thumbnail

Friday, November 06, 2015

Swiss Garden Resort Residences Kuantan, Pahang - Part 1


Fuhhh...seru semangat nak memblog setelah bercuti kemain macam hape ntah..ha..ha..ha..
Sebenar nyer semangat nak kerja tu lebih sebab ade percutian yang aku rancang untuk tahun depan! Giler tak?? Giler wehh sebab semangat tu membara sangat! Dalam otak asyik buat kire-kire je untuk bulan 6 tahun depan tu sampai malas nak update pasal Kuantan.

Tapi apekan daya kene jugak update untuk peminat, stalker dan jugak haters..AHAKS~
Hekk...kita lupakan bab stalker dan haters tu okeyyy, jom kiter teruskan pada tajuk yang berkenaan. Bercuti di Swiss Garden Resort Residences Kuantan, Pahang gitu! Sebenar nyer last minit jugak perancangan nie, ade kawan tak dapat pegi jadi dia tanye aku nak pegi tak? Biler tanye Perdana Menteri dia cakap ON so Timbalan dia haruslah melompat lebih. Kata kaki berjalan ye dak? On tak on sebulan jugak lah nak menyampai ke tarikh kejadian. 

Bertolak dari KL pukul 10.30 pagi, berenti kat R&R Temerloh tup tup setel semua kunci pukul 3 lebih jugak la check-in! Phieww...jauh kot rase nyer ke Kuantan kali nie. Nasib baik sepanjang perjalanan anak-anak bagi kerjasama yang baik seperti biase. 

Okey lah kita cut story, check-in je terus. Semua smooth takde masalah. Lobby pun kecik comel, yang best kat sini parking untuk residences adalah depan pintu bilik! Senang nak keluar masuk amik barang kat kereta.
Tepi sikit mok!

Hall macam biase la takde la luas sangat tapi muat la nak tido tido baring kat situ. TV macam biase skrin leper tapi siaran alahaiiiii gitu..nak lari dari jerebu KL, tv kat sini yang jerebu lebih. Tapi nak bercuti bukan nak tengok tv kan? Jadi skip citer tv.

Ade peti ais, microwave & air panas.

Rice cooker dengan stok tu korang jangan tanye lah, orang kampung macam aku semua nak kene bawak..he..he..he..almaklum orang ade anak kecik, sederhana dan besar ni kene get ready lebih! Naik je pool terus melalak lapar lapar lapar..nak pegi membeli pun tak sempat. 
Bilik 1st

Oh lupa, aku check-in kat Swiss Garden Residences Kuantan, Pahang ni amik yang 2 bilik. Harga korang boleh check kat web Swiss Garden ye. Kadang-kadang kat web murah, kadang-kadang walk-in pun lebih murah.

Bilik utama

View dari beranda
Yupp..paling best! View direct ke pool best sangat. Anak-anak pun seronok!

Pool dewasa
Nampak yang mencurah kat belakang tu? Ha, yang tu pool kanak-kanak. Later aku update pasal pool pasal view kat sana ok. Hari ni kerajinan tahap check-in jek. So aku tinggalkan dengan gambar budak 3 ketul yang sangat baik sepanjang perjalanan ke Kuantan tu. Lega mak koranggggg..kalau tak sakit kepala aku dalam kete dengan kerenah bergaduh nyer.

Duck face ;)

Syurga kami, amanah kami.

Oh ye, tak payah masak pun tak hape lah! Sebab kat depan-depan hotel tu banyak kedai makan murah-murah! 

Giler ko pagi-pagi sarapan nasi minyak ayam masak merah, nasi dagang, laksam, kuih muih..ehh banyak lah..siap beli pagi simpan lauk untuk tengahari jek. Lunch masak nasi putih sendiri. Super jimat sebab harga lauk RM2-RM5 je sejenis. Ehh..murah lah..anak-anak makan disuap tangan lagi banyak la makan.

Kat bawah resort pun ade 7Eleven, ade kedai roti, ade kedai runcit. Ehh banyak la kemudahan. Seronok la bercuti kat sini.

Untuk lebih lanjut boleh terjah : Swiss Garden Resort Residences.

26 comments:

Kakzakie said...

Memang bestlah makan angin lari dari jerebu
Buah hati yg tiga tu lagilah tengok sengih memanjang tahu sangat semuanya happy:)

Eye_nee said...

Muke budak kecik comel gedik buat duck face tu tak bleh blah...rasa mcm nak picit jer dia...

Mrs Little Voice said...

bukan takat anak2 je seronok mak bapak budak pun best jugak...hehehehe

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

confirm seronok ni! he..he.. tengok muka bahagia anak2 pun dah tahu..

el said...

wahh peti ais besaq tu bestttt ada microwave lagi
pool dia pun tgk cam awesome jek
ok tgu next stori lah

Julia Johari said...

Serius seronok kan kak, bercuti jauh dari KL ni paling havoc...yes bawah hotel tu memacam ada jual kak, kadang2 kebetulan ju balik kg suami usya2 je dari luar hotel baru ni, terbaiklah review akak...nasi minyak ayam masak merah mmg terbaik mkn pagi kt sana sis...julia pun suka

dalila said...

siap bole masak2 tu yg best tu..seghonokk anak2 dpt p bercuti..

Fiza Rahman said...

Bestnya. Aku last bercuti gi Bayou lagoon, melaka. TU jer lah. Banyak cuti2 kat umah jer...hurmmm....

Falsya said...

tingat time brekpes kat sana..memang meriahhhh...nmpk sonok sgt muke anak2 akak..nak2 pulak bilik ngadap pool..mesti rase mcm nak terbang pastu terus terjun masuk dlm pool kan..hehee

pssttt pstttt...sardin ngan megi mmg akan jadi menu wajib kan bile gie bercuti...makan itu pun sodap kak oiiii...hahahaha

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa....wah !! hepi nyer bercuti yer....anak2 lah yg paling seronok kalau bawa mereka bercuti makan angin kn..semoga terlaksana impian anak2 izwa nak pergi ke legoland nanti..:)

Nad MamaZN said...

bestnya.. xpenah lg kami bercuti belah kuantan sana.. bleh masuk list ni nnt..

uncle gedek said...

bawak rice cooker? Maknanya bawak beras sekali la?

kagom!

♥TheOnlyFarah♥ said...

woww cantiknya view dari beranda..dulu kan masa husband Farah keja kat hotel swiss inn, kami boleh dpt stay free kat mana2 hotel under swiss garden..sempat merasa dok swiss garden lumut ngn kl ja..ruginya tak sempat nak merasa stay kat sini..hehehe

JunAina said...

Budak kecik tu pandainya bila ambik gamabr senyum buat muka nakal...

eima said...

selalu nampak dr tepi jalan je ... time nk pi cherating ... pas ni boleh review semuanye ...

Melissa Muklis said...

bestnyaaaa.. happening betul tu bila hampir dengan kolam. hehe

aizamia3 said...

Kalau pergi area situ, bab makan tak risau sangat.. senang carik makanan.. kalau macam tu punya menu, makin menggebuler lelemak yang ada kat badan.. huhuhu..

wan muliani said...

Cantiknyaaa bilik.. Smua cantik hehe

QasehnyaRania said...

menarik ni, plg pnting byk kedai makn sng nk isi perut hikhiks

ppsstt:akak sayaa ltk blog akak dlm bloglist adiwarna sayaa..

Zaza Abdul Latif said...

pantang di hajak pantang di offer.. laju je kau kann!!!
lain kali cuba2 bawa aku skali.. hihihi

Bitt (double IS) said...

pantai timur kedai makan memang syokkk kann...tak hingat punya...

hainom OKje said...

Weyh mak tak pernah sampai sini....best ek...kalau best nak pergi jugak ar hihi....

Yg penting harga bilik tu mahal ke idak Izwa....mampu milik ke idak? Macam mahei jer gayanya tu....

Inani Hazwani said...

Haihhh ni yang buat rasa nak bercuti dekat situ jugak. Hehehe !

adianiez AIDA said...

wajib la idzwa review nanti ekk.
mau baca.
mau pergi la...
lom pernah lepak kuantan :)
selain dari ke gambang la.

Raihanah Ahmad said...

memang best swiss garden, pernah gi dulu, lama dah la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang