thumbnail

Monday, December 28, 2015

Aktiviti Di Wilayah Persekutuan Labuan


Ha ko..tetibe cerita balik pasal Labuan. Huahuahua...ehh ramai ke cuti minggu ni? Aku pun sama bakal bercuti dari rabu nie sampai isnin or selasa kot. Almaklum si kakak tu kan nak masuk darjah 1.

Alang-alang tuh meh sini nak bagi tau yang Labuan bukan Sabah ye. Selalu laaa orang tanya aku balik Sabah ke? Aku like..heh kenapa plak nak balik Sabah? Tu Labuan tu..waduh mak waduh pak..dah berkurun dah Labuan tu diisytiharkan menjadi Wilayah Persekutuan Labuan donggg..jadi biler orang tanye aku balik Sabah ke aku terus cakap TAK! pastu buat muka selambe jek..ha..ha..ha..kejam giler..

Ye laaa bukan semua orang tahu semua benda ye dak? So meh la ahkak nak bagitau sekali lagi Labuan bukan Sabah sayang..ok tamat.

Sekarang nak cerita pasal aktiviti aku kat Labuan tak lain tak bukan ialah membesarkan badan je lahhhhhhh..ha..ha..ha..ape nak buat weh! Balik kampung bercuti memang bercuti sungguh laaaa..tolak ke Beaufort, Kota Kinabali & Kundasang 5 hari tu aku lepak Labuan ade la 9 hari..total cuti adelah 15 hari straight okehhh...tolak la sehari perjalanan KL-Labuan-KL tuh..fuuuhhh..kali ni memang cuti terpaling lama lah.

Selain dari tu memang takde buat ape pun kat Labuan..merayau meronda bawak anak-anak dan anak buah pusing Labuan jek. Makan-makan la..pegi taman la..pegi taman burung la..mandi pool..mandi pantai la..

Gambar molek ni ade la hari-hari permulaan jek..pastu lantak ko la situ..ha..ha..ha..yang paling aku suka tentang Labuan ni ialah AWAN LABUAN CANTIK SANGAT! Serius awan labuan ni macam selimut..

ehem..

Panas tapi tahan la ko situ semata nak bergambar!

Okey bagus adik mok pun bagi kerjasama..ha..ha..ha..

Walaupun panas nak mati!

Nasib aku baik..sebab kali ni balik Labuan hujan cuma waktu malam jek. Siang alhamdulillah! Labuan bukan besar mane pun, ade la separuh Langkawi jek. Pusing-pusing dah habis dah pun. Panas, ya panas sangat jadi kami memang tak kemana waktu tengahari. Kalau keluar pun pagi dan betul-betul petang! Panas berdeting..almaklum la dikelilingi laut dan pantai kan.

Macam paham.

pish pish..!

yang bagus asal selfie ke wefie ke semua bijak bagi kerjasama..ha..ha..ha..

peluh pun comel dik!

Muzium Marin Labuan, antara tempat wajib kami pergi setiap tahun dan setiap hari kalau kesana. Masuk free je, tempat tak besar mane pun. 2 tingkat ye Muzium Marin Labuan nie. Tingkat atas ade tulang-tulang kehidupan laut lain.

Tulang Ikan Paus

antara yang terpamer.

Seterus nyer aktiviti berjalan dengan anak-anak dan anak-anak buah. Melepak kat tepi pantai.



sibuk jugak nie!

Main kat padang pun belasah aje lah.


taman luar di Muzium Marin

mase ni minum-minum kat airport

ni waktu diaorang jalan dgn mokde diaorg.

gambar dari biras aku ni.

Mandi pool berbayar kat Billion Pavillion Hotel.

semua pun bahagia. alhadmulillah~

anak-anak terbahagia.

Mak yang feling diva tak nak mandi pool.

Overall, Labuan adalah bercuti melepak untuk ketengangan. Tempat tak crowded, barang pun takde lah mahal sangat, yang bapak murah adalah seafood la ofkos! Gambar semua pakai kamera hp je tau! Takde edit edit punyer gambar! Aku adalah manusia paling malas nak edit gambar..lantak ko situ. 

video


Nah korang layan anak-anak karaoke dalam kereta termasuk adik moq!! Hahaha..lagu awie okeyyyyyy~ OKEY ABIS CITER LABUAN.

19 comments:

Nieyl said...

selamat pagi kak wa..
eh..throwback labuan.. :)
oklah tu..nie kes gambar banyak lagi x up la nie dlm hp tu kan...hihi..
betul la kak..area sana..KK pun..suka pantai...tenang jeeee...:)

Julia Johari said...

Cantik sgt pool berbayar tu kak...julia suka lah...Yes Labuan is Labuan...bila masa jadi taklukan sabah wakakakakkakaka...pelik demo ni tanya...cantik betul labuan...kot ada tix murah leh lah terjah jalan2 sambil tgk trip entry dlm blog kak izwa...

mama tisya said...

Cantik Awan.. Untung la smua gigih posing time panas, tp mmg cun gmbr kalo posing time panas..lg terik lg bgs..tp kita 2 beranak je la, ayahnye idok gigih πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ bdk2 dpt mandi pool sronok la

Kakzakie Purvit said...

Dari mula membaca entri sampai habis kakak senyum tak sudah
Terapi minda kalau tengok bebudak ni Izwa.
Lagi-lagi adik tu bukan main dia mengalahkan yg besar-besar:)

Mrs Puex said...

nasib baik masih memahami fakta geografi dimanakah jooo jambul.. eyh dimanakah labuan..hehehehee...


doakan iols sampai juga ke sana yee..

aminnn..

tiga lalat said...

malas nak edit gmbr xper mak,
jgn malas nak pulak., hakhak2

Jueliza Jamani said...

tetap aku nak panggil labuan sabah.. sebab dekat dgn sabah
hahahah ketegaq dak!!

Raihanah Ahmad said...

semestinya aktiviti air paling menyeronokkan anak2

Inani Hazwani said...

Seronoknyaaa jalan jalan :)

Bitt (double IS) said...

best gak ni kena plan makan seafood kat labuan

tiga lalat said...

wak nak edit komen wak tadi., tertingal pulak

malas nak edit gmbr xper mak,
jgn malas nak MANDI pulak., hakhak2

Azian Elias said...

Lamanya tu cuti.. best ye jenjalan macam ni.. jalan sambil besakan badan. akak pun suka. heee

Salina@IbuAqil said...

Sonoknya jalan2..
Amboi kemain deme smua sporting diajak posing..
Kalau aqil diajak bergambor jenuh!!!!
Payah!! X mcm dia kecik2 dlu..
Sobsssss!!

aRz MoHa said...

ok singgah jap nak komen...kota kinabali kat mana hehe

aRz MoHa said...

panjangnya bercuti...tapi seronok bila cuti panjang ni...

belum pernah sampai di labuan lagi..insyaallah di masa akan datang

Falsya said...

seronok betul dieorg..enjoy sungguh...hehe..

mmg nmpk panas berdeting sgt kak..tp gambau cantikkk..;)

Fiza Rahman said...

Tak edit pon dah cantik. Suka tengok awan tu ☺

Kira Sakura said...

coklat pun mesti murah kan kak. bebas cukai macam langkawi jugak kan.

duduk pulau memang berbahang la rasa haaaa

LYAfrina said...

view kat sana sgt cantik..nmpk bersih je..suka tgk pic2 awk..smuanya kretip n menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang