thumbnail

Friday, November 06, 2015

Makan Sedap Lagi Enak di Sara Thai Kitchen Kuantan, Pahang !



Okeh masuk part makan setelah terlupa nak update..keh..keh..keh..
Aku cuma mampu share satu tempat jek walaupun sebenar nyer aku ade pegi banyak tempat. Aku share tempat ni sebab tempat ni best dan selesa malahan murah.

Macam biase kalau nak pergi bercuti confirm survey tempat makan sedap-sedap kat blogger lain. Pegi tak pegi belakang kira ar....tapi tempat ni memang dekat sangat arr dengan Swiss Garden Resort Residences Kuantan tuh! Ehh dekat tak dekat kene naik gak la kete!

Sara Thai Kitchen.

Pintu Gerbang.

Tempat sangat luas selesa, masuk dalam terus rase macam suasana lain jek. Fefeling romantik gitu makan kat tempat nie.

Dalam

Ade ruangan makan bawah pokok, ade ruangan makan bersila tapi kami amik tempat duduk biase je. Almaklum ade anak kecik ni kene duduk kat tempat yang lebih selamat dan berkerusi budak! 

Jom tengok ape kita orang order!

Dari kiri : Air Mixed fruit, Tembikai dan Udang goreng tepung

DISUGGESTKAN unutk order Mixed Fruit tu sebab air tu sedap gilerrrr!! Betul sedappppp sangat. Haiii...terngiang-ngiang plak kesedapan air tuh...sedap weh!

Tomyam, kangkung goreng belacan (kot) udang goreng tepung.

Tom Yam terbaek! Bukan aku cakap, tapi dari budak yang tak pernah sukakan tom yam boleh jadi jatuh cinta kat Tom Yam nie! Orang tu nama Syahmi. Eady cakap sedap, tapi aku lebih percayakan Syahmi sebab dia adalah orang yang memilih makanan, jadi kalau dia suka makne nyer memang sedap Tom Yam tu ;) aku memang suka tomyam jadi tak adil la aku bagi pendapat kan?

Nasi Goreng Seafood

Nasi goreng ni sedap tapi kurang pedas..uhuks..biase lah nasi anak kannn..kene lah tak pedas! Sedapp tapi hrmm tu lah tak pedas. Cuma yang best nyer kat Sara Thai Kitchen ni segala binatang laut dia tak kedekut tau! Segala mala nyer tak kira lah udang ke sotong ke semua besar bagak dia letak dalam makanan! Dah la sedappp pastu tak kedekut pulak..

Oh sebab sedap nasi goreng ni kami order lagi satu untuk tapau ;)

Sotong Telur Asin

Hah yang ni kemuncak kesedapan makan kat Sara Thai Kitchen nie! 1st time tau aku dengan Eady makan sotong telur asin, jadi memang licin licau kami kerja kan! Sotong besar liat-liat lembut gitu. Sedap argh...tak rugi order.

Total damage malam tu ialah RM47 tepat. Murah kot bagi aku sebab kalau kat KL tak dapat harga macam tu dengan segala mala binatang laut besar-besar macam tuh. Sara Thai Kitchen ni best sebab dah la tempat nyer, lantai nyer bersih ade sediakan toilet yang bersih (ni penting eh!) dan surau. Oh ye, staff dia semua pakai seragam yang cantik dan respon pun cepat walaupun pelanggan ramai. 5 bintang Nora bagi~
Last letak gambar orang dah kenyang plus mengantuk..keh..keh..keh..

Kami

Ohh..sebelum terlupa, arah ke Sara Thai Kitchen ni : ikut signboard menghala ke Cherating. Kalau keluar dari Swiss Garden Resort Residences Kuantan sila ikut signboard ke arah Cherating, Sara Thai Kitchen ni akan berada di kanan anda. Dalam 1-2KM je kot dari Swiss Garden tuh, tak jauh sangat pun.

13 comments:

Falsya said...

akakkkkk..tomyam tuh wat kite terliur..sungguh xtipuuu...

Fiza Rahman said...

Murah wei. Haishhhh...tak breakfast lagi dah tgk gambar makanan. Cissss...

mama tisya said...

mmg dh byk bc review sara thai sedap...aritu ms p kuantan tk kesempatan nk try

Mia Kassim said...

Mmg nampak sedap .. :D

Nurzakiah Hanum said...

bestnyaaaaaaaaaaa

Jueliza Jamani said...

heheheh kalo kat kl mau makan mcm ni ada la dekat 70 lebih kan.. santai la tempat dia yer...

Julia Johari said...

Perghhhhhhhhh orang Kuantan pun tak tau ni...hahhaha kena habaq kt suami kena mencuba mkn kt sini syok yer...harga dah la murah fuhhhhhh berbaloiiiii

Zaza Abdul Latif said...

Kau kalau bab makan mcm bela jin dalam perut kannn!! hahaha
Ya lah kalau recommended nanti aku try lah kot2 kalau tersesat kat sana nnt..

Kakzakie said...

Memanglah murah kalau baru RM47.
Kalau kat JB mahu beratus dah tu
Kakak teringin sotong telur masin itulah.. menggoda selera betul:)

aizamia3 said...

wah.. tak boleh tahan tengok.. tunggu sebulan dua lagi..pehtu baru leh makan sedap2.. sebab tengah on diet.. huhuhu..

hainom OKje said...

Tengok gambo restoren tu pun dah rasa mcm jatuh cinta Izwa....dengan penataan cahaya yg suram seram tu....betullah, terasa mcm lomantik.

Tu semua utk sorang makan ke Izwa? Patutlah murah. Kalau okje tu harus utk 3 org makan tu, barulah erkkkkk hihi....

Bin Muhammad said...

Lokasi makan2 yang menarik nih! Harganya dikira berpatutan dan tempat yang amat luas dan selesa! Sara Thai Kitchen... tunggu aku datang!

LYAfrina said...

Lya y dekat pon x smpai2 lagi..aritu nk g,..tutup lah plok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang