ler org xde kg...mcm tu lerrr...hihihihi

mama tisya said...

selim melim XS...sedondon la ank beranak..bgs si suami...

Jueliza Jamani said...

baju kecik sungguh tu pun duk kata gemuk tang mana.. debik nak debik.. hahhaha.. esok pun aku keje lagi..

Lynda Che Lah said...

XS tu kak..
sy pun xde kampung..
so. xcuti raya pown..
memang test butik kecil-kecilan kat tesco je kak..
tak sanggup nak beli kat butik besar2 :p

Lynda Che Lah said...

XS tu kak..
sy pun xde kampung..
so. xcuti raya pown..
memang test butik kecil-kecilan kat tesco je kak..
tak sanggup nak beli kat butik besar2 :p

Mrs Puex said...

wahhh....musti hati berbunge bunge kann?

selamat hari raya iwa..


-mrspuex-

- dieyana - said...

untung laaa...kihkihkih...

selamat hari raya...maaf zahir dan batin! ;-))

Julia Johari said...

Hahahhaha kelakarlah kak izwa ni heheh...akak dapat baju raya mesti lah suka...sis julia pun beraya kt kl je kak...leh pi jln2 pusing2 kl sampai lebam hahahhahahha...

aizamia3 said...

Masih keje lagi.. apply cuti Khamis ni tapi rasanya nak keje Khamis ni.. alah.. bukan buat apa pun kat rumah.. pagi raya jugak baru gerak balik rumah mak dan jugak rumah MIL.. kihkihkih..
Kite pun ingat nak carik baju raya dekat Tesco Setia Alam tu je.. dekat tak payah nak pergi jauh, jimat minyak..

Nurzakiah Hanum said...

tahun nie anum beraya di selangor je

Eye_nee said...

Akk keje jugak lagi ni beb.. coti start ari khamis...baju raya akk pun thn ni nak sedondon dgn en suami...pegi beli baju, suami akk kata bawak contoh baju melayu dia..akk ko ni degil sgttt...ambik gambar dlm phone jer..beli dah..balik umah nak match kan.....huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....sipi2 pun tidak warna dia....

ain.ya.nun. said...

Kecik molek comel lote je ko ye wa.
;)

Inani Hazwani said...

Hahaha. Suka hati lah ni nak raya kann. Selamat Hari Raya kak edzwa :D

Fiza Rahman said...

Ada jer kat office ni ha. Harini last day kerja.

mama leen said...

kami pun baju murah2 gak.. selamat hari raya izwa..

wahida said...

selamat hari raya nok...
maaf zahir batin...
hati2 selalu di jalanraya tau!

LYAfrina said...

saiz XS..kecik molek orgnya ni...

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

Bulan Syurga Firdausi said...

selamat hari raya kak...

Kakzakie said...

Dari kakak juga selamat hari raya - maaf zahir & batin
Kakak pun masih kerja lagi. Duduk JB aje pun:)

Pha Is said...

pergh.. XS.. saya yg dulu L pun skrg dah nak masuk XL.. hehehe...

salam aidilfitri...
maaf zahir dan batin..

Siti Yang Menaip said...

CT datang singgah sini =)

selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir batin..

Cho Zila said...

apa !!!! XS.... itujer nak komen...
memang dasatler badan mesti comei lote...
Idzwa kat bangunan maratuker lagi..
kot ke sana cari sepupu akka bolehler cari...

Kira Sakura said...

hihihihi hati isteri mana la yang tak seronok melompat2 bila dapat baju baru matching anak beranak lagi kannnn ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang