thumbnail

Monday, November 09, 2015

Cerita Hujung Minggu


Ramai ke cuti? Aku kerja lahhh..sebab lepas ni nak cuti lama! Lagi pun bos aku tengah cuti kene la take over uu..
Tak de ape nak cerita pun sekadar hujung minggu duduk kat rumah. Almaklum kapten takde, dia balik Labuan sebab adik dia bernikah jumaat lepas. Takde aktiviti sangat pun..sepah rumah makan masak tido tengok tv pusing balik sampai ahad. Uhuks..4 hari kene tinggal, nasib baik anak-anak baik tak buat perangai termasuk Syakirah gemuk! Tak meragam la dia sebab kereta abah ade kat depan, balik-balik dia cakap " abah opis..abah opis!"


Amik gambar sebab nak tunjuk kat Eady ape kitaorg buat.

Minta Syahmi jadi imam, jenuh nak tunggu dia baca surah sampai abis..ha..ha..ha..ha..bukan jenuh ape, tapi dalam keadaan Syakirah mengacau pusing kiri kanan duduk kat depan dengan Sufiya kejap solat berdiri, kejap betul kan telekung kejap betul kan sejadah T____T Syahmi solat sangat slow motion, amik feel orang cakap ;)


Last-last aku kene solat lagi sekali lah sebab rase macam kurang fokus dengan budak-budak nie..he..he..he..ehhh sori tercerita! Mati lah kene kecam tunjuk baik..agagagaga..

 wefie ;)

Hah.. ni pagi tadi dalam kete mase tunggu taska buka. Eh..kete tu park kat parking tau! Jangan kecam anak tak duduk dalam carseat atau tak pakai tali pinggang..hehehe..


no more jerebu!

Alhamdulillah for everything. Im a happy person today ;) happy monday uolls. Jom kerja kerana Allah SWT.



16 comments:

Mrs Little Voice said...

DUK UMAH PUN BEST...HEHEHE...BLEH TIDO

che mid said...

Cute je entri ni Izwa. Tulis je dari hati..Insyaallah baik-baik je nanti.

Suka tengok gambar budak-budak kecik, nyelit-nyelit celah-celah kita pun cukupkan. Tunggu bila besar nanti ha ha...tka cukup ruang nak wefie daaah..

Falsya said...

Bgs future menantu mommy dh boleh jadik imam..boleh bimbing anak mommy..ehhhhh, hahahahaha..

Kakzakie said...

Happylah sebab en abang dah balik:)
Suka kakak dengar Syahmi dah boleh jadi imam
Kena sabarlah Idzwa - Syahmi betul-betul nak belajar khusyuk tu. Bagi peluang. Kalau solat semula tu jgn sampai Syahmi nampak - adik gebus tu tak apa ikut suka dialah hihi..

Zaza Abdul Latif said...

bukan main adik gemok tu.. eksyen apak dia ada.. gigit telinga tu baru tau!!! hahaha

Nurzakiah Hanum said...

happy family

Siti Rohaida Yusof said...

selalunya kalau takat cuti satu hari,lebih best duduk santai kat rumah,kemas apa yang patut,layan anak seharian..tu pun dah seronok..

Julia Johari said...

Happy Face !
Syok sembang ttg family ada je kisah lucu nak di ingatkan kembali hehehhe

Chekgu Azrine said...

Cuti hari ni..hehehehe

Melissa Muklis said...

bestnyaaa.. happening ja family akak.. hehehe
gambar bawah sekali tu lawa kak.

Nieyl said...

Sama la kita kak...
kerja jugak nie...:)

Inani Hazwani said...

Nani pun cuti hari ni saja, semalam tak cuti :D

LYAfrina said...

Alhamdulillah.. sekarang dh ok..bebas jerebu..

adianiez AIDA said...

wow... family in blue yg last sekali tu...

Kira Sakura said...

mujur la abah tinggal keta dik kalau tidak mau mama demam seminggu lepas abah balik hihihihi. budak uwais tu pun manja kededek yakmat dengan abi. ada abi pun tak boleh lepas dari mata dia. stressss hemak hahahahaha

hainom OKje said...

Mmg le boring laki tak de Izwa....huhu...Semua aktiviti dah mcm terbantut pulak ek...

Sejuk perut Eady tu tengok anak isteri solat hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang