thumbnail

Thursday, September 17, 2015

Cuti Yang Sangat Penat! Eh Selamat Hari Malaysia Lah!


Datang kerja jek dah rindu kat 3 ketul tuh tapi duduk rumah adalah SANGAT PENING dengan setiap ketul yang ade..ha..ha..ha..gitu mak ko nak mengadu nak!

Sebelum tu meh cuci mata dulu gambar budak 3 ketul yang semua muka nak tido dah..eh tak muka baru bangun tido mase masing-masing tertido semasa kami menghala ke Shah Alam malam minggu haritu.

Ade urusan pegi jumpe adik Eady yang datang dari Labuan, lepas maghrib baru keluar rumah memang bantai tido la masing-masing dalam kete. Bangun hah amik ko muka masing-masing..hehehe..

1.


2.


3.


Menyorok dik!Heh..macam ni dia menyorok..memang tak nampak sangat dik!
Hahahahaha...

Oh ye, yang sebenar nyer nak cerita pasal semalam. Seharian duduk rumah dengan 3 ketul budak mase Eady takde rumah memang sangat penat..ye diulang adalah SANGAT PENAT!

Ha..ha..ha..padan muka ko izwa! Selama ni hidup sangat selesa kan sebab separuh dari semua benda Eady yang urusan lagi-lagi bab anak memang semua serah bulat-bulat pada Eady kecuali menyusu anak jek. Ni baru sehari dah penat macam seminggu membajak!Hua..hua..hua...padan muka ko izwa sekali lagi!

Actually Eady ade kursus, dari sabtu ahad minggu lepas lagi dan last semalam jadi memang 3 haritu aku duduk berempat dengan anak-anak je. Datang la tantrum Syakirah yang tak tentu hala yang serba tak kene! Semua benda la tak kene..grrr...semua benda jadi susah la semalam berbanding sabtu ahad lepas.











 
Hah..gitu sekali aku mengadu kat dinding FB.he..he..he..biler mengadu kat Eady melalui wasap dia cuma cakap takpe la tinggalkan je semua, dia buat semua biler balik nanti (lipat kain..kemas rumah..etc..) tapi dah nama nyer duduk rumah tak sanggup la pulak nak sakitkan mata sendiri! Kene jugak la buat lepas diaorg semua tido pukul 9 semalam. Eady pun sampai rumah pukul 12. Dah lambat sangat.

Ni, biler dah jauh dari mata rindu pulak kat masing-masing. Ingat nak bawak check-in kat mane-mane hotel dekat-dekat sini tapi takde idea pulak nak pegi mane, dengan jerebu nyer lagi..hmmm...ade cadangan tak?? Sekitar putrajaya ke N9 ke KL ke..bercuti sempena birthday aku kekonon nyer...ahaks.. :)

19 comments:

lieyalatif said...

comel jek masing2 posing tuh....

tu laa tugas wanita sebagai isteri dan ibu tak penah abis...lagi2 kalo berkerja mcm kite....takpe2, tu semua dijanjikan ganjaran pahala dari Allah taala...

Lea Ismail said...

posing sikecik tengah tu mcam dia dah besar benar tu....cutelah dik

Bin Muhammad said...

Alahai... Aksi si kecil tu comel sangat!
Bila tak cuti...Nak cuti tapi bila dah cuti, mengeluh pula... Biaselah tuuu :)

ZaLina BLank said...

btl izwa cakap. br dok sehari dengan anak2 memang penat. dengan keje uma x penah berhenti. belum nak masuk bab bercakar lagi tu. kalau yang kecik peel lain , yang besar lain plak peel nye .

Nieyl said...

Salam pagi...
perasan semua status akk kat dinding fb tu...
wah!sangat penat gayanya tu..hihi..
nak bercuti time skrg nie pun nieyl xde idea nak bagi..
sbb musim jerebu nie kan..nieyl pun dah start sakit tekak..

Kakcik Nur said...

Comel-comel belaka. Masa mereka kecil, memang boleh buat makbapak pening kepala, tapi bila dah besar nanti lain pula caranya. Silap2 sunyi sepi macam tak pernah ada anak... (perasaan mak sekarang)

sudipVSsenduk said...

nanti bila bebudak tu dah besar, ko akan merindui saat-saat 'lintang pukang' tu izwa.. percayalah. hahaha

Jueliza Jamani said...

rambut serabai tetap comel ya.. hahhaha.. hat kenit tu geram sangat tau..

aizamia3 said...

Suka tengok dorang posing.. comel je.. ;)
betul.. cer sekali dok rumah, tengok apa akan jadi.. dalam sabar tu boleh hilang sabar jadinya.. ekekeke..

Kakzakie said...

Kalau tengok adik sekali lalu memang tak puas dgn keletah dia. Makin menggoda mata yg memandang. Geram tau kakak tengok dia..

Sesekali kena tinggal en Eady haha... rasakan kelam-kalibut dibuatnya. Sampai mamak pun keluar dah dari mulut adik hihi..

Ibu Lala said...

Husben sy mmg jenis x membantu. Nak x nak mmg kena buat keje sendiri. Nanti bila anak anak dah besar kita akan rindu moment dgn dorang ms dorang kecik. Enjoy je la dgn setiap masa dan ketika sbb apa yg berlalu tak akan kembali. Untung awak husben rajin membantu.

hainom OKje said...

Ohhh .....Eady rajin tolong buat keje rumah ek.....senang hidup ko dik hihi...
Keje kat rumah mmg tak de habisnya Izwa.....tp i loike

safurara said...

LEXIs lah kak! sedap sket mataaa~ hehehehe

azieazah said...

Amboiii bestnya suami banyak buat kerja rumah. Patut belanja suami makan besar niii. Hehehe

Bitt (double IS) said...

huhuhuhuhu tertabah la yer...tu hari cuti..me hari2 akekekeke

p pd la...pullman putrajaya pon ok...

Nor Marshaliza Shaidan said...

Sya percaya walau penat pasti happy kan....

jemput singgah blog sy MARSHA SPORTING MUMMY

hamizah che mat said...

ololo comelnyaa posing
KULIT LEMBUT, GEBU DAN CERAH DENGAN ESP

Inani Hazwani said...

Comelnyaa tiga tiga orang tu :D

Kira Sakura said...

hahahahaha masing2 nak perhatian mama. klu tidak boleh jugak bahagi mama dengan abah kehkehkeh tapi memang penat urus anak sorang diri. mujur la uwais dah besar ni suami pindah duduk sini huuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang