thumbnail

Wednesday, December 23, 2015

Aktiviti Hari Cuti Mereput Dirumah.


Ha..ha..ha..nak gelak dulu! Tetibe sangat kan citer pasal benda lain padahal citer pasal Labuan tak abis lagik! Aduhhhh korang..mase-mase mood tengah carca merba elok sangat cuci mata dan jiwa dengan citer pasal anak-anak..eh tu aku la..korang aku tak tau la. Bab anak ni laju je mengundang senyuman okeh~

So, hari ahad lepas memang mereput habis duduk rumah..masak makan tengok tv masak makan lagi tengok tv lagi, sampai ke malam. Gambar masak malas nak masukkan..masak pun biase jek, sotong masak campak campak..ikan bilis goreng cili padi campur gula secubit, ape ntah lagi lupa dah.

Tapi yang paling best ialah makan aiskrim homemade argh..kecoh je budak-budak tu nak buat ais krim laaa jenuh la aku balik OT malam-malam singgah DIY beli bekas aiskrim segera tu. Balik tak menyabar masing-masing nak buat sendiri nak tuang la..hmm..tumpah lagi banyak dari tuang la kan..macam biase lahhhh budak! 

Yang paling tak tahan baru letak 5 minit dalam peti ais dah mintak..ko dah kenapa..esok pagi-pagi buta pun mintak, memang tak lah! Tunggu tengahari okehh..macam biase mak kejam anak kene ikut je la..ha..ha..ha..

3 budak sihat..alhamdulillah!

sharing is caring, sharing is loving

Ais Krim perisa Manggo utk abam kakak, adik mok ais krim susu dutch lady.

Rase dah lama tak duduk rumah...ha..ha..ha..cuti meraban sampai Sabah sana pastu lepak Labuan plak..dah habis cuti kerja plak macam orang giler, OT lagi setiap sabtu..ahad ade plak kenduri la hape la..ehh bila duduk rumah nie. Rumah pun dah rindu kot dengan aku.

Cuti khamis jumaat sabtu ni pun aku OT, hu..hu..hu..bukan giler kerja tapi dari tak buat ape tak kemana baik kerja lagi pun kerja memang tengah berlambak. Syahmi Sufiya mungkin duduk tido rumah kakak aku sebab kakak aku ade masukkan dia orang aktiviti kat Masjid dekat rumah dia. Kalau OT pun adik mok je la ikut. 

Selain dari makan tido main gelak gaduh ade jugak benda yang wajib kene buat!


Solat dah tentu la wajib!

Nak marah pun ade nak gelak pun ade kat budak yang pakai baju takde lengan tuh!! Ha..ha..ha...sakit hati kita wak dengan awak! Suruh pakai telekung tak nak, nak pakai kopiah! Biler abam tak pakai kopiah dan dan tak nak pakai kopiah plak pastu nak tudung tapi awak tak nak tutup kepala..ggggrrr..geget awak nak tak?? Sejadah pun terbalik dia letak..kita cuma luruskan jek..dia tak bagi kiter betul kan!! Grrrr...geget budakkkk~

Gambar isnin lepas balik keje.

Life alhamdulillah tak lebih tak kurang..cukup-cukup alhamdulillah. Anak-anak pun sihat sihat je buat mase nie..syukur..tu doa aku setiap hari. Biar semua sihat diberikan kesihatan yang baik selalu, dipanjangkan usia dan jugak diberikan rezeki yang banyak dan berkat.

Nak mintak lebih malu pada Dia, sebab rase macam tak layak pulak nak mintak macam-macam dengan apa yang dah dapat nie. Okey happy wednesday uolls! Selamat bercuti panjang~ aku kerja esok lusa tulat ;)

22 comments:

Kakzakie Purvit said...

Budak mok yg satu memanglah banyak akal:)
Apa yg abang/kakak buat dia pun buat - yg tengok gambar pun geram tau hihi..
Bagus bab yg solat tu dia dah faham tak kacau tu dah terbaik dah...

mama tisya said...

eskrem homemade tu, tisya soh bli juga soh wat tp mamanye blum bli2 lg haha...sronok la bdk2 tu layan homamade eskrem...

misz sheyla said...

alahaiii..ingt yg bersangkut kat leher tu mcm kain serban pak aji selalu pkai..tudung rupenye..hihi xpe la..pandainye kecik2 dah solat..

Zaza Abdul Latif said...

hahhaa terus tergelak aku tengok adik mok sembahyang!
sedap kalau dapat gigit bontot dia dari belakang!!

Kayu Manis said...

alhamdulillah sehat2 semua,jgn makan ais krim byk2 ye nanti tak sihat plkk...

samalah knor dgn anak2 pun mereput juga ..hahah
budak2 tak suka keluar rmh..ajak mkn kat luar pun tak nak..bungkus tak pe katanya..elok le tu biar mak dgn ayahnya jer mengopi..jimat belanja..

HeNRieTTa JoSe said...

alaa suka tgk bdk 3 org ni...mkin comel adeq mok...bak eskem sket...untie rietta xreti+mlas nak buat...hehehe...

lieyalatif said...

rajin ko ot wa...takpe laa ade yg nak jaga anak kire ok la ....

tu laa sekerim homemade tu kalo tgh musim mmg non stop buat...heheheehehehe....sampai kene tambah beli mould lagi....

aizamia3 said...

hehehe.. mereput tu yang tak menahan tu..
kita lak weekend ni, harap2 tak mereputlah dekat rumah.

Bin Muhammad said...

Lagi hujung tahun lagi sibuk nampaknye... Begitulah kerja, tak pernah habis.

p/s: Alhamdulillah...anak2 sihat, hasil jagaan ibu bapa yg baik.

Melissa Muklis said...

hahahaha comel lah adek mok solat ! nak pakai kopiah yer. hahahahaha

Falsya said...

eeeiiii dak mok...nak tumpang gigit sekali laaaa..

Fiza Rahman said...

AKu minggu ni mereput jer kat umah. Selamat bekerja lah yerp.

el said...

yg kecik tu kalau x klako x sah kan..gewam!!

Bitt (double IS) said...

heehehehe dak mokk tu makan ice cream..banyak hal ehhehee miss all moment masa depa kecik

::EIDA:: said...

akak kerja? apakah?? kakk.. bangla pun cuti kak. HAHHAHAHHAHA

QasehnyaRania said...

alaahai syahdu nya nengok gelagat dorang kak.memang pengubat sangat, kan !
semoga mereka membesar sebagai anak soleh dan solehah. aamiin :)

Ibu Lala said...

Syok woo dpt dok rumah. Bukan senang nak dpt dok rumah

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Julia Johari said...

Hahahhahaah lawak tol akak ni tau...aktiviti mereput tu ju dah rasa 2 hari lepas...sebab tak tau nak mereput celah mana tp tetap gak tayar kereta bergolek tanpa arah hehehhe...aiskrim homemade tu julia lama x buat...acuan berzaman beli ntah mana letaknya...sedapppnyaaa dik mok mamam...nakkkkkk catu !

aRz MoHa said...

anak-anak ini penawar dirumah...terapi paling hebat...

Kira Sakura said...

kitorang weekend kalau malas nak berjalan memang mereput kat rumah jela ceritanyaaaa hahahahaha. ada gak boleh OT dapat gak duit lebih. sini nan hadoooo huuuu

LYAfrina said...

adoi..comeynya si adik tu..folo abgkakak dia solat.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang