thumbnail

Monday, November 09, 2015

Semakan Keputusan Peperiksaan Anak dengan SAPS - Sistem Analisa Peperiksaan Sekolah


Nah zaman sekarang semua nyer dihujung jari! Nak semak anak periksa nombor berapa pun senang! Takde tipu-tipu nyer...takde nyer tak amik report kad dan sign sendiri dah..kekekeke..aku la tuh~

Korang boleh ke web Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah untuk semakan tu. Nah klik sini.
Masuk ikut ibu bapa punyer okey, jangan la login tang cikgu punyer plak. Ikut step kat bawah ok.

Boleh login ke : SAPS ni (lihat anak panah merah)

isi atau klik pada semua anak panah merah
 

Akan keluar paparan begini, blleh print simpan sendiri.

Dengan ade nyer web ni kiter boleh tau keputusan peperiksaan anak secara terus tanpa perlu tunggu anak bawak balik kertas peperiksaan tuh.

Sistem ni kira masih baru tak baru lah..tahun lepas dah gunakan dah SAPS ni, so jangan la harap yang lebih dari ape yang ade. Sedikit petikan dari penerangan berkenaan SAPS

Okey sila semak anak periksa nombor berapa sekarang ;)

23 comments:

Fiza Rahman said...

Ok...nak try check gak. Canggih skang yerp. Thanks for the info babe.

Tahniah syahmi ☺☺

Kakzakie said...

Yelah Idzwa baru anak pertama kan.. kakak ni dah tua anak dah remaja memang tahu, tapi sebenarnya sistem ini pun belum lama sangat. Mungkin baru 3 tahun kakak rasa..

Pandai hero hensem Idzwa/en Eady ni:)

Mia Kassim said...

Baru tahu juga wlupun hubby cikgu sekolah hehe

Tahniah Syahmi ! :)

Farah Waheda Wahid said...

great piece of sharing babe, walaupun anak aku jauh lagi sekolah kannn.... sekarang segalanya di hujung jari.... congrats syahmi!!! well done!!!

Nad MamaZN said...

hebat la syahmi! well done!
baru tau gak wujudnya sistem ni
thn dpn rajin la kot nak bukak hehe

Knor said...

ha ah mmg kat sini selalu ziarah..anak2 ramai

el said...

kira semua sekolah boleh cek tru web ni ke?
wahhh dua subject dah dpt 100..pandainya

Falsya said...

kene tunggu qisya sekolah baru boleh bukak..tppppp mcm lama sgt lg je...hehe

aIEn said...

waah canggehnyer skrg ni.....xthu la zaman Medina sekolah nnt mcm ne plak gaya nyer =p

Kira Sakura said...

baru tau jugak kak

ZazaMyMoon said...

untung kau tau Wa.. lagi2 anak ko baru darjah 1.. aku start guna sistem ni last year untuk anak aku.

Mimi Azirah said...

Dah makin canggih skang....leh check adik punye result nti..hehehe

Daddy Ziyyad said...

saya baru tau! hahaha
sebab anak saya masuk darjah satu tahun depan :P

Lyn Yusoff said...

canggih skrg ni.. i pun baru tau dari my bro.. dia check result anak dia online jer..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Info yg sgt bagus.. tapi Emir lambat lagi nk school.. hehehe

msredcheesecake said...

anak akk baru darjah 2...takleh cek sini...

ros_reeza said...

baru tahu ni.. mudahlah sekarang kan, boleh check online je..

Amanda Suria said...

Dengan adanya sistem ni x perlu nak riau bab x dapat pi sekolah anak amik result kan?akak pun dah tengok result Dania...erm math dia je teruk...wah bagus la Syahmi...

LYAfrina said...

Wahh..cantik result dia.. tahniah syahmi..

Tp... apasal asya punya xde ye.. ke sek dia x update dlm sistem ni? Sekolah kluster, xkan x update kan?? Y ptengahan aritu pom xde.. msuk ic x dpt ,,msk no surat branak pom sama..

adianiez AIDA said...

saya sudah cek...

Kira Sakura said...

nanti time uwais ntah2 masuk emel je terus result dia gamaknya...

btw tahniah abang syahmi. sejukkkk perot mama ngandungkan abg

hainom OKje said...

Mmg senang kan zaman sekarang ni, semuanya dihujung jari kita.
Tahniah le untuk syahmi.....berderet A nya tu....Nak tumpang sejuk perut sat hihi

Mrs Little Voice said...

semua dihujung jari...tahniah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang