thumbnail

Tuesday, September 08, 2015

Aku Benci Facebook!!


08 September 2013

Ye...benci sangat Facebook sebab berani dia #throwback gambar aku 2 tahun lepas! #Throwback yang macam ni la boleh buat hati ku berdarah kembali! Waktu nie..aku baru abis pantang 46 hari! Giler tak nangis tengok badan kerempeng macam tu? Tambah nangis tengok badan tengah menaip ni macam penguin comel..ha..ha..ha...

Menci laaa Facebook ni buat aku stress jek..ha..ha..ha..48kg uolls time nie..serius tercabar plak..Sekarang? Takyah bagitau la..cukup la cakap biler naik tangga dah mengah semput tak cukup nafas. Tak fit dah. Paha?Perut? Hmm..hmm..hmmmmm....

Berat ni macam yo-yo sangat. Diet seminggu turun sikit, tak diet 3 hari naik kemain mencanak-canak. Cehh...nak turunkan nak naikkan kemain senang tapi part yang paling susah adalah nak MAINTAIN kan..

Waduh...tak boleh jadi ni! Kene buat sesuatu jugak nie..TQ Facebook & aku benci kau Facebook..ha..ha..ha... 

21 comments:

Inani Hazwani said...

Hahaha. facebook sekarang memang suka throwback. Memang nak suruh orang ingat kenangan lama. Hahaha

mama tisya said...

throwback bg inspirasi tu...tp skarang selim jugak la

Ibu Lala said...

X pe. Buat sumber inspirasi nak kurus cam dulu. Dah mengandung dan beranak harus lah kembang setaman kan

Mimie_Zatun said...

haha.. sama la dilema kita..

Nurzakiah Hanum said...

hehehe

Eda Ejai said...

hahahha.. ini klako.. =p

Jueliza Jamani said...

hahah aku rasa ok g berat hang mcm skrg ni.. berisi skit sedap la cik husband peluk.. wakakka ok larikkkk

yanie yusuf said...

betul facebook suka throw back..huhuh Betul nak maintain berat badan susah nak turunkan berat lagi susah huhuh

Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com

Fiza Rahman said...

Tang mana yg gems nya noks. Aku tengok slim melim jer ☺

Falsya said...

akak..jom main timbang berat ngan kite nak..kompom akak happy pastu sebab akak lg kurus..ahaha

Nieyl said...

adoi...igt tadi apa laaaa....
jgn menci²...jd kan insprirasi...hihihi :P

Kakzakie said...

Throwback yg mencabar tu Idzwa:)
Masih ada peluang kalau nak susut sebab adik masih ngempeng lagi. Nanti kalau adik tak ngempeng lagi payah nak susut tau... so bagi aje adik ngempeng haha..

Kakzakie said...

Tahu tak ngempeng?
Cari sendiri haha..

mawar_berduri said...

kakakakka..tumpang sekaki benci FB..kikiki

ain.ya.nun. said...

Ko comel je la wa compare dengan aku :)

Aziela said...

Akk dh tutup akaun fesbuk. La.la...la..la..la...

Amy said...

Masih comel lagi Wa...banding dengan akak yang dah jadi suri rumah sepenuh masa...badan naik macam di pam...

Amy said...
This comment has been removed by the author.
hainom OKje said...

Yelah FB mmg tgh buat throwback...ada jer idea depa tu ek
Apa yg gemuknya tu.....oklah comey apa. Serious okje ckp ni ....tak delah gemuk pun.
Judt nice dah tu

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

heheh jangan benci benci k
lawa jer Izwa..

Rahsia Bayi Pintar

Kira Sakura said...

hihihi cabaran tu kak cabaran. akak try makan makanan yang boleh tinggikan metabolime badan kak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang