thumbnail

Tuesday, December 22, 2015

UTC Labuan atau Lebih Dikenali Pasar Besar Labuan.


Tetibe sangat kan cerita balik pasal Labuan! Hahaha..yang mana terlepas pepandai la klik kat Labuan punyer entry eh. Kalau malas tak dapat nak tolong ar..

Ni tempat kegemaran aku kat Labuan, Pasar Besar Labuan uolls~ Ntah kenapa aku memang suka pegi pasar walaupun tak membeli..ha..ha..ha..rasa teruja giler ntah hap-hape. Kerlas uolls Pasar Besar Labuan dalam UTC, korang hado?? Takdo khenn..sini hado.

UTC Labuan

UTC Labuan yang lebih dikenali sebagai Pasar Besar Labuan, ade bahagian basah kering dan buah-buahan. Apa yang aku boleh katakan Pasar Besar Labuan ni besar dan bersih! Serius bersih dan takde bau busuk pun!

Tak caya?? Percayalahhhh~

tengok lantai.

Buah Mentega, kenal tak?

org kedai tu cakap adik beradik todak..tapi aku lupa dah nama dia.

Yu yu yu..bukan yuyu tuh la.

Pari masak asam pedas.

Ikan hape nie? Tuna ke? Korang kenal tak?

Tak kenal jugak..ha..ha..ha..

500 gram baru RM7.50 okeh!

Setiap bahagian basah kering tu semua bersebelahan je pun sebab tu nampak UTC Labuan ni besar. Tingkat atas adalah tempat bershopping gelang baju bajan kerongsang tuh.

Actually Pasar Besar Labuan ni dikire baru lagi. Tahun lepas aku pegi baru separuh siap, tahun ni tengok dah siap bersih dan besar. Atas penuh aircond, pengudaraan pun agak smart. Sebab tu tak berbau kot pasar nie.

Cuma kecewa time ni sebab sotong takdeeee...bukan musim orang pasar cakap! Huwaa..terlepas nak buat sotong telur asin! Kemahin cita-cita nak buat sotong telur asin sebab sana murah last-last asyik makan yang mak mertua masak jek! Masak pun tidak makan je lebihhh..ha..ha..ha..menantu hantu betul~

23 comments:

Kakzakie Purvit said...

Pergi pasar berish macam ini siapa pun suka
Apa lagi harga dia alahai murahnya..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sungguh bersih tu Idzwa..
Semua orang suka pergi kalau macam ni kan..
Murah sungguh ketam tu.. hari ahad itu hari akak pergi pasar ketam dah rm28 / kilo huhuhu

Diya Hanun said...

Ikan yu ke tu?

tiga lalat said...

utc kampung keramat kat KL tu pon bawah dia tengah buat pasar basah jugakk., huhu2 utc labuan wak x penah smpi lagik., hikhik2

Mimie_Zatun said...

dah macam pasar besar UTC labuan ni..

Mrs Puex said...

arrghhhh tak tahan menengok ketam seolah olah berenang renang di tepian..

hihihiii..

Siti Yang Menaip said...

tahun lepas cadang nak pegi Labuan.. ttb tiket ke Kuching plak lagi murah..
so tibai ke Kuching dlu.. Labuan nanti kita hunt tiket eheh..

Nieyl said...

wah!fresh²...

Julia Johari said...

Besarnya pasar abesar Labuan...puas nak berjalan ni...alaaa sotong musim bila kak...sure sedap kalau ada kan

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

mmg nampak bersihlah pasar tu.. suka tengok.. Akak dah baca dah entry new zealand malaysia tu.. he..he.. sama pulak kita ada kenangan kat situ kan he..he..

Melissa Muklis said...

best kan kak pasar ni. haha Lissa yang duduk labuan pun selalu eksaited bila pergi pasar. ekekeke

JunAina said...

Gila murah ketam tu...nagis ok...

Cho Zila said...

memang nampak bersih pasarnyer yer...
ikanpun nampak pelik2 ..

Daddy Ziyyad said...

Saya memang anti nak masuk pasar basah kat sini...sebab saya penggeli dan tak tahan bau busuk pasar basah...hahahahhaa...Tapi saya tgk pasar Labuan ni...wowwww...mmg kering...ala ala pasar kat Ostolia nun...hihihih....dan seafood nya murah!

Zaza Abdul Latif said...

pergh dok sana mewah ngan seafood.. aku rasa kalau lama kau dok sana mau naik kolestrol kau!!

tapi aku suka konsep pasar dalam UTC tu.. bersih.. kat sini kalu???

uncle gedek said...

Bila baca pasal pasar bersih ni, memang tercari2 komen dr daddy.... Dia mesti nak memberi pandangan! Baahaha!

E'in said...

kalau kat jb utc dlm shopping complex.. hihi

safurara said...

sy kalau labuan, ingat coklat murah je.hahaha

el said...

wow best tgk pasar diorg..fresh2 belako bestnya!!

Bitt (double IS) said...

wahh i pon banyak tak kenal jenis ikan aggagagaa ehh pearl ada?

::EIDA:: said...

ida tak kenal buah mentegaaaaaaaaa.. sadisnya! ape rasa die? rasa butter ke? HHAHAHHAHA

Kira Sakura said...

murahnyaaaaaa boleh gila membeli ni bila tengok murah gini. ketam tu sekilo baru rm15!!!! onomnomnom

LYAfrina said...

bsr pasar dia..hrga ikn mcm ni kt sana mrh kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang