thumbnail

Monday, March 30, 2015

Si Peniru


Anak-anak biase akan tiru ape kiter buat. Macam budak nie, tiap kali kiter nak solat dia laju je amik tudung atau telekung kakak dia! Biler kiter amik gambar pastu tunjuk kat dia, dia akan cakap "kakak..kakak.." padahal uitu dia!!

Grr...geram sangat sebab comel giler..hehehe..

ok, ini rukuk ye.

alustazah berseluar pendek..keh..keh..keh..

dengan telekung kakak

Ini sujud ye!!sila tekap muka kat sejadah biler sujud t__t

Lama dah tak cerita pasal anak-anak nie. Syahmi sekarang busy dengan kem la dengan nasyid la..sabtu lepas dia ade kem kepimpinan dari pagi sampai petang pkl 6.30. Dia ketua darjah jadi kene pegi kem tu, pastu balik hafal nasyid pulak.

Sufiya macam biase la, anak no.2 malas nak cerita..ha..ha..ha..perangai tu ala kate dia jek! Suruh baca buku pun ade je 1001 alasan penat la ngantuk la pening la tapi biler tak suruh rajin pulak! Tu belum lagi kalau kiter mintak tolong..ladi 1001 alasan..

Syakirah dah 1 tahun 8 bulan, masih lagi susu badan tak campur lagi dengan susu lain. Kuat makan, suka Ultraman sangat! Ha..ha..ha..asyik Ultraman abang jek..

#cintahatikami

Thursday, March 26, 2015

Lama


Macam lama je tak update blog! Last isnin, hari ni dah khamis. Eh tak lama eh? Berapa lama yang dikatakan lama tuh? Keh..keh..keh..
Yang sebenar nyer takde benda nak cerita pun, life biase-biase je. Kerja pun takde lagi..melangut-langut lagi nie..beku otak sebab tak buat keje.

Kiter sembang kejap la, korang pernah tak..ade orang datang tetibe bercakap dgn korang secara meriah nyer macam korang pernah kenal lama..sembang itu ini tanye itu ini borak itu ini dah sudah dia pergi korang tertanye "sape dia tu ek??" muka biase jumpe tapi tak tau nama..tak ingat jumpe kat mane? Hahahahaha...aku kene pagi tadi okeh!

Sumpah..borak macam dah kenal 10 tahun tapi malu aku nak tanye nama dia sape sebab dia kenal aku, tau nama aku, tahu pasal anak-anak, tanye perkembangan anak..sampai last dia cakap "ok la izwa ye, akak nak pegi beli makan nanti kiter sembang lagi ye..lama tak jumpe awak tau.." aku like..err..err..ok kak..later kiter borak...pastu blur...sape nama akak ni?? Huwaa..teruk nyer aku..ha..ha..ha..memory lost ke nih!

Aku ni la yang susah nyer..cepat sangat lupa nama orang kalau dah berkurun tak jumpe! Evendo kawan sekolah pun ade separuh yang aku tak ingat nama..sape friend dengan aku kat fb aku ingat la kenal la tapi sape yang tak friend pastu jumpe tegur aku kat luar tak bagitau nama ke sape ke memang aku tak ingat..teruk giler! Tapi aku senang ingat muka orang tau..

Rase bersalah sangat dengan akak tu, sebab kemain meramah mesra dengan aku tapi aku tak ingat nama dia..faktor usia kah nie? Kof..kof..kof..



Monday, March 23, 2015

Baru


Isnin..hari baru, kerja baru, tempat baru, status baru, gaji baru, cerita baru. Semua nyer baru dengan semangat yang baru. Ye, baru lepas lapor diri kat tempat baru belum dapat tempat di unit mana. Menunggu lagi nie.

Alhamdulillah, tempat baru ni actually tempat lama aku 6 tahun lebih dulu. Dulu tempat ni buruk tapi dah baru, kawan pun ade yang baru masih ade yang lama disini. Lucky me, persekitaran dengan orang yang kenal mudah sikit dan kerja pun yang pernah aku buat dulu cuma lebih canggih dan lebih sistematik je. Banyak lega dah nie.

Paling penting masih lagi dekat dengan anak-anak dan eady..ehemm..meh nak belanje sekeping gambar muntah pelangi..ha..ha..ha..
Cerita semalam, bawak anak-anak berjalan setelah 8 hari abah dia tinggalkan, tapi macam biase mak dia orang yang lebih over dari anak..

koffkoffkoff..

Buaiii laju lajuuuuu...aku nak kawin dengan anak raaaaa..ehhh..kawin dengan anak pak bakar je laa..yang kat buaian sebelah tu..ha..ha..ha..
Buka pc kat tempat baru ni tengok-tengok kat history, blog aku ade tersenarai dalam tuh..err..err..hmm...abaikan. Meh kiter bergumbira dengan skop kerja baru! Doakan aku dapat buat yang terbaik dalam kerja nie ;)

Oh lupa..tanggungjawab baru!!

Wednesday, March 18, 2015

Acah-acah Sweet....Sgt!


Asal rabu je nak borak...asal nak borak je rabu..hmm..idea terkumpul dari sabtu ko tahu?
Sekarang korang layan je ape aku nak borak, okey.

Acah-acah sweet? Tau?Ala..amik gambar gedix-gedix sikit dengan laki pastu post kat ig & fb pastu orang kate ala sweet nyer ..ala romantik nyer..
Padahal ade yang cakap (belakang) alaa acah-acah sweet je tuh..ha....nampak??

Dan padahal memang acah-acah sweet je pun..ha..ha..ha..memang tak sweet sangat pun aku dengan eady tuh! Sour ade banyak, sweet tu boleh bilang sebelah tangan jek. Takat tangkap gambar je pun orang boleh andaikan macam-macam, betul dak? Nampak bahagia sangat nampak seronok sangat tapi ramai lupa macam mana nak cipta gembira tu, macam mana nak maintain bahagia tu..susah sangat.

Aku, kawin baru nak masuk 9 tahun (Jun nanti..) korang ingat bahagia gembira je ke sepanjang mase? Tidak. Kalau ye tipu sangat tu. Struggle sejujur nyer tapi dia je aku ade. Paham? Tak paham? Maksud nyer dia je suami yang aku ade, kalau aku ade 3 suami aku tak peduli sangat kot..ha..ha..ha..sejujur nyer aku tak nak sejarah orang lain terjadi kat aku.

Ye, kitaorang kalau bergambar memang suka sangat acah sweet tapi kalau jalan kat luar biase-biase jek..takde pun jalan mengendeng-ngendeng sampai tak cukup tanah nak jalan pegang tangan rapat-rapat. Kat luar kita orang lebih kepada komando vs askar wataniah tau. Ha..ha..ha..cakap je nak gaduh, tak cakap pun gaduh..dah canne? Tak hade la makne nyer nak romantika de amor sangat wey..

Kalau dating berdua jalan-jalan tengok wayang tu pun boleh dikire dengan tangan berapa kali kami buat aktiviti tu. Cuma ape yang aku perasan lately ni je kita orang dah banyak spend time together berdua. Ha..nampak?? Setelah hampir 9 tahun kawin okehhhh..*faktor usia pun barangkali kot..ha..ha..ha..*

Kalau dulu, pegi kerja balik kerja sama dan kerja pun dalam 1 bangunan yang sama tapi buat hal masing-masing tau tak. Takde nyer nak breakfast sama, takde nyer nak lunch sama..takde tau..waktu kerja suka hati lah ehkau nak buek apo..keh..keh..keh..kadang call ext yang free tu pun takde tau..nampak tak betapa sour nyer kitaorg?? Takde makne nyer nak bergayut kat telefon office yang free tuh..takde.

Kadang 1 hari suntuk tak sms tak call tak wasap masing-masing relax je buat kerja macam biase, dah nak balik baru la sms "tunggu kat tempat biase" haaaaa tu jek! Ko tahu. Sekarang nampak betapa "sweet" nyer kita orang? Ha..ha..ha..kita orang ni manusia normal laaa manusia biase jek takde lebih cuma masih banyak kekurangan.

Jadi, nak pesan..jangan sesekali tertipu dengan ape gambaran yang diberikan. Tak kisah la gambar ape sekali pun termasuk la gambar kapalterbang pak jib tu...eh?? *tetibe sangat nih* Jangan buat andaian sendiri..

Sebagai penutup meh nak belanje sekeping gambar acah-acah sweet kitoarang..kekekeke..

Bukan baju merah yang sweet tapi yang baju putih tu la..sibuk je argh dia.

Tuesday, March 17, 2015

Mood Jauh Disana


Macam dah lama tak update blog..almaklum la takde cerita best pun minggu nie..
Ehh..ade..sekeler pertukaran kenaikan pangkat tu dah keluar dah..alhamdulillah. Aku tau hari ahad, ade orang dari M**A Kelantan wasap aku, tapi aku dapat baca tengok dengan mata sendiri pagi semalam.

Syukur, sebulan seminggu aku tunggu keputusan so alhamdulillah confirm posting HQ. Lega. 23hb ni lapor diri kat tempat baru yang lama..hehehe..tempat aku dulu sebelum ke bahagian sekarang nie.
Nasib baik tak book hotel..aku ingat nak cuti lepas syahmi abis exam sekali lapor diri nanti tak boleh amik cuti 28 hari bekerja. Lepas tu baru boleh cuti..uhuks..

Bertabah lagi la aku..

Dah la minggu ni ketabahan aku kene kuat giler, Eady balik Labuan dah dari sabtu lepas harini diaorang dah ade kat KK sebab hari ni abah mertua masuk wad pasal jantung tu.
Anak-anak lain tak meragam sangat sebab dah besar kan, yang paling teruk meragam ialah Syakirah Irneena tuh.

1001 benda tak kene ko tahu sepanjang abah dia takde nie. Ade je benda yang dia nak berantakkan amukkan tak padan dengan umur 1 tahun 8 bulan tuh..semua tak kene..last-last asyik nak dukung jek..uhuks..dah la aku pun tak sihat sgt nie, batuk dah seminggu lebih dah. Ade je benda yang menyebabkan nak menangis sepanjang hari...grrr..

Amukan pun posing jugak sebab nak send wasap kat abah ;)

                              
Ni gambar pagi tadi

Cakap nak amik gambar terus berdiri tegak macam tu, tapi jangan tertipu dengan muka baik dia nie..bila amukan hilang dah comel tuh..ha..ha..ha..

Cepat la abah balik..penat dah tengok kalender ni..
Tak sabar nak cuti nie..

Thursday, March 12, 2015

Instant Shawl Dari Safurara.Com





Bila perasan comel haruslah share dengan orang lain supaya comel sekali :)
Baru ade 3 helai #instantshawl dari safurara.com dalam tangan, later ade #instantshawl bercorak pulak dari dak rara ! Book dulu gaji baru bayar..he..he..he..geram tengok #instantshawl corak dia tuh..cantik bangatttt...sekarang dah menyesal sebab book sehelai jek.. Y__Y

Labuh.Tebal.Sejuk.Paling penting awning tajam terbentuk cantik.

Korang kalau nak comel jugak dalam cukup syarat muslimah sila-sila la terjah :
Blog personal : safurara.com
Blog bisnes : Safura Online Shop

Ok dah cukup feling comel tu, sekarang tukar mood feling rock kapak sambil dengar Surah Yasin Ziyad Patel kat youtube ;)

Wednesday, March 11, 2015

Bahagia.Gembira.


#me

#instantshawl dari safurara.com
Comel kan? tudung tu laaa..comel kan? Pegi la beli,intanst shawl ni terletak dan buat muka jadi bujur okehhh..murah plak tu..pastu dak rara ni beracun korang tau tak..semua benda nak jual pastu semua benda aku nak terbeli dengan dia..grr..

Grand Seasons Hotel, KL

Makanan so-so je, not bad. That day just nak lepak-lepak santai dengan semua orang je sebab dah lama tak jumpe dah lama tak berkumpul macam nie. Dekat 2 jam lebih jugak la lepak makan semua benda sikit-sikit. Puas. Happy.

tak muat kamera

Boyfriend..ehemmmm ;)

Abah cakap sejak-sejak dah tua ni nak makan pun tak berapa nak lalu, kene makan sikit-sikit tapi kerap. Hmm..sedih tengok abah kurus macam nie, lagi sedih kalau tengok abah tido..uhuks..boleh nangis sampai tersedu-sedu.
Ya Allah, Kau lindungilah abah ku dimana saja dia berada, Kau berikanlah kesihatan yang baik pada beliau, Kau berkatilah usianya. *nangis*
Abah antara orang pertama yang aku bagitau pasal interview, pasal posting, pasal dah dapat sini. Abah jugak la yang gigih berdoa untuk anak-anak supaya berjaya. *walaupunakutakbejayamanapun..* uhuks..

Hmmm..yang ni malas nak cakap lah..

Budak dah besar kan, makan sendiri sampai nasi pun penuh muka..baju pun penuh nasi..malas nak cakap..ha..ha..ha..
Paling malas nak cakap sejak-sejak dah besar ni keJELESan dia kat aku langsung tak bleh touch abah dia..grr..melintas jalan nak pegang tangan abah dia pun duk "ekkk ekkk..." tarik-tarik tangan abah tu..grr..masuk balik dalam perut baru tau.

Kesayangan

Paling sayang

Inilah kami, keluarga kecil kehidupan sederhana.
Itu pun ade jugak orang nak mendengki, itu pun ade jugak orang yang manis sangat muka dan manis mulut bila didepan tapi belakang subhanallah..aku tahu semua nyer tapi aku tetap maafkan, aku tetap anggap kawan kerana semua yang aku kawan adalah kerana Ilahi, lillahitaala..

Alhamdulillah setakat ni aku bahagia, aku gembira sebab semua nyer tak lebih tak kurang dalam hidup aku.

Entry ni macam dah sedih pulak..tak tak..aku gembira sebenar nyer, aku rase tenang. Aku tak tau nak describe macam mana ape aku rase cuma ape boleh aku kata aku bahagia dengan keadaan sekarang. Alhamdulillah.

Tuesday, March 10, 2015

Gambar Paling Epic - #throwback 80an


Semalam kemain kemas meja..heh..bukan sebab teruja nak pindah la..tapi nak cari buku bank yang hilang ntah kemana..
Dalam pada mencari jumpa benda lain pulak! Ha..gambar lame korang tahu! Ntah bape lama tersimpan dalam laci aku tu pun aku tak tau..belek-belek yang aku perasan muka aku semua takde senyum..derrr..

Padan la orang selalu cakap muka aku masam je kat luar, muka moncong je..padahal aku ni jenis kalau berjalan otak tu fokus jek kat mana tujuan aku sebab tu muka aku jadi serius giler..ha..ha..ha..orang tengok aku ni sombong giler. Aku tak sombong arrr...kalau korang terjumpe aku, jerit je nama aku compom aku berpaling..

Aku dengan kakak. Dia 3 thn aku 2 thn

Adik lelaki aku yang lahir 10 tahun kemudian.

Kalau ikutkan mase kecik aku bukan la yang paling putih. Dah besar ni ntah macam mana boleh melepak plak..adik aku yang kecik-kecik macam anak jepun dah besar macam abangLA pulak..hahaha...mati laaa kutuk dia!

Kami 3 beradik :)

Malu pulak nak letak gambar kitaorg 3 beradik mase kecik-kecik sebab waktu tu aku buruk giler!! Ha..ha..ha..jadi simpan untuk aku sendiri je la eh! ;)
Kalau ikutkan tak banyak sangat gambar kami bertiga mase membesar, ade waktu gelap dan waktu perubahan time tu..jadi zaman sekolah rendah dan menengah macam lost sikit masing-masing.

Meh aku nak tayang gambar paling epic zaman ini aku rase..

Comel tak onyang kiter??

Gambar ni bertarikh 25hb Nov 1989 tau. Ade tertulis kat belakang gambar.

Aku rase gambar ni paling epic dalam simpanan aku. Cantik kan onyang kiter? Comel je. Onyang aku tu berdarah siam sebenar nyer. Sekarang ni pun ade lagi sedara mara maktok aku (mak ibu) kat siam sana tapi aku tak kenal la, ibu aku kenal la sebab tu mase zaman-zaman dia. Zaman aku dah jauh dah kot. Nak cari balik kene bawak ibu aku sebab itu semua sedara mara ibu aku.

Bila tengok balik gambar aku semua nyer aku berdagu bulat tapi dah besar ni ntah kenapa dagu aku tajam!

Monday, March 09, 2015

Akhirnya..


Alhamdulillah syukur..

Ingat lagi tak aku penah citer pasal interview haritu? Then dah dapat aku citer pasal posting jauh sampai kalau berenang-renang dilautan confirm lemas tu? Then aku buat rayuan dan minta korang doakan yang terbaik..Ingat tak?

Alhamdulillah..berkat solat hajat dari Eady, berkat doa ibu abah abah mak mertua, berkat doa semua,  akhir nyer didengari olehNYA :) lega~
Genap sebulan dari tarikh surat tawaran kenaikkan pangkat tu, jumaat lepas aku terima surat tawaran baru yang sama ditempatkan di HQ.

Mula bila jangan tanye lagi..he..he..he..takde tarikh lagi! Yang ade jumaat lepas aku kene hantar surat setuju terima tawaran tu. Dapat surat pagi dan kene reply balik hari yang sama. So dah boleh tarik nafas lega. Fuhh~

Walaupun kenaikan ini dianggap kecik like "ek elehhh..naik ** jek" oleh orang lain tapi bagi aku ianya perubahan besar dalam kehidupan aku dan juga didalam diri aku. Orang tak tahu cerita dalam hidup aku, hanya aku yang laluinya..jadi ye, ini satu titik tolak perubahan & peningkatan dalam semua aspek yang melibatkan diri aku.

Eh..tercerita serius pulak..malas la citer pasal aku lagi. Jemu.
Cuma, nak say BIG TQ pada semua sebab jadi sahabat, kawan yang baik sebab sudi doakan aku :)
Pada yang doakan aku tak dapat kat sini, pada yang meroyan pasal aku..ermm..ermm...ehh malas nak cakap..kbai! thihihihiii...

Friday, March 06, 2015

Ada Apa Pada Nama? Part-2


Hah..pasal nama pun punyer banyak komen...*tenganga* bayangkan icon muka terkejut tuh...kekekeke...

Sekarang kiter go tru part-2! Kerlas ko izwa pasal nama sendiri pun sampai part-2..ha..ha..ha..sape yang tak baca part-1 sila pegi baca kat [sini] part tu bukan aku marah laaa...aduyaiii..tu bicara serius aku..
Aku kalau serius mesti orang cakap macam marah..adeh adeh..aku kalau marah sangat aku diam seribu bahasa la ;) Alaaa..relax ar koranggg...chill sikit!

Pasal nama pun nak kecoh ke izwa? Hah..kecoh la wey nama aku kot, nama yang abah aku bagi kot. Aku tak cakap tak boleh panggil aku dengan nama singkatan macam Wa ke dik Wa ke Kak Wa ke..aku ok je as long masih lagi nama aku, Iwa is panggilan dari family & kawan rapat ;) tapi jangan ar pepandai panggil aku Wawa ke, Salwa ke Najwa ke confirm-confirm aku bukan Wawa Zainal mahupun Najwa Latippp..

Ye la, aku cuma bagi penjelasan nama aku ialah NURULIZWA (sebutan : Nurul Izwa) bukan Nurullizwa, paham? Takde bunyi LIZWA pun..tu je yang aku tak suka. 

Ko nak mase baca talkin ustaz salah sebut nama ko? Nak? Aku tak nak..

Dulu-dulu abah aku penah citer, mula dia nak letak nama aku Nurul Izzah tapi ntah macam mane mase pegi daftar ramai plak nak Izzah..ha..ha..ha..tetiba jadi Izwa aku tak tau mane punca abah dapat nama nie. Dah la takde makna. Kalau aku bernama Izzah sekarang ni confirm aku glemer kan? Confirm orang akan selalu sesat kat blog aku nie.Ha..ha..ha..

Tapi nasib baik abah letak nama Izwa tu sebab unik kot bagi aku..orang bila dengar atau sebut nama aku like "heh..izwa?" 

Biase kawan-kawan rapat aku panggil aku Wa untuk mulakan kata..so aku okey je..jangan la ko laung oii wawa..oii wawa..memang takde la aku nak pandang sebab dah tentu bukan nama aku. Paham?

Mungkin bagi korang benda ni remeh tapi bagi aku tak remeh sebab nama aku adalah penghormatan abah aku bagi. Dengan nama ni aku bernikah, sah bernikah. Ko ingat kalau salah nama sah ke nikah? Kene ulang banyak kali kot sampai betul. Dengan nama ni aku bawak merata, jadi aku bangga dengan nama aku maka aku tak suka bila orang salah sebut nama aku.

Macam tu jugak dengan nama anak-anak aku, panggil je dengan suku pertama atau nama penuh jangan sesedap rase nak memendekkan nama diaorang. Penat tau bergaduh bertumbuk bertikam tikam nak pilih nama, datang orang lain petik nama lain? Haishh..

Nama aku ialah NurulIzwa binti Kamaruddin tapi sebutan dia Nurul Izwa ye

Ok tu je..sekian kerepek dan kemerepekan ku disini. Blog aku suka hati aku..*peace* 
Dah dah tak nak citer pasal nama dah..benci plak aku..ha..ha..ha...

Eh, ade berita gembira, later aku cerita ye..love~

Thursday, March 05, 2015

Ada Apa Pada Nama?


Meh kiter sembang..

Ada apa pada nama? Hmm..bercakap pasal nama ni aku tak tau kenapa aku tak suka orang panggil aku atau anak-anak dengan nama singkatan yang ntah ape-ape contoh Syahmi jadi Amie..Sufiya jadi yaya..Izwa jadi wawa..haa..cannot go my telinga okeh..

Korang, terpulang la ikut suka korang nak panggil nama ape tapi aku ni macam allergic plak..hahaha..ke sebab aku memang abah dah asuh panggil nama penuh jangan nama glemer..sian aku weh takde nama glemer kecuali panggilan "adik" jek yang melekat sampai sekarang walaupun aku ade adik ;)

Aku tak judge orang lain ye pasal nama panggilan ni, cuma aku je yang tak suka orang panggil aku dengan nama yang bukan-bukan. Aku okey je kalau panggil orang lain dengan nama glemer..mihmihmihmih...

Hah..kenapa cerita pasal nama nie?

Biase la aku kan keje kadang ade turn duduk kaunter, biase panggil tuan atau puan je dengan orang yang datang. Ye la mane aku tau dia Datuk ke Datin ke Tuan Puteri ke..
"Tolong bagitau Datuk tetttttt dah sampai...." ok tuan.. "Datuk ye.." baik datuk...kerkerker...terspontan keluar tuan sebab dah biase..hehehee..

Pastu bila orang panggil aku "wawa..ooo wawa.." memang aku macam blur..ehh aku ke? bukan aku kot..terus jalan..ha..ha..ha...sori thats not my name so i jalan jek..jangan kecam aku sombong plak. Cuba ko laung "oiii izwa...atau oii nurul izwa!" hah..confirm aku melompat jawab "ye!!"

Satu lagi..aku paling tak suka orang panggil aku dengan nama NURULIZWA..cuba ko sambung kan? jadi lizwa..tak paham ke kalau nurul tu lidah dah kat langit so takyah ar sambung jadi lizwa..duhhh...mase daftar nama dulu abah aku cakap orang tu yang dekat kan nama aku jadi NURULIZWA..i is tak suka okeh..nama aku NURUL IZWA.. ha kan ke ade 2 bunyi disitu..Nurul & Izwa..not NURULLIZWA..

Bila orang salah panggil nama aku, telinga aku macam berbulu jek..lagi-lagi bila aku duduk kaunter.."terima kasih ye puan nurullizwa.." ggrrr..aku like..terbakar didalam tapi tersenyum diluar gitu...grrr..tak suka okeh..serius tak suka..

Heh..kenapa aku merepek nie..aku terpaksa merepek kerepek disini sebab kat mana lagi aku nak cerita? Hah..kat sini je la boleh, yang baca sila panggil nama aku bebetul okeh kalau tak aku sekeh..

Wednesday, March 04, 2015

The Spongebob Movie - Sponge Out Of Water Yang Super Duper Best Giler!


Sabtu lepas aku dapat jemputan..eh dapat ke? Tak tak..haritu aku saje tanye Fiza Rahman pasal dia dapat invitation movie screening citer The Spongebob Movie 3D sebab aku teringat Syahmi ade cakap nak tengok citer tu nanti kalau dah keluar kat wayang.

Aku sekadar tanye macam mana kalau aku nak join, pastu dah banyak hari aku pun dah lupa..

Nak jadi cerita dalam pada dah terlupa bab tu sekali Fiza Rahman pm aku jumaat petang cakap aku boleh join esok (sabtu) sebab dia dah deal dengan orang EdelmanEh..tanjat gegurl sebab ni mesti rezeki anak ni. 

Ade contest dressup anak-anak tercantik tema Spongebob tapi aku memang takde la semua tu. Ade sesi bergambar dengan Spongebob sebelum tayangan movie, ade popcorn percuma dengan air mineral ade badge Spongebob untuk anak-anak. Memang fun giler ar! 


sebelum show bermula

Kami takde tema Spongebob tapi kami bertema peach je la, ala-ala Patrick kawan Spongebob pun okey la kot..he..he..he..
Si adik mok tu sebenar nyer takut tu tapi acah-acah pandang gak kamera sebab dia kan budak pantang nampak kamera!


The Spongebob Movie - Sponge Out of Water

The Spongebob Movie - Sponge Out of Water ini mengisahkan pengembaraan Spongebob dengan kawan-kawan dia (Patrick, Mr.Krabs, Squidward, Sandy dan Plakton) untuk mencari resepi rahsia Mr.Krab's yang telah hilang. Perjalanan tersebut membawa mereka ke dunia nyata, ke angkasa lepas sehingga berjumpa dengan bajak laut yang mempunyai resepi tersebut dan juga sebuah buku lama yang boleh merubah sesuatu apabila buku itu ditulis.

Dalam pengembaraan ni Spongebob dan kawan-kawan dia jadi super hero tau!
Eh skema giler kot aku cerita.hihihii...tapi nak bagitau cerita ni super duper best giler kot! 

Syakirah yang baru 1 tahun 7 bulan pun duk layan tepuk-tepuk tangan joget-joget mase tayangan ni! Cerita ni ade gelak, ade nyanyi, ade sedih dalam gelak..ehh best la! Serius dari minit awal sampai minit akhir tak boring langsung! 10 bintang arrrr nora bagi..ha.ha..ha..

Aku dulu tak suka langsung dengan Spongebob tau, sebab aku rase kartun ape la ni petak-petak muka pun alahaiiiii tapi lepas tengok citer ni baru aku tau kenapa Syahmi Sufiya suka sangat tengok citer nie. Best giler! 
Lagi best layan movie ni dalam 3D. Best..best..best..tak menyesal la beli tiket bawak anak-anak tengok movie nie. Penuh erti setiakawan dalam cerita nie. Puas hati.

Thanks a lot wakil Nickelodeon , Edelman dan Fiza Rahman !

Sedikit sedutan movie The Spongebob Movie - Spounge Out Of Water boleh tengok kat [sini] atau [sini]

Jangan tak tengok, ade di pawagan start 05.03.2015. Cuti sekolah bulan Mac ni boleh la bawak anak-anak tengok The Spongebob Movie - Sponge Out Of Water yang super duper best giler ni. Tengok Spongebob dan kawan-kawan jadi Super Hero!

ada kamera mesti ade gambar nie. selftimer aje. letak kat stroller ;)

tak habis dengan peace dia budak tengah tu.

Event dari pukul 3, abis pukul 6 petang. Nasib baik masing-masing tak buat perangai walaupun penat. Kejar asar, makan tunggu maghrib baru balik.

Tuesday, March 03, 2015

Ewah..ewahh..!


Nampak?

Yang tengah tu!

Ha..yang tengah tu sekarang ni kalau nampak mama nak amik gambar memang dia la no.1 bersedia!

Ha..ha..ha..kejap je masa berlalu, dah setahun tujuh bulan dah dia. Keje makan, tv, susu, tido. Alhamdulillah masih lagi tak campur susu lain. Masih dengan susu mama lagi :)

Ok, update pun by hp je ni. Ade kat luar office ni.

Monday, March 02, 2015

Instant Shawl yang buat aku terlebih comel


Awal-awal tajuk dah bikin rase nak muntah pelangi.. Okey takpe i tak kisah sebab kalau tak diri sendiri yang puji sape lagi ye dak? Ehh..laki pun ade puji pagi tadi..

Hah..koranggggggg...sape yang kenal laki aku tau kan macam mana payah giler dia nak bercakap? Nak puji? Korang kene tunggu 5-6 tahun sekali kot baru puji, selebih nyer dia cakap dia puji dalam hati dan bajet aku dengar isi hati dia..ha..ha..ha..ha..haru tau dapat suami macam ni. Ehh..ini bukan entry kutuk laki ar..ini aku puji dia tau sebab dia puji aku pagi tadi..ehemmm..

Dia cakap "cantik b pakai tudung ni..ni baru lah tudung..lepas ni boleh la tukar imej.." haaa..ko ghase?? Aku rase macam dah diawang-awangan ko tahu?

instant shawl dari Safura Online Shop

Actually aku baru trial je pakai instant shawl ni, sebab sebelum-sebelum ni aku rase muka aku tak sesuai langsung pakai shawl sebab shawl tu akan melepet kat muka aku pastu muka aku akan jadi macam pinggan mangkuk periuk..hmmm bulat besar terkeluar je rase muka, padahal tengok orang lain apesal cantik sangat korang niiii...

Sekarang tak lagii...yeayyy sekarang aku akan sama cantik macam koranggg...abis ar owner Safura Online Shop lepas ni ade saingan..ke..ke..ke...

Eh koranggg..instant shawl ni dah la tebal labuh plak tu yang best nyer muka elok je terbentuk bujur..ko tengok tajam nyer shawl kat dahi aku tu..haaaa biase jadi bulat. Untuk orang kecik macam aku boleh buat solat ar instant shawl ni..memang labuh ar..eh suka lah senang cakap..

Korang pergi la terjah kat : FB Moms Madness Garage (orang yang sama), Blog dia Safura Online Shop atau IG dak rara nie Safura Online Shop.

Okey bai, aku nak pegi feling comel kat tempat lain plak..ha..ha..ha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang