thumbnail

Thursday, September 10, 2015

Apa Itu Mengempeng?


Pertanyaan dari Kak Zakie dari entry lepasHehehe..ofkos la tahu Kak Zakie ! Almaklum dah lama join zaman mak-mak nie semua kene tau..hihihi..

Masih lagi kak masih..walaupun dah nak masuk 2 tahun 2 bulan! Berat dia toksah cakap la..abah dia pun kadang-kadang komplen adik ni berat giler biler dia buat perangai tak nak jalan..ha..ha..ha..manje la kate kan! Nampak je muka abah dan dan tu tak reti nak jalan.

Meh belanje gambar budak kuat mengempeng nie..!

1.

2.

3.

4.

Sebenar nyer ade banyak lagi gambar kami tapi takkan nak letak!He..he..he..mak anak sama je! Pandang on camera ajak selfie laju je masing-masing pose pose..mase ni kereta berenti kat parking ye! Jadi jangan nak kecam sangat okey..

Driver & penumpang lain tengah tido! Jadi kami berdua buang mase main kamera..thihihihi..mane tak tumpah kuah kalau tak ke baju anak! Gini la, budak kuat & masih mengempeng! :) Oh ye..ini budak langsung tak nak dengan orang lain lagi-lagi yang dia tak pernah tengok! Nangis meraung walaupun cuit sikit je pun! Grrr....

Eh korang tau kan ape itu ngempeng?? Mati la tajuk entry soalan tapi dalam takde jawapan..miahahaha..

22 comments:

Nieyl said...

Salam..Singgah khamis...
kaki selfie dua beranak nie..hihi

Falsya said...

comellllll....hehe..ngempeng tuh bukan adik beradik mengendeng ke..kan kan kan..

nur anis said...

rasanya anak saya nanti macam ni jugak kot..haaha

lia ummiirfan said...

hihi..comelll mak dan anak selfie gini..

JOM FOLO saya

Fiza Rahman said...

Hahaha...ada yg tak tau ke mengempeng tu apa. Qhalif masih mengempeng di usia 3 tahun 5 bulan...ppffttt...tak tau macam mana nak wean off nih.

Nad MamaZN said...

bila dah ada anak rasanya otomatik tau kot maknanya hehehe..

wahida said...

hahaha...aku ingat aku je pakai ayat mengempeng...rupanya ramai yang tahu ayat ni ye...ekekek...

hainom OKje said...

Taunyaaaa hihi....kang kalau describe fengsan lak mike mike Izwa hihi

Siti Rohaida Yusof said...

tau dah..hahaha...anak yang kecik tu mmg suka jugak mengempeng..

el said...

samalah ngan anak el yg kecik tu
nak mengempeng 24jam
pantang npk mak dia...nak ngempeng je
kdg2 ngis mcm kena pukul
xtau nak ckp apa haha

Hanis Azla said...

As-salam izwa,

Bila tengok gambar aje akak terus tahu apa makna 'mengempeng' tu he..he.. comel aje dua beranak ni tau!

- AZIE - said...

kalo bahasa ibu2 menyusu ni, mengempeng tu maknanya anak asyik nak menetek je..sekejap2 nk menetek..asyik nk bergayut je dgn nenen hehehehehe mcm tue la maksudnya

lieyalatif said...

Olololo momey sgt ni...

Bin Muhammad said...

Mengempeng tu bukankah maknenye orang tengah masak lempeng...hoho!

Kakzakie said...

Dek kerana muka budak ngempeng inilah kakak yg busy singgah dulu blog ini. Lain blog semua kakak belum pergi tau - jujur ni tak tipu. Rehat nanti kakak baru bw - busy teramat ni:)

Untung ada adik tolong mama tak gemuk kan dik.. kan...

Sham said...

baca komen AZIE tadi baru tau apa mengempeng tu...tp sy tuju dengan bin mohamad...mengempeng=masak lempeng...kikiki

Puan Wawa said...

ngempeng tu nyusu kan?? hehe

Rosmiza Ali said...

Hehe.. Tau2.. takpe bagi bonding tu kuat.. ^^,
RosmizaAli.Com

aiman mania said...

ngempeng?apa dia tuh?
huuhuuuhuuu..kuat betul selfieeeeeeeee~~~

Cik Da said...

salam ha2 masih ngempeng terbaikk la...

JMR said...

ingatkan makan lempeng..hahaha

Kira Sakura said...

mesti la kita tahu. sebab anak kita pun mengempeng je walau dah 2 tahun lebih ni haaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang