thumbnail

Tuesday, September 15, 2015

Tips Fesyen Untuk Kelihatan Lebih Tinggi



Hey ho..mane orang rendah? Ye ye saya! Aku la yang rendah tu!He..he..he..hari ni aku share tips nak bagi kiter-kiter yang rendah ni nampak tinggi seiring sejalan dengan suami masing-masing yang tinggi-tinggi kemain sangat..

Jika anda mempunyai bentuk tubuh yang kecil, ketinggian anda pastinya akan menjadi a serious hiccup untuk stail anda secara keseluruhannya. Tetapi tidak sehingga sains mampu mencari jalan untuk mereka yang mempunyai masalah ini to add a few extra inches, cara yang terbaik untuk anda adalah dengan beberapa helah tips fesyen terbaik online untuk kelihatan lebih tinggi. Faking those extra inches akan menjadi lebih mudah dengan adanya beberapa tips fesyen seperti di bawah ini. Jom lihat helah fesyen terbaik yang ada dalam senarai aku.

1.    Dapatkan flared jeans
 


Jenis seluar jeans yang fit serta sedikit kembang pada bahagian bawah mampu memberikan ilusi kaki yang lebih panjang. Helahnya adalah to always keep the fit of the jeans super-slim pada bahagian kaki dan pastikan the waistband hits your natural waist. Padankan dengan waist-length women top ataupun baju blaus kegemaran anda yang anda boleh tuck in.

2.    Jadikan skirt labuh ibarat BFF anda!

Paling suka yang ni!

Kenyataan yang kononnya wanita yang mempunyai bentuk tubuh yang kecil tidak boleh menggayakan skirt dan baju gaun labuh adalah salah sama sekali. Sebaliknya, skirt labuh dapat membuatkan anda kelihatan lebih tinggi.
Hah..tips ni antara yang paling aku suka sebab nyer sekarang sejak dah jadi mak-mak ni pemakaian skirt adalah yang paling cepat, mudah, ringkas dan cantik bila di pakai bersama blouse & tudung. Nampak muslimah tapi trendy & moden okey. So dah korang dah boleh start kumpul skrit!

3. Kasut tumit tinggi with low-cut vamp

Ok fine kene cari heel balik lepas ni ;)

Kasut wanita yang mempunyai low-cut vamp boleh membuatkan kaki anda kelihatan lebih panjang dan slimmer, terutamanya ketika anda memakai skirt, seluar pendek mahupun baju gaun.
Ya, ya, ya..ramai dah maklum kan heel memang mampu menampakkan kita tinggi sikit, nampak lebih cantik dan yakin masa berjalan. Ape orang kata? Ade lenggok nampak lampai sangat! Aku pun dah lama tinggalkan heel tapi sejak adik mok dah besar ni rase nyer dah boleh pakai balik. ;)

Last!

4. Jika anda selesa memakai seluar pendek, just go with it!

 
Bagi yang berbangsa lain, jika anda adalah wanita dengan tubuh yang petite, it is just a fact apabila ianya tentang baju gaun ataupun skirt, you should either go lucky or super-short! Skirt mini shows more skin dan menghasilkan ilusi kaki yang lebih panjang.

Okey jangan lupa untuk mencuba tips-tips yang diberikan! Marilah kita meninggi bersama-sama..he..he..he..

16 comments:

Kakzakie said...

Kalau kurus walau size petite masih boleh juga nak digayakan
Yg payah kalau tak tinggi dan montel..

Chekgu Azrine said...

Saya yg agak tinggi pun kdg2 ssh nk nmpk kurus..sbb bdn dh mcm dipam2..hahaha

Fiza Rahman said...

Dah lama tinggalkan dunia heel sejak ada anak kecik #keciklahsangat dan hyperactive nih. Susah aku nak kejar dorang dengan heel. Haritu pakai balik...perghhhh...kematu kaki dibuatnya. Nak kena biasakan balik lpas ni. Bagi nampaksama tinggi dengan husband sket..hehe...

Julia Johari said...

Sep!
Julia sekarang pergi mana2 event dan ocassion suka sgt pakai skirt dan flared blouse rasa selesa sgt2...one more thing skirt boleh buat efek org kurus sikit hahahha

nur anis said...

kalau saya memang seluar je jadi pilihan.. kain, skirt, memang tak la..huhu

aizamia3 said...

tapi paling best.. tips macam my CEO bagi.. berdiri jengketkan diri ketika bergambar.. ekekeke..
macam dalam entry ai hari ni..

http://aizamia3.blogspot.my/2015/09/with-dato-ceo.html

Kira Sakura said...

Heels pun kita dah lama tinggal kak. bukan sebab takut tak terkejar anak, tapi itu pun ye jugak. tapi yang sangat ye sebab suami kita bukan kategori tinggi melangit. jadinya kita takleh la pakai heels :D :D :D :D

el said...

alahh kita gemuk apappunxboleh haha

uncle gedek said...

jangan hidong tinggi sudah!

hehe

seri akmad said...

x reti pakai high heel ni...heheh gayat

hamizah che mat said...

alamakk. kene biasakan pakai heels la nanti. haha inci xcukup
KULIT LEMBUT, GEBU DAN CERAH DENGAN ESP

hamizah che mat said...

alamakk. kene biasakan pakai heels la nanti. haha inci xcukup
KULIT LEMBUT, GEBU DAN CERAH DENGAN ESP

hainom OKje said...

Adoiiii...okje ni lagilah....dahlah rendang,kembang pulak tu....pesen apa pun tak masuk haha

safurara said...

rara g style workshop, point di atas semua betul! tahniah kak!

Bitt (double IS) said...

kena cari model melayu kot baru nampak kerendahannya..akekekeke ni semua model mat salleh kulit cerah tu yg tak nampak derang pendek di mata ku hehehehe

btw if fesyen berhijab nak nampak tinggi sanggul kena tinggi tapi tu konpem laju je ustaz express tinggalkan komen! akekekeke

Akak Kembang said...

ok faham sekarang...dah boleh accept Zalora...tq laling

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang