thumbnail

Friday, November 13, 2015

Akhirnya! Selamat Harijadi Sufiya Irdina!!


Ha..nak tau kenapa akhir nyer??? Ye la..ade org tu tuntut nak potong kek kat taska tapi almaklum la kan mak dia ade macam macam hal sgt! Ade duit kang kene byr tang lain pastu pegi Swiss Garden Kuantan pulak pastu kes TNB pulak pastu dapat HP free pulak..eh! Mak busy nak kerja cari duit *konon* padahal keje asyik habiskan duit laki jek..kah..kah..kah..

Dan akhir nyer setelah sebulan dapat jugak pootng kek kat taska! Phiewww...goodie pack pun siap sekali untuk kawan-kawan kelas dia!

Sufiya & kawan dia Raja Aisyah

Itu pun share-share, takdelah mewah sangat pun biase-biase je Coklat Moist Cake yang aku dan mak kawan Sufiya derhaka pun! Hahaha...deco kek tu datang lain tapi kita orang tambah sikit perhiasan bagi nampak kek tu meriah! ;)

Untuk anak ape saje kan?

Hah tiup tiup

Hah potong-potong.

Nyums!

BTW, kek ni aku tempah dari Yummy Cakes & Bakery. Korang sekitar KL pun boleh order dengan dia kalau nak. Senang deal dengan owner Yummy Cakes & Bakery nie.

Kek asal.

Maaf ye kak Hanim, saya derhaka sikit dekat kek akak. Huhuhu..

Setelah diderhakakan. ngee..


Akhir nyer sekali lagi dah boleh tarik nafas lega sikit sebab senarai to do tu dah kurang sikit! Semalam ade shopping sikit baju bajan & kasut anak, itu pun setelah hampir setahun lebih tak berganti baju bajan barang-barang keperluan dia orang. Baju syakirah sampai senteng nampak perut la aku belasah jugak bagi pakai. Woiii bukan kedekut lah tapi rase mcm tak perlu kot bercantik-cantik setakat duduk rumah. Aku tengok budak tu comel jugak walaupun nampak perut. Ha..ha..ha..ha...

Semalam dapat lah kasut cantik sikit sorang sepasang, nak buat balik kampung ni kan. Kemain sorang-sorang memilih! Baru terasa anak tu semua dah besar, sebab semua dah pandai pilih dah kasut ape yang ikut kehendak hati. Masalah nyer termasuk lah Syakirah...kasut gegirl baju gegirl semua tak nak..pitam mak kau bila dia nak kasut Ben10 nak sama dengan abang..ko dah kenapa dik kau baru 2 tahun setengah kot?! Pandai plak nangis-nangis tak nak try kasut cantik kat Sogo semalam sebab tak nak kasuk gegurl Y__Y. Haish..kat umah pun sama..baju lebihan kakak tak nak pakai tapi baju abang nak pakai. 
Hmmmmm...anak oh anak!


14 comments:

Nieyl said...

Alhamdulillah....
sedar tak sedar..anak² akak makin besar..
klu dlu...semua mama abah yg tentukan..dieorg pakai je kan..
skrg nie..dah pandai pilih sendiri...mama abah sediakan duit je la..hihi..

mama tisya said...

bdk2 kalo busday dpt kek ngan tiup lilin happy dh

Cik Tie said...

cantiknya deko kek ni.. dah la nampak sedap

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hahaha Derhaka bagi cantik tu Izdwa..
Letak coklat MM tu bertambah serinya kek tu ye tak..
Yang belon tu buat dari apa pulak tu Izdwa..
Macam cantik jer belon-belon tu :D

♥TheOnlyFarah♥ said...

bertambah cantik la kek selepas derhaka..ngeee... =D

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Kakzakie said...

Legaa.... kakak faham sangat..
Adik kan lebih rapat dgn abang sebab itu kalau yg fesyen abang dimata dia cantik. Nak ben10 tu yg tak menahan auntie nak gelak tau dik. Boleh tahan citarasanya:)

Siti Rohaida Yusof said...

simple je kek ni kan..

Jueliza Jamani said...

Happy potong kek sufiya.. aku ingat hang buat kek tu weh.. cantik mesti sedap nihhh

Fiza Rahman said...

Alahaiiii...terliur plak nengok kek tu. Alhamdulillah...dapat gak kakak potong kek kat taska ☺

Bin Muhammad said...

Impian anak2... terpaksa tunaikan juga kalau tak, rasa macam ralat pula kan...

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Sedapnyaaa tengok kek tu... Happy birthdayyy kepada anak akk...

Julia Johari said...

Selamat hari jadi adik sufiya...cantiknya kek setelah diderhakakan hahahhahahha ju suka port derhaka kepada masakan sebab ikut apa taste kita kan...

Kira Sakura said...

hahahahahaha adik mok nak jadi macam abang la tu kihkihkih. sama la kita kak baju anak sampai perot sendat kesian tengok baruuuu nak tukar sebab baju duduk rumah je. comot mcm mana pun tetap nampak comellll aje haaa hihihihi

hepy belated besday sufiya!!!! berbunga hati sangat la tu kan dapat tunai impian dia hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang