thumbnail

Friday, November 06, 2015

Cerita Kasut Hitam & Baju Kuning



Alhamdulillah.

Alhamdulillah sebab dah takyah fikir pasal kasut dan baju sekolah putih dah..ha..ha..ha..

Kalau ikutkan Syahmi kecewa sebenar nyer tau..dia nak jadi pengawas biru tapi dapat pengawas perpustakaan. Dah macam mane nak jadi pengawas sekolah kalau marah orang pun tak reti..melawan orang pun tak reti..huahuahua...

Lama-lama pujuk dia cakap dulu mama pun pengawas perpustakaan tau. Mama pakai baju tudung kuning kain coklat. Mase tu mama rasa mama yang paling cantik sebab pakai lain dari orang lain..mama ko feling lawa sangat pegi sekolah pakai tudung kuning tu tau tak??? 
Ha..ha..ha..ha..sayang nyer takde gambar mase tu tau..kalau tak mama tepek kat sini.

Selesai dah satu perkara yang perlu dibuat sebulan dua kali tu. Tak payah dah putihkan baju kasut sekolah setiap 2 minggu sekali! Phieww..mama is so happy now~


16 comments:

Melissa Muklis said...

hahaha Lissa pun pengawas pustakawan dulu :D

Zaza Abdul Latif said...

mama saja nak sedapkan hati ko je Bang..
ko caya ke mak ko pengawas perpustaan dulu??!! muahahahaha :p

Mia Kassim said...

Tahniah syahmi ...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tahniah syahmi..
Kat tempat akak pengawas perpustakaan baju warna kuning..
Cantiklah baju warna hijau muda tu.. lembut jer warnanya :)

SYANI said...

Tahniah..tahniah.... aunty tumpang bangga syahmi jadi prefect walopun prefect library..

Bab kasut hitam tu, memang menyenangkan hidup... Kotor pun idak le sakit hati menengoknya...hahahaha

Nurzakiah Hanum said...

tahniah2

Jueliza Jamani said...

tahniah syahmi syg...

Kakzakie said...

Kelembutan peribadai Syahmi tu yg sesuai utk pengawas perpustakaan.

Tahniah dari auntie sayang.. Bagus abang jadi Putakawan sebab boleh bergelumang dgn buku yg banyak.. Pustakawan boleh pinjam lebih berbanding murid biasa:)

Fiza Rahman said...

Tahniah syahmi.

Eye_nee said...

ko ni kan..nnt bila jd pengawas pandai lah dia marah org...tp jd pengawas library pun ok gak kannn....Tahniah Syahmi..

Julia Johari said...

Bagus akak pujuk abg long wpun ada kekecewaan nak jadi pengawas sekolah, boleh lagi dik syahmi, masih panjang lagi masa tu...mana tau tahun depan terus serap jadi ketua pengawas pusat sumber sekolah...lagi mak syahmi happy...amin

adianiez AIDA said...

anak-anak aida ntah jadik ntah tak pengawas next year.
both of them pemalu.
kat umah aje tak tau malu.
so diorang agak pasif di skola.
hanya murid skola biasa aje.
ok aje diorang. diorang aida da ajar agar x berharap.
ibu dulu x jadi pengawas pun, gaji besar jugak :) ha ha ha...

- dieyana - said...

tahniah...dpt jadi pengawas perpustakaan pun okey sangat dah tu.. yang penting kasut hitam..ahhah...lega mak ;-))

Inani Hazwani said...

Jadi pengawas perpustakaan pun best jugak :)

LYAfrina said...

Wahh.. tahniah syahmi

Kira Sakura said...

tahniah syahmi. acik kira pun pengawas pusat sumber dulu. best tau sebab buku baru sampai kita dapat baca dulu takyah berebut dengan orang. nak pinjam buku pun tak payah beratur2. sape buat bising dalam library kita piappppp je dia haaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang