thumbnail

Wednesday, November 04, 2015

Blouse Muslimah & Trendy dari MyBlouseShop


Ha dah lama sangat nak share pasal blouse ni tapi asyik la kepunyaan kekangan masa! Ada masa takde gambar cantik pulak..he..he..he..almaklum la..nak share benda elok haruslah dalam keadaan cantik ye dak? Ehh..blouse tu la yang cantik, model dia cuma comel jek..ke..ke..ke..

Nak bagitau, blouse dari My Blouse Shop ni adalah sangat menepati istilah muslimah dalam masa yang sama sangat trendy & moden. Ye la biase orang tak nak pakai blouse sebab ramai sangat cakap corak atau warna macam orang tua..opss..sori! Bukan kutuk orang tua tapi kadang-kadang tu warna dan corak tak kene gaya..hu..hu..hu..

ehem.. ;)

Kain jenis denim, tebal tapi tak panas! Sejuk dan sangat selesa la pakai. Pegi kenduri pun tak berpeluh kepanasan. Moden sangat tau pegi kenduri pakai blouse denim dari My Blouse Shop nie.. Corak dada sebagai penambah seri baju tapi takde la tayang tang dada..he..he..he..marah plak Eady! Tak lama kemudian bawal pun dilabuhkan ye ;) *peace*


Lengan

Lengan yang berbutang memudahkan keadaan masa nak solat. Labuh dah tentu la melepasi piawaian Eady! ;) Sangat sesuai di pakai bersama seluar atau pun skirt. Nampak gaya lepas ni ade port dah la nak shopping blouse muslimah & trendy. Boleh la kumpul sikit-sikit blouse buat koleksi sendiri. Almaklum la kan, usia dah meningkat takkan nak pakai semua yang singkat lagi..opss..


web

DENIM COTTON
**material lembut, berkualiti, serap peluh
**mudah diurus (senang nak basuh & senang nak iron)
**tidak kecut bila basuh
**warna tidak turun/luntur bila dibasuh

INFO DESIGN
~ butang penuh dari atas hingga bawah
~ leher berkolar
~ lengan caf (lengan kemeja)

Blouse denim hana mesra breastfeed & mesra wuduk : ni copy dari web My Blouse Shop 

Ternyata apa yang tertera telah terbukti :) aku suka! Paling suka bab mesra breastfeed tuh, ingat baju menyusu murah ke?? Tak wey! Mahal nak mati. Jadi blouse dari My Blouse Shop ni kire 2 dalam 1 la bagi aku. Cantik pun ye menyusu pun boleh..ok double suka! :)

Tapi yang tak menyusu jangan risau boleh pakai jugak! Sila sila la terjah : 


My Blouse Shop di Majalah Nur keluaran September.

19 comments:

Nad MamaZN said...

cantek.. menepati piawaian, hehe

p.s: xtau bila abes sale bata tu. xde info kat banner dia. nnt saya pegi, saya update semula k? :)

ros_reeza said...

cantik jugak... jenis kain dia tu.

nurfadilah suardi said...

Memang cantik. Nanti nak usha2 lah nak beli

Fiza Rahman said...

Cantik blouse tu.

safurara said...

wahhh MODEL sgt gaya tu, antek akk ayerrr ni~

Ahmad Hasif said...

Cantik2 kain denim nie..


Blogwalking sini..

English Cotton

Kakzakie said...

Ini kalau anak dara kakak nampak habislah tahu-tahu aje ada parcel sampai rumah. Order ikut suka mata aje anak-anak kakak tu. Tukang bank-in papanya sebab itu kakak tak tahu.

Memang menariklah Idzwa.

Mrs Puex said...

cantik...just nice!

Julia Johari said...

Labuh dan menepati syariat, pernah review produk yg sama tapi baju lain...terpikat lah jenis denim ni nampak sangat cantik

New House said...

Nice Blog, Blog walking dari Indonesia, selamat dan semangat update blognya kak

HeNRieTTa JoSe said...

bleh la rietta try tgk2 kt sna....rietta suka denim...klu blouse atau skirt atau jubah, mmg jenis denim la pilihan rietta...

aizamia3 said...

sweet je tengok dia pakai.. ;)

ujie othman said...

Menarik sgt! Menutup aurat + bergaya. Izwa pakai pun nampak sweeet sgt tau!

NUNU EERA said...

omey2.. lama da xpki bju denim..
sbbnye bju lma da xmuat.. haha..

Bin Muhammad said...

Tak boleh bagi tau orang rumah niii... bahaye poket ku, hoho!

Inani Hazwani said...

Tanteknyaaaa :D

Kira Sakura said...

cantik!!!

menepati piawaian Nadzri jugak ni

ehemmm hihihihi

LYAfrina said...

cantekkk

adianiez AIDA said...

cantik...
denim lagi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang