thumbnail

Wednesday, November 11, 2015

Punyerlah Tak Sweet!!


Tersebut la kisah..ade dua orang manusia bercuti bercanda ria sebab konon-konon nak setelkan kes bil api yang tetibe mencanak-canak macam rumah kedai harga nyer, tetapi sang jejaka membaikkan diri bawa si dara ke Maxis KLCC.

Dengan tujuan, nak ganti hp si jejaka yang dah rosak. Sebagai si dara yang jelita cantik menawan haruslah mengikut sang jejaka sehingga ke hujung dunia. Akan tetapi! jeng jeng jeng kisah percintaan mereka baru bermula disana.

Sakit mental lahhhh aku macam nie. Ok ok kita teruskan..ha..ha..ha..ha...nah..ceduk dari FB sendiri je dah la.. ;)

Punyer lah tak "sweet"! ehemmm...

S6 je


Yang sebenar nyer nak ke Maxis nak amik hp Eady jek walaupun dah banyak kali dia suruh aku amik hp baru jugak. Kan Maxis ade offer upgrade line then boleh amik hp baru dan bil akan naik sikit lah setiap bulan. Kira hp tu termasuk sekali la dalam bil tu nanti. Pakej bayaran tu selama 2 tahun jek.

Hp apple aku memang dah lama macam nak rosak, bateri buat hal la app buat hal la tapi ye lah aku ni bangsa malas nak ganti-ganti semua benda selagi boleh guna akan aku guna semaksima yang boleh. Hp aku pun dah 4 tahun lebih aku guna, sebelum tu Eady yang guna. Tapi bila dah sampai ke Maxis terus Eady amikkan je hp Samsung S6 ni untuk aku. 

Dia cakap takpe bulan-bulan dia bagi duit bayar (walaupun memang setiap bulan dia memang bagi duit bayar bil aku..kekeke..) Huhhh...punyer la tak "sweet" laki aku nie..he..he..he..dah bangsa takde nyer nak I LEBIU U ke I MISS U ke nah bunga ke nah coklat ke memang takde lahhh..jangan la mengharap bulan yang takkan gugur kat paha punyer bangsa lahhhh! Tapi, bila sekali dia buat macam ni rasa alahaiiii....meh sini nak chiummm lebih skit! ha..ha..ha...

Ala, kasi can la aku nak share cerita nie..kang ade je yang kecam macam laki dia sorang je baik, macam laki dia sorang je sweet, macan laki dia je yang terbaik kat dunia nie, macam dia sorang je ade laki..uhuks..nak buat macam mana ni je suami yang aku ade kalau ade 4 orang aku tak heran la kot..ha..ha..ha..lagi pun kalau aku tak puji laki sendiri takkan ko pulak nak puji laki aku khennn...dasar haters depan baik belakang mengata...eh!!

Tak fedulik larghhh, nak gak cerita sebab ni bukan selalu terjadi! Eady bukan bangsa bagi bunga bagi suprise takde okey..birthday aku pun takat wish jek. Ha..ha..ha..giler kan? Ye yang giler ni la yang aku terpaling sayang, ape dehal takat takde hadiah birthday sebab dia la terpaling rajin lipat kain, jaga anak, mandikan anak semua lah..nak harap aku takat tengok tv je la..meh nak chiummm sikit lagi..keh..keh..keh..

Takde lah..aku ni jenis realistik punyer orang, takde la jenis tak dapat hadiah besday takde hadiah anniversary nak merajuk 44 hari 44 malam. Aku bukan bangsa ala sweet nyer kalau dapat bunga ala sweet nyer kalau dia buat macam ni (tiru drama melayu tuh!) takde okey. Aku jenis dia dah ade dengan aku dah cukup. Aku bangsa nak orang tu ade je depan mata aku, tak reti nak berPJJ ni kang aku tak tido malam. Bagi aku kalau ade alhamdulillah kalau tak ok no prob bukan dunia kiamat pun kalau laki tak sweet macam laki org lain. Gitu.

Dah kemerepekan ape dah ku nie..cuma nak bagitau je laki ai tak sesweet laki korang tapi sekali sekala TERsweet macam ni haruslah share kat sini..ha..ha..ha..

Giler..padahal nak citer pasal hp jek. T____T  apeajelahkauniizwa~

Nah belanje gambar org yg selalu jadi mangsa paksaan utk selfie dgn aku!


25 comments:

Farah Waheda Wahid said...

lepas ni try mintak ip6 pink tu... I pun asyik cam tergoda jer dengan ip6 pink tu... ha ha ha...

aizamia3 said...

ngeh2.. tak kisahlah.. bukan kita cite menda tak elok ye dak.. ;)
sesekali bersweet2.. manisnya tahan lama.. ekekeke..

Siti Rohaida Yusof said...

fuiyypooo..santek seh..nak satu...hehehe

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah...hehehehe
lawa tau s6 tuh...

Zaza Abdul Latif said...

elehhh saja nak geds sebenarnya kann.. hihihi
welcome to samsung.. lepas ni kita bleh hashtag no filter sesama.. pfffttt :p

Falsya said...

somi kite sama pesen..jenis xsuweet xromantik..tuh yg kite dua dpt enpon tuh..sebab xsuweet kan kak..walaupun enpon kontrak 2 thn..wakakakakaka..

alaaa kak, org tuh jeles lettew..dh tuh kalau kite xpuji somi sendri, sape lagi nak puji..kan kan kan..sbb kite pun ade jugak puji2 somi kite..huahuahua..kenapa kite nie mcm sama je, jenis bangsa xleh berpjj. berjauhan ngan somi nie..;p

Mrs Puex said...

Ok, korang memang sweet sgt sgt..


-mrspuex-

Jueliza Jamani said...

ok la tu dr takder langsung kannnnn

Melissa Muklis said...

alohh.. cukup suwitt dah tu kak.. hahaha

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kira untung lah Izwa dapat handphone Samsung S6..
Akak hanya dapat Samsung A5 jer.. itu pun kira syukur lah.. hihhi

Nieyl said...

Alhamdulillah...rezeki kak..huhu :)

Kakzakie said...

Hmm... kalau nak beli sendiri belum tentu Idzwa dpt beli S6. Ini dah terbaiklah kalau banding dgn hp yg kakak tayang kat post kakak hari ini cuba tengok hihi...

Biar tak romantik tapi semua tanggungjawab lunas. Hati berbunga-bunga walau tak dpt bunga itu lagi penting tau:)

Kira Sakura said...

alaaaa kak buat2 tak dengar je orang yang sibok sangat tu haaaaaa. nyebok je tauuuu

laki kita bio la kita nak puji sampai nak runtuh langit pun kannnn, karang kot puji laki lain macam dokte yg depa kata ensem sgt tu. tak memasal dapat dosa je puji laki lain haaaa

Shahida Dzulkafli said...

Alhamdulillah.. semoga jodohnya kekal hingga ke Jannah..

Fiza Rahman said...

ALhamdulillah....rezeki. Aku ni masih setia dengan samseng tab. Malu jer bila nak menjawab phone sebab gabak sangat...hahaha....

hainom OKje said...

Tak sia sia weyh ikut Eady gi Maxis....kan dah dpt hp sebijik hihi....

Izwa S6 ni paling latest kan.....tak alhamdulilah gitu....Alah, tak denya kisah nak menunjuk nunjuk laki. Disetiap kekurangan ada kelebihan , gitulah jugak sebaliknya. So enjoy your life dik!!!

uncle gedek said...

Uncle 'sweet sour' dah...

huhuhu

Wa said...

Hi hi hi...nak tergelak baca entry ni..Salam kenal n follow sini

Hanis Azla said...

Assalam Izwa,

Auwwww.. romantik and sweet gitu.. :) huntungggglah dapat phone baru (read : tgh jeles sambil belek hp lama sendiri .. ha..ha..)

Eye_nee said...

oooo tak "sweet" yer...dpt henpon baru lagi dlm2 tak 'sweet' tu....

Myluv - Syl said...

bestnya dapat hp baru.
takpe.. cerita je yg baik2. pelik gak org tu kadang2.. lebih gemar dgr cerita buruk daripada cerita baik. tak suka tgk kwn happy.

LYAfrina said...

hihi..same lah kita..
xdelah nk merajuk walaupon xde hadiah bgai time birth or anniversary...
y penting dh jga kt sebaiknya n jga ank kt dgn baik...

apa2 pon kt tahu siapa suami kt..

haha..kena setepekkkk!! yelah..dh dia je satu2nya suami kt..haruslah kt rsa dialah y terbaik..dialah y tersweet..dialah segalanya.. hehe

Ann said...

fewwittttt...xsweet xsweet skali sweet pitam kak...hehehhe

mama tisya said...

sesekali sweet camni mmg kena la share..utk kenangan jugak bila esok2 kita bc blk kn

Bin Muhammad said...

Baca komen orang pompuan... Aku tak tau nak komen ape. Cukuplah aku katakan, aku baca dari atas sampai bawah... Dapat juga sesuatu darinya. tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang