thumbnail

Friday, November 06, 2015

Swiss Garden Resort Residences Kuantan, Pahang - Tarikan Swimming Pool Yang Best!


Haaaaa..yang dinantikan..entry bergambar kat pool! Orang tak kisah derrr pasal citer aku bercuti, orang kehsahkan gambar kat hotel & pool tu je sebenar nyer..heh betulkan? Macam la aku tak tau..he..he..he..takpe takpe.. ;) ape-ape nak tanye korang boleh e-mail aku kat idzwa@yahoo.com atau PM aku kat FB tau.

Nah gambar tak ikut hari dah..jadi sesukahatikulah mana nak letak :) note, gambar yang takde orang tu hari ahad kalo tak silap.

Tarikan kat Swiss Garden Resort Residences Kuantan Pahang ni dah tentulah pool dia yang maha best giler nih! Ade 3 section pool. Kolam dewasa, kolam bergelongsor dan juga kolam kanak-kanak. Oh ye, sebelum terlupa ade kolam jakuzi tapi air tak panas la..ala ala jakuzi jek ;) 

gambar dari web Swiss Garden

Pool Dewasa

Pool Dewasa view dari atas.


Kolam dewasa ni dalam jugak la sebab Eady masuk dalam air dia takat dada Eady. Eady kan tinggi jadi bayangkanlah aku masuk ala-ala sampai ke leher cungap-cungap kepala kene dongak-dongak! Grr..orang pendek canni laaa...

Tapi kat kolam dewasa ni la Syakirah mandi tak nak keluar! Grrr...suka hati dia jek berdiri  kat tepi pastu lompat masuk ke dalam kolam tuh! Haishhh gugur jantung mama ko ni dik..dah la banyak kali buat sambil gelak-gelak...grr..

Ni view dari kolam bergelongsor.

View dari arah depan.

Ok foine..bapak pun tak kalah!

Sebab ape? Sebab gelongsor ni paling best! Dah la bergulung panjang, laju pulak tuh! Kat sini la Syahmi Sufiya Eady lepak lama.

Yang ni tak yah cakap..dapat air memang tak naik lah dia!



Haah peace la sangat tu ;)

1st time pakai ineer ninja semata nak mandi kolam kat sini.

Oh ye..selama lama ni kalo pegi hotel aku sekadar lepak tepi kolam feling feling berjemur macam mat saleh tapi kat sini memang tak tahan! Terjun sekali! Sebab tu gambar tak banyak mane. Ade ade pun pakai hp pastu campak hp dalam tuala. Mandi dengan anak-anak.

Ha nampak 2 ketul tu? Serius ni gambar dari hp aku je nie.

 Tarikan utama, ade gelongsor kecik utk budak-budak dan timba air tu ;)

Kat sini Syakirah tak nak mandi sebab dia takut dengan air timba tu, tapi memang ye..kene air tu sakit badan sangat! Aku yang besar ni pun rse sakit inikan pulak dia memang sekali kene terus trauma tak nak mandi kat sini. Terus mandi kat kolam gelongsor besar tu.

OK next nak share tempat makan malam yang best! ;)

25 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Swiss garden ni.. kehebatannya memang pool..
Sesiapa yg gi sana semua ckp pool dia best..
Bila lah akak boleh jejak kaki ke sana ..
Tengok anak2 idzwa pun tak nak bangun .. apa lagi anak2 akak ni..

♥TheOnlyFarah♥ said...

Wow best gila kot!!! kalau mcm nie seharian dok berkubang xdak hal la..best..best..=D

Kakzakie said...

Ramai yg dah kata pool di sini memang best
Sebab itu Idzwa pun tak tahan kan tengok en abang dgn anak-anak mandi.
Kalau kakak pun rasanya akan terjun sama hihi...
Adik dah macam budak besar boleh tahan juga tu:)

Kakcik Nur said...

Bestnya kolam mandi kat sini. Teringin rasanya mak nak berkuak lentang kat situ... :)

Fiza Rahman said...

BEst giler. Rasa nak gi plak ☺

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

Qisya Khadeeja said...

fullamak!! kena pi ni... pastu masuk blog juga.. heheheheh

PinKy MoMMa said...

huwaaa nak pegiiii la cuti skolah..ari tu dpt pegi sini la tp cancel sbb tok laki tak leh cuti..kali ni tak kiraaa nak pegiii juga...bestnya berendammm

Bin Muhammad said...

Wow! Bestnya! Pool dia memang menarik!
Satu keluarga dengan baju mandi sedondon tu yang nampak lagi menarik, macam renang berirama...hehe

p/s: UV di Google Analytic didefinasikan sebagai 'Users'
Boleh lihat data 'Users' melalui Audience --> Overview.
Submit jer data Overview tu, biasanya mereka dah faham.

MuMMie BeRRy said...

whoaaa npk best pool kat sana kena try jgk ni sekali sekala...entry yg menarik, thanks sudi share

Eye_nee said...

Pool ni kalau dpt kat Si Yana...kompom berjam jam dia kat situ....sibudak kecik gedik tu mandi kat pool dewasa bukan main lagi yer....

Mrs Puex said...

hohh...dugaan sgt tgk pool tu..hehehe..

ok, next part plisss!!!


SYANI said...

Fuiyo... giler syok... Macam terpanggil2 lak nak pegi sana...

Melissa Muklis said...

waaaaaahhh bestnyaaaaa :D
labuan tiada macam niii :'D

Inani Hazwani said...

Seronok nyaa main air. Hotel ni memang best, Nani last pergi 2013 kot ke sana.

Mrs Little Voice said...

memang best giler...kaqlin pun feeling2 mls nak terjun tp sekali terjun takmau naik. Tapi bab gelongsor tu memang serik...tenggelam tak timbul2...berat sangat kot...kkekekeke

Cho Zila said...

seronok..seronok.. memang bestler bukanjer anak2 mak pak sekalikan..

Kesuma Angsana said...

Salam singgah hari ni. Doakan yang baik2 aje for u. Tq sudi ke blog KA jg. Menarik juga kat sini, tq kongsi info, boleh cuba len kali ke sini

Fida Z Ein said...

Belum sampai lagi ke sana...Gambang dah...bagus juga Swiss ni...

Nooriah Abdullah said...

teringin kaknoor nk menjejaki pool ni cantikkk nya

Hanis Azla said...

As-salam izwa,

mmg superbbbbbb pool dia.. i like.. ada rezeki boleh bawak anak2 ke sini.. seronok tgk izwa dan family enjoy main air.. akak mmg hantu air.. sama naik dgn anak2.. pergi bercuti kat mana2 pun mesti nak join mandi dgn anak2.. klu tak mandi pool rasa macam tak pergi bercuti haha.. anyway thank you for the great review..

Falsya said...

bestnyeeee..boleh usulkan utk next vacation nie..hehe

dalila said...

bestnyeeeee..
klu sy pun tgk kolam cmni nk berendam sama..haha

Julia Johari said...

Huhhh jatuh cintaaaaaaaa! Nanti nak gosok purse suami suh mandi kt sini hahahhaha syok nak mampusss...terhibur tgk adik mok happy je

hainom OKje said...

Hihi...tak jugak Izwa, okje baca hokey!!!
Mmg menariklah swimming pool dia, agaknya kalau mak yg pergi sambil berkubang dgn anak anak yg cukup umur tu....patut tak? Hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang