thumbnail

Thursday, December 03, 2015

Makan-Makan di Anjung Ketam, Labuan.


Seperti biase sebelum balik ke dunia reality acara makan-makan adalah benda wajib bagi keluarga Eady :)
Oh ye..dunia reality aku bakal kembali pada khamis ini. Bluerkk muntah tengok wasap gambar meja aku yg penuh fail!
Tapi gambar bawah ni confirm tak muntah! Malah bakal mengundang sangat telanan air liur..keh..keh..keh..

Anjung Ketam, Labuan yang femes amos tuh.

Acara kemuncak.

Chopp chopp..sotong goreng tepung tu pedas! Sedappppppppppppp sgt kepedasan dia dimakan panas-panas! Nyums~

The killer.

Dah nama pun Anjung Ketam kan maka haruslah ketam nyer yang terboikkkk..! Cengginiiii...!*2 tumbsup!*

Ketam masak butter lemak ke hape ntah..ha..ha..ha..aku tau makan jek! Yang order adik ipar aku tapi kat sana menu ni memang femes ar. Kali ni dapat makan puas! Sepuas nyer dapat makan kat Anjung Ketam kali nie. 

Macam tahun lepas tak dpt mkn sgt sebab time tu bergilir makan dgn Eady. Almaklum adik mok kecik lagi time tu. Sekarang adik mok ko bagi je nasi sepinggan memang diam je dia makan sendiri. Senang mama abah sekarang nie..keh..keh..keh..

Nak ke tempat ni bagitau je kat teksi nak ke Anjung Ketam tau lah diaorg. Tempat kat Tanjung Aru, kalau dari bandar terus je sampai Kg Lajau, lepas lorong kg lajau 10 kona kanan dan terus jek sampai hujung amik kiri terus nampak signboard bapak besar baru dirasmikan tertulis Anjung Ketam. 
Hah situlah tempat dia.

21 comments:

Nieyl said...

Kalau kat area sana tu...
makan seafood paling seronok tahap taknak balik..huhu

Sheila Adziz said...

fuhh... mmg menggoda sangat tgk ketam ni....

Kakzakie Purvit said...

Kenalah tunjuk adik mok tu makan khusyuk mestinya:)
Kakak tahu balik kali ini semua seronok. Masing-masing dah pandai bawa diri.
Makan sedap. Ketam dia memang nampak lain dari tempat kita tu masakannya. Kena tanyalah resepi dia. Melting butter dia tu tak boleh tahan tengok haha...

el said...

masyallahhh..ternganga iols tgk ketam tu...sedap weiiii...telan ailio je iols ni

Melissa Muklis said...

hiks. Lissa yang duduk labuan jarang datang anjung ketam. haha

Akak Kembang said...

adoii...sedapnya....trs nak terbang je kat sana

Kira Sakura said...

confirm manis lagi kan kan. ketam pun mesti baru2 naik.

Julia Johari said...

Noted...Anjung Ketam ye sis...haishhhhhhhhhhh terliur tak habis2 wpun hadik ni tgh demam hahhahaha best lah labuan

Zaza Abdul Latif said...

aku terpikat kat si ketam tu! sedap nau nampak sos butter dia tu!

JMR said...

sblm ni kalau ke labuan, lepas naik dr laut, konfem lepas angin mengidam kat sini..melantak puas2..

Bin Muhammad said...

Adeh...meleleh ayor lior teman sey!
Tapi jauh bebeno nak dapat menu ni...kat area Selangor xde ke? huhu

Qaseh Suhaida said...

Menu ketam butter tu xde kat semenanjung...

Inani Hazwani said...

Pehh pehh dapnyaaa :)

Falsya said...

astaga yg ketam tuh tempting nyeeee kak oiiii...

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

memang telan liur tengok lauk ketam tu.. haiiilah ketam he..he..

aizamia3 said...

ketam tu nampak melting.. ;) perrgghhh dapnye kalau dapat tu..
Sama gak ler dengan dak Nuha, bagi je apa yang dia nak pehtu confirm tak kaco dah.. ekekeke..

Fiza Rahman said...

Ketam tu...kecur ailio sampai rasa nak jilat screen. Sedap nya.

Amanda Suria said...

ok masuk wishlist..Aizamia..get rady next year kita pi....

hainom OKje said...

Ok saved..... kalau mak ke Labuan make sure mak akan sampai sini....

Mcm masak lemak ek Izwa

Yana Libra said...

adoiii...terliur!

Siti Yang Menaip said...

adeh tengok la ketam tu.. ngeh2.. ni kalo ajak mak mesti dia suka..
peminat ketam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang