thumbnail

Tuesday, August 11, 2015

Sabtu & Ahad | Cerita Santai Kami


Rasa macam lama tak jenugk sini..bukan la busy kalah menteri tapi ntah rase takde ape nak share lately nie...tapi meh la cerita sikit-sikit, nak bagitau kat dunia aku masih lagi ade kat sini..he..he..he..

Sabtu

Aku kan dah start OT, jadi berhangkut la semua anak-anak lepak office. Petang bawak ke Titiwangsa, kira reward kat diaorang sebab bagi kerjasama yang baik. 1st time dia orang main rollerblade ni tau. Yang penat mak dia orang laa sebab kene pegang sorang sorang sebab masing-masing tak boleh berdiri! Aduh makk..pitam..jadi double penat! >_<

Yang bapak pun tak kalah..

Acah-acah berdiri je waktu nie..lepas tu masing-masing tergolek!

Balik dah maghrib, mandi-mandi solat pegi raya pulak..amik ko..
Lepak makan-makan raya sampai pukul 12 malam ko tahu? Haiyarkkk triple penat! Tapi ape boleh buat hidup mesti bermasyarakat jugak..huhuhuu..

Ahad

Heh..ahad lepas subuh semua dah siap sebab nak pegi tengok KL Grand Prix. Gigih kemain masing-masing tak reti penat. Baik mak baik bapak mahupun anak..sama jek. Nak cerita pasal racing pun macam biase je pun..racing kete je la kot..

Kami

Gambar tak tantek sebab amik dari camera front hp cap apple yang dah basi..hehehe...tapi tetap jugak nak letak walaupun tak cantik ;)

Ni waktu kami tengah tunggu monoreal mase balik dari KL Grand Prix ahad lepas. Yup berpanasan seharian berjalan sekeliling KL dengan berjalan kaki..gigih ko tahu. Naik monoreal dari Medan Tunku turun kat Bukit Nenas dan start jalan lepak kat setiap point sampai la ke Wisma KFC. Nasib baik anak-anak semua behave walaupun panas! Duduk tempat redup pun panas tau KL nie. 

Tu je la kot aktiviti kami sekarang nie setiap minggu..OT, habiskan masa dengan anak-anak pastu isnin-jumaat kerja. Sekarang masa untuk membesarkan dan habiskan masa dengan anak-anak la kot..Event blog pun banyak dah aku tak join sebab aku rase nak fokus kat anak-anak la dulu. Tak nak yang dikejar berciciran yang dikendong bertaburan..ewah koo berperibahasa plak..ha..ha..ha..

Waktu kerja kita kerja, waktu bersuka kita bersuka dengan anak-anak dan suami. Gitu lah hidup aku sekarang nie. Duit boleh dicari tapi anak-anak soleh bukan boleh dipetik dengan jari. Ye dak?

Maka, ade sapa-sapa nak sedekahkan rollerblade kanak-kanak kat anak aku nie? Hahahaha...jenuh laa sebab masing-masing tengah giler nak berrollerblade pulak dah! Haish...

22 comments:

Eye_nee said...

Kalau ada org sedekah lebih..bg akk saru roller blade tu tau..hehehe....kemain sakan berjalan anak beranak ni...

Jueliza Jamani said...

hahah rollerblade dgn ice skating benda paling aku tak leh balance.. selalu jatuh mcm nangka busuk jer.. hahahha

Kakzakie said...

Betul utamakan anak yg telah diamanahkan Allah
Blog sekadar suka-suka bila ada masa.

ps: tetap geram tengok adik tu tau. org lain senyum aje dia siap lambai lagi:)

Julia Johari said...

Bagus kak izwa, bawa anak2 kt opis, tak ada lah terasa sgt kan, petang2 baw api jalan2 best yeeeee....

Kakcik Nur said...

Iyelah, sejauh mana pun kita bermasyarakat, jangan abaikan orang terdekat (anak2 la tu), kan? :)

Chekgu Azrine said...

meriah weekends uols

Fiza Rahman said...

Family first. Penuh aktiviti weekend ☺

Jaman skolah dulu pernah lah main rollerblade. Skang klo main memang tergolek dulu kot.

Zaza Abdul Latif said...

tak reti penat tak apa.. jangan tak reti balik rumah!! hahaha

JMR said...

rajin kak OT di hujung minggu hehehe

el said...

wow makan raya xhengat smpai kul 12mlm..betul2 raya ni hahaha
of courselah family 1st thing in our life

Inani Hazwani said...

Teringin pulak nak main rollerblade tu. Hahahah

Cik Ecah said...

ehhh rollerblade..pernah try main dulu tp xpandai...kejap2 jatuhhh tersungkur..haahaaa

Nieyl said...

Salam...
Singgah pagi di sini..
kembali BW..=)
anak² buah kat rumah tu..sorang 1..
klu suruh makcik dia nie try..asyik tersungkur je..haha..
buat malu ajo..

Mrs Little Voice said...

hat apak pun ado kasut roller tu yang tak tahan...sporting morting

adianiez AIDA said...

setuju bebeno la stetmen tu.
time keje, keje...
time kat umah, da abis keje = anak2 dan asben punya time :)

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

wah.. penuh padat aktiviti izwa dan keluarga.. wp penat tapi hati rasa seronok kan.. akak yg baca dan tgk gambar pun rasa seronok.. ALHAMDULILLAH.. take care izwa.. :)

RamRamCute said...

Assalammualaikum Izwa...

Alhamdulillah suka tengok Izwa sekeluarga...such a happy and cute family..

Dah besar dah baby girl awak yg kecik tu...

Salam blogwalking...dah lama akk tak menjengah blog awak....semoga Izwa sekeluarga sentiasa dilimpahi dengan kegembiraan dan kesihatan yg baik2 sentiasa ...Insyaallah...

aizamia3 said...

Anak-anak gembira kita pun turut teruja kan.. ;)

ayu Ismail said...

best tgk anak2 idwa pandai main rollerblade..anak akak sibuk nak beli entah pandai x nak imbang badan nanti..huhu

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

Rajin dan gigih nya la jenjalan KL.
Menarik la idea ni kan sesekali terjah KL dengan cara berbeza.
Love your sharing dear


Testimonial kulit putih melepak tanpa krim pemutih

Kira Sakura said...

geram betoi tengok budak kecik kat tengah tu haaaaa. betoi kak. ada je masa habiskan dengan family kita. duit boleh dicari

Siti Yang Menaip said...

memang kalo memula main roller blade patah riuk jadinya..
tergolek semua ada.. tapi kalo da pandai.. best =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang