thumbnail

Tuesday, November 24, 2015

Cuti-Cuti Ke Sabah Ke Kita Part 1 - Edisi Perjalanan Bermula


Baru nak start part pertama..ntah berapa part tak tau nak kata. Datang malas aku aku buat 1 part pastu sumbat je semua sekali. Keh..keh..keh..
Perjalanan dimulakan dari KLIA lah, pagi tu busy konvo taska n hari anugerah anak. Petang terus lari ke KLIA, semput nyawa sebab penat.

Dari KLIA direct ke Labuan, sampai sana pun dah malam. Esok selepas subuh terus ke Jetty Labuan sebab nak gerak ke Jetty Menumbok Sabah nun. Subuh kat Labuan pukul 4.45 pagi ye, jadi bygkanlah penat nyer..

Alhamdulillah..cuaca dan keadaan flight smooth macam yang aku doakan..aku takut naik flight weh! Setiap hari aku doa jangan la hujan kat KLIA & Labuan mase aku dlm flight! Syukur syukur..
Oh ye..ramai tanye aku balik Sabah ke? Balik Sabah ke? Aku jawab takkkk...aku balik ke Labuan dan bercuti ke Sabah! Gitu. Labuan BUKAN Sabah ye..harap maklum! Labuan ialah Wilayah Persekutuan.

Merancang bercuti ke Sabah sebab dah alang-alang pegi kenduri bertandang adik ipar di Beaufort, Sabah tu. Lepas je kenduri direct terus naik ke Kundasang sana nun.
Rancang dengan biras aku, dari tengah tahun lagi merancang kemain. Aku uruskan separuh, dia uruskan separuh. Gitu.

Naik ke Kundasang cuaca cantik sebab baru lepas hujan lebat! Maka kami tiba dalam keadaan puncak gunung kinabalu tu terserlah bersih! Lagi menarik homestay kami betul-betul direct nampak puncak gunung kinabalu tu. Kagum masyaAllah! Tak sudah-sudah kami amik gambar petang tuh! :)

kemain dating dua orang ni!

27 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tak sabar nak menunggu entri seterusnya Idzwa..

Subahanallah .. cantik sungguh view puncak gunung tu :)

♥TheOnlyFarah♥ said...

ooooooo baru tahu labuan bukan sabah.. benak btl farah nie..hahaha..
adoiiii rindunya nak menatap gunung kinabalu!!!

Cik Kumbang said...

bestnya oliday

xsabar nak tggu update seterusnya

usha gambarrrr kui3~

Zaza Abdul Latif said...

wei! siapa yang tak pandai sejarah tu? labuan is labuan lah.. Sabah is Sabah.. hahahaha riak tak aku??

Kakcik Nur said...

Bagi mak, Kundasang adalah tempat yang sangat mak sukai. Cuacanya yang dingin berkabus itu membuatkan mak jatuh cinta... :)

el said...

insyallah kami akan ke sana lau ada rezeki..syok nye tgk view

- dieyana - said...

fuh, ke Sabah kite ya!

serius cantik gambar tu!

Eye_nee said...

cantiknya lah haiiii scenery tu...budak tecik gedik tu dgn rambut pokok klapak tu kemain menikmati view yg indah tu yer...

Ibu Lala said...

Nanti boleh la bg add homestay tu ye. Plan nak pi sana jugak thn depan. X pernah sampai lg

Qhaifa Nur said...

ada rezeki mmg nk ke sana..tmptnya cantik sgt..

luqman zakaria said...

oh tidak! tengah tengah syok baca nih dah abes? part 2 please..hehehe

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

Masya-ALLAH.. sangat2 indah.. terus rasa berbaloi2 sebab pilih nak pergi KK utk cuti sekolah ni wp belum pergi lagi ha..ha.. Cepat sambung lagi! senang sikit akak nak buat homework trip to kk nnt he..he.. Anyway.. Selamat bercuti dan balik kampung Izwa..

Julia Johari said...

Nak tgk gambar hahahahhahahhaa cepat upload bebanyak

Myluv - Syl said...

cantiknya negeri2 di kepulauan Borneo. wakakaka..

sihatdengansaya said...

Subhanallah MasyaAllah cantiknya pemandangan

QasehnyaRania said...

cepat siapkan entrynya.hikhik
teruja tgk gambar tu

wan muliani said...

bestnyaa. dah lame tak ke sabah

Den said...

wah.kita pun baru balik dari Sabah.. ;)

Falsya said...

ya Allah..kite mmg tingin sgt nak ke kundasang..fefilling kat new zealand kengkonon..hehehe..tp somi kite kate kat sabah xde ape..so akak nnt sila update tmpt2 menarik kat sabah..boleh kite usulkan kat laki kite..hehehe

Fiza Rahman said...

Teringin nak ker kundasang. Tapi tak tau bila. Cpt update.

PinKy MoMMa said...

teringin nak gi kundasang..nk amik gbr ngan lembu kundasang hahahahahaha

Kesuma Angsana said...

yg penting enjoy waktu2 berkualiti with yr family yer.. take care

adianiez AIDA said...

wow best nyer.
mampu tgk aje, idzwa.
lom mampu gi.
sebab lom mampu luang kan masa.
alang2 ke sabah mau gi 1 minggu jenjalan.
thn depan mau gi.

hainom OKje said...

Cantiknya...... subhanallah..
Yelah kan dah alang alang hala ke labuan sana, ambiklah peluang terus berjalan ye dak? Bukan murah tambang tu..

Kira Sakura said...

cantik kan. memang terpukau bila tengok. gunung KK ni dorang pesan bila tgh nampak tu baik terus snap gambar. sebab nanti tiba2 je tengok dah hilang dilindung awan

Amanda Suria said...

amboi...yang gambar last tu x lepas eh..dating sesaje ngan ayahnya

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang