thumbnail

Thursday, October 01, 2015

Event : Make It Pop by Nickelodeon


Punyer lah lama nak update pasal event ni dah dekat lebih 2 minggu dah..Sebenar nyer aku tunggu semua gambar secara official dari wakil Nickelodeon tapi rupe nyer aku yang tersalah info..

Okey nak cerita, event ni sebenar nyer nak memperkenalkan satu rancangan baru yang melibatkan drama & muzik! Ha..best kot cerita ni! Make It Pop drama bersiri. Drama yang mensasarkan remaja, tentang keseronokan bersekolah, tentang berseronok nyer berkawan dan macam-macam lagi lah.

About Nickelodeon 

Nickelodeon, now in its 36th year globally and 17th year in Asia, is one of the most globally recognized and widely distributed multimedia entertainment brands for kids and family. Creating surprising and playful entertainment experiences everywhere it goes, Nickelodeon has a portfolio that includes television programming and production around the world, plus special events, consumer products, digital offerings, recreation, books, feature films and pro-social initiatives. Nickelodeon's brands are seen globally in more than 450 million households in over 100 territories via more than 70 locally programmed channels and syndication. For more information about Nickelodeon in Asia, visit www.nick-asia.com.




Three unique girls – an aspiring pop diva, a fashionista and a bookworm – come together at school to form their own K-pop-inspired band in Nickelodeon’s newest live-action, daily scripted series, Make It Pop, which premieres in Asia on Monday, 31 August at 5pm (TH/WIB), 6pm (HK/MY/SG), and 6.30pm (PH). Viewers can catch up on episode re-runs on weekends and access additional content such as original music videos, sing-a-long videos, a how to dance video and a quiz game online.

In this new half-hour musical comedy, diva Sun Hi (Megan Lee), fashionista Jodi (Louriza Tronco) and bookworm Corki (Erika Tham) must learn to live together in perfect harmony after they are randomly selected to room together at boarding school. With the help of fellow classmate and aspiring DJ, Caleb (Dale Whibley), the girls grow from roommates to bandmates as their group, XO-IQ, becomes a school-wide sensation and they compete for a place in the upcoming school musical, all while balancing music, grades, relationship and crushes. 

Ha tu sedikit sebanyak info yang aku boleh share kan tentang siri baru dari Nickelodeon Asia nie ;) syok tau cerita ni tak boring la..cakap sikit nyanyi cakap sikit menari. So much fun!

Budak gembira ;)





Sesi penerangan, sesi welcome untuk semua media & blogger, info sama diberikan. Selepas sesi welcome & penerangan, anak-anak diberi peluang untuk join kelas menari Make It Pop. Hah mase ni Syahmi tak nak join..ha..ha..ha..almaklum la kan ustaz tu mane nak benda-benda macam nie. Yang kakak Sufiya takyah di offer memang ini kesukaan dia! Dan dia lah yang paling-paling gembira! ;)


Nampak?

video
Nah sedikit sedutan video yang sempat aku rakam kan ;)

Yang baju putih tu takyah suruh posing pun dia posing sendiri.


Cikgu menari yang power giler stamina nyer!

Thank a lot to Fiza sebab suggest nama aku kat wakil Nickelodeon ;) aku TERPALING suka event yang melibatkan anak ni dan tak lupa jugak buat wakil Nickelodeon, TERIMA KASIH sebab invite kami sekeluarga, menggembirakan anak-anak dan aku dengan minum petang dan goodies pack yang super awesome! Serius super duper awesome!

Best giler kot goodie pack ni!

Ya, sekarang ni aku memang paling suka event yang melibatkan anak-anak. Aku nak kerja dengan senang hati dan anak-anak pun happy. Win-win situation gitu ;) TQ so much Nickelodeon Asia dan jangan lupa invite aku sefamily lagi ya! BTW, thanks too to Nickelodoen staff yang super friendly! Good job u guys!

NICKELODEON PREMIERES 'MAKE IT POP,' A NEW MUSICAL COMEDY SERIES IN ASIA ON MONDAY, 31 AUGUST AT 5PM (TH/WIB), 6PM (HK/MY/SG), AND 6.30PM (PH)

Sekali lagi, korang jangan lupa menonton siri baru Make It Pop ini di Channel Nickelodeon ok! 

17 comments:

Nieyl said...

jenjalan pagi kat sini....
huhu..dah nampak dah bakat model baju putih tuh...:)
tgk la pose die...lah cik kiah pekasam..huhuhu

lieyalatif said...

seronok dpt join event nieh....

goody bag pun menarik....

mama tisya said...

syok la event camni siap nari2 tu best2

Kakzakie said...

Satu-satu anak memang tak sama Idzwa
Ada yg suka ini tapi yg lain tak suka
Janji melibatkan yg positif kita bagi motivation..

Eye_nee said...

Hamboiiii anak dara tu..kemain ko..melompat saja dia yer...

Rozita said...

hahahaa...cute sufiya...

Amanda Suria said...

wah..cute si kakak..ini kalau dania kecik2 boleh je hantar ni sebab masa dia kecik dulu dia minat menari..hehhe..la ni dah besau...xde makna...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronok anak dara tu dapat menari ye izdwa..
Best bawa anak event yg dorang suka tu :)

hainom OKje said...

Yg penting mereka happy kita pun happy kan Izwa....

LYAfrina said...

bestnyer blh bwk ank kt event mcm ni...
goodies mmg bestttt

el said...

pandai adik tu posing hehe

Shila Azizi said...

Suka join event camni...fun je...anyway, kita jenjalan ke sini. Salam kenalan :)

Jemput singgah ye.

QasehnyaRania said...

best kann dpt pergi event nak nak blh bawa ank ank
bru njoy kan..

Dee said...

Rajinnya pi event..tapi seronok tgk anak2 happy kan...

sudipVSsenduk said...

event macam ni boleh jadikan anak2 bina self confident. Good Sufiya

Fiza Rahman said...

Tak up lagi pasal event ni. Last week MC...huhuhu...

Bagus sufiya. Berani nak menari. Geram jer ngan anak dara aku tu. Kat umah bukan main lagi joget².

Kira Sakura said...

nampak sangat yang dorang seronok. abang syahmi tak bebel ke cikgu nari tu seksi? kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang