thumbnail

Wednesday, October 28, 2015

WW : Semangat


2-3 hari ni dapat semangat seruan kerja bersungguh-sungguh lain machiam sangat.

Tengok wallpaper pc sendiri lebih menderu-deru semangat!

Biase la izwa kalau tak poyo tak sah..keh..keh..keh..


Monday, October 26, 2015

Thursday, October 22, 2015

FUYOOO !!! GIVEAWAY by Mama Darwiish



Alhamdulillahhh..lama sangat dah tak join GA! Nasib baik Mama Maszull tag ade peluang menang Lenovo! Choppp Lenovo aku punyer okehh..kekekeke...korang kalau nak join dipersilakan! HP kot hadiah dia! Giler tak nakkkk? Aku nak~


klik banner untuk join

FUYOOO !!! GIVEAWAY by Mama Darwiish

Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50

Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015

Syarat-syarat :

1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini

Pemilihan pemenang :

1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email
Follow Blog  : http://mamadarwiish.blogspot.my/ http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/ http://unclezuan.com/ http://mrspuex.blogspot.my/ http://mekzumbie.blogspot.my/ http://www.hafizhafizol.my/ http://aderakukeysah.blogspot.my/ Follow G+ :  : Khalid Kyle Blurrydino

Like Page Penaja :

Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care

Follow Instagram :

@qyrabeautycare

Nak tag : Jueliza , Inani & Nieyl  (nota : code kat blog Mama Darwiish ok!)

Wednesday, October 21, 2015

Handbeg Abah!


grrr..potong betul la budak depan tuh!

Haishhh..tak dapat mama ko nak fefeling awit & era pajira atau roy & azura tau...sibuk je budak tuh! Nampak je abah pegang kunci kete atau motor terus dia yang lari ke depan dulu! Grr...tinggal pun tak boleh~ sibuk je arghh.. >_< ni la budak aku panggil handbeg abah. Sapa kata anak susu badan rapat dengan mak? Hek hek..silap besar okeyyyy...ni lah bukti nyer nyer tidak sesekali..ha..ha..ha..makan pun abah mandi pun abah ape pun abah largh..

Ehh tu motor pinjam tuh..he..he..ade orang nak lepaskan rindu nak naik motor dengan laki, gini lahhh...lama dah tak meronggeng naik motor dgn laki. Sekarang pun nak jalan pegang tangan pun kene tunggu handbeg abah ni duduk dalam stroller, kalau tak berdukung je la dia dengan abah..dah ade kaki pun malas jalan sebab asal ade je abah dan dan tu la kaki tu tak bleh luruskannnn....geram jek.

Kat bawah ni antara bukti-bukti sahih yang orang tu handbeg abah..grrr~ sibuk argh..

peluk lah kakiiii...

hek..minum pun nak sharing is loving!

grrr..gedix much adik mok!

Apa pun abah tak boleh lawan handbeg mama! Sekarang abah hanya ade 1 handbeg je, mama ade 3 handbeg tau~ he..he..he..he..hE...

Gambar ulang tayang sebab aku suka sangat semua gambar nie ;)

Tuesday, October 20, 2015

Check-List Part 2 ~ Edisi Tips & Membebel!


Check-list detail anak nak masuk sekolah Part 1 kat sini ye. Haaa...ramai nyer menyampaikan keluhan sama-sama pening & stress lepas baca entry aku semalam. Huarghh..korang niii sapa suruh stress?? Aku suruh baca je laa...ha..ha..ha..

Relax brader relax sister..itu sekadar guideline jek ;) sebenar nyer yang menampakkan stress tu sebab setiap hujung tahun aku kene balik Labuan jadi perbelanjaan aku akan jadi double/triple lah setiap hujung tahun tuh. Korang jangan la ikut akuuuuu~ Aku memang jenis detail giler supaya aku tak sakit kepala stress tak cukup duit lepas balik bercuti. Gituh!

Korang pepandai la manage okey, amik contoh gini (macam aku suggest kat kawan kat FB)..
Korang simpan duit atau main kutu bercuti ke, pegi la bercuti waktu tengah tahun lepas-lepas budak-budak abis exam pertengahan tahun tu, hujung tahun boleh je nak bercuti tapi amik la tempat yang dekat-dekat supaya kos tak banyak. Macam aku bercuti tengah tahun memang mewah sikit dari biase sebab tengah tahun bulan Jun, adalah bulan anniversary kami jadilah bercuti 2 in 1 (anniversary treat & cuti sekolah anak-anak) kebiasaan memang aku akan readykan mereka bercuti kat tempat seronok sikit.

Tips ~ book hotel or tempat penginapan seawal yang boleh untuk dapatkan harga murah, tiket-tiket (kalau pegi theme park la kan) yang boleh beli online pun belilah seawal yang boleh. Yang mana boleh bayar awal bayar silakan bayar awal.

Err..jangan la kata takde duit takyah la jalan, duduk je rumah. Kang aku sekeh kanggg...setahun 2-3 kali je kot bawak anak-anak bercuti. Sukahatiakulah. Lagipun dulu-dulu aku membesar takde rasa semua benda ni, jadi ade peluang ade cara apa salah nyer sharekan dengan anak-anak? Bahagia dan gembirakan mereka pun pahala kot, lagipun pendapat aku semua rezeki yang aku dapat tak kira banyak atau sikit adalah rezeki mereka yang Allah SWT salurkan melalui aku dan Eady. Itu aku, jangan comparekan dengan korang okey. Amaran nie.

Okey kat mana tadi? Lupa dah.

Oh ho..sambung. Lepas abis tengah tahun, keje sungguh-sungguh balik simpan duit kat celah bantal ke celah tilam ke celah bedah ke sampai la hujung tahun pastu bahagi-bahagikan la ini duit untuk ape, ini duit untuk beli barang sekolah anak. Gitu la aku buat. Nak ikut silakan taknak ikut aku tak peduli pun..keh..keh..keh.. 

Tips hebat ~ aku suka main kutu. Ade kutu bulanan ade kutu mingguan. Main kutu pun aku buat kira-kira kat mana perbelanjaan aku akan potong untuk main kutu. Gitu. Amik giliran kutu pertama 6 bulan pertama, amik kutu kedua 6 bulan kedua dalam tahun. Paham? Duit kutu ni lah duit makan, duit minyak duit tol untuk berjalan tuh. Gituuuuuuu... 
Kutu mingguan tu aku amik sebagai hadiah untuk diri aku sendiri iaitu bawak laki dan anak-anak makan.Ha..ha..ha..

Alaaa...mesti ade yang cakap Eady tak buat ape-ape ke?? Hoiiii duit Eady bagi tetiap minggu dan tetiap bulan tu la aku main kutu..aku takde la membeli bedak yang harga 90 hengget, aku potong la kos beli baju bajan ke..gitu lah! Nak jimat nak bercuti sedap-sedap kene la potong mana yang tak patut. Ini komplen ko boleh laaa banyak duit (aamiin..he..he..he..cecepat amin kan biler orang cakap aku bnyk duit~) masalah sekarang bukan aku banyak duit, masalah sekarang aku dah buang nafsu nafsi membeli ntah ape-ape ntah..lantak la kasut tak bertukar lantak la tak beli tudung mahal nak mati tu ke, jadi duit-duit tu la aku simpan. Paham?? Ini tak, kasut je dah 3-4 ratus, tudung je dah dekat 1-2 ratus sehelai..tak ke giler? Hujung-hujung asyik komplen takde duit jek...apeda.

Apedehal pakai tudung orang bagi, tudung RM5-RM10 comel jugak muka aku aku tengok..*matilahkenekutuk* ha..ha..ha...

Tips lain ~ rajin-rajin la bawak bekal ke office walaupun tahap dewa kemalasan kau nak masak. Aku ni masak ikut mood..ha..ha..ha..tapi seminggu 2-3 gak la bawak bekal, sebab kadang tekak nak jugak rase makanan lain ye dak? Kat sini je ko dah jimat berapa dah..kata lah RM10 sehari kali dgn 3 hari bawak bekal dah RM30 hengget! Kali dengan 4 kali (sebab sebulan ade 4 minggu kan..) hah dah bape tuh?? So duit tu simpan la sikit-sikit buat duit makan mase pegi jalan nanti. Gitu ye adik kakak :)

Tetibe kan entry takde dengan tajuk..ha..ha..ha..tu la jangan bagi aku start membebel memang 8 kajang la keluar. Alahh..barang sekolah tu beli la pakai duit kasih sayang dari PM kiter tuh lepas la jugak kasut seketul baju 1 set. Khennn~ selebih nyer top-up la sikit-sikit setiap bulan. Kene bersyukur weyyy kang kene maki kang. Alahhhh pandai-pandai la manage hidup korang..yang penting jangan ikut orang, jangan dengki dengan orang, jangan buruk sangka dengan orang dan jangan mengata orang. Ikut je kemampuan sendiri. Hidup ni kene berseronok jugak, kalau memanjang stress payah la kot. 

Yang penting berbalik dengan NIAT untuk apa korang nak buat sesetiap benda tu, kalau niat baik Insya Allah ALLAH SWT akan permudahkan. Gitu tips mak! 

Ehh..panjangggggg sangat kot membebel kang korang stress lagi dengan aku..ha..ha..ha..ampun kan aku ;) life aku jangan la samakan dengan korang. Entry semalam & hari ni sekadar guide untuk korang kalau nak ikut cara aku dipersilakan :) sebab aku ni pesyen bukan dapat duit sedebuk, kalau duit turun dari langit dapat sedebuk 2.6M tu aku tak peduli dah dengan Malaysia nie! Eh~ ha..ha..ha..matilahnak! Jangan weyy aku sayang Malaysia okeyyyyy (tetibe patriotik!)

Sebagai penutup meh akak nak belanje gambar sekeping.

Ni lah tujuan & niat aku, semua hanya untuk mereka.

Sekian, terima kasih sebab sudi baca akak membebel! Ahaksss~ ;)

Friday, October 16, 2015

Etude House in The House!


Etude House

Alhamdulillah, rezeki yang sedikit tu dah sampai ;) masalah nyer aku tau guna yang warna pink tu jek..yang tu Body Lotion & Body Wash jek. Yang lain ntah apekemende pun aku tak tau. Dapat Crystal Clutch yang comel comel tu dan pink bentuk Love gitu.

Eady selalu bising kat aku sebab masuk contest tapi hadiah tak tau nak buat ape..ha..ha..ha..masalah nyer hadiah yang aku nak tak pernah memang dah canne?? Paling gempak aku menang adalah pakej percutian 3H2M kat Grand Lexis yang bernilai RM12++ dengan masuk contest beli pad RM4.90 jek..hiuhiuhiu..ntah biler aku nak menang besar lagi macam tu ntah!

Aku target nak menang percutian ke Legoland sebab itu impian aku untuk Syahmi Sufiya..huhuhuu..dalam pada menunggu mencari contest Legoland aku cari jugak offer kat mudah.com tuh..time ade orang nak tolak time tu la duit tak berapa nak ade, time duit ade offer pulak takde. Aku target nak bawak dia orang tahun depan. Doakan aku ok! Doakan aku semoga dapat menang contest Legoland atau pun dapat rezeki terpijak nak bawak anak tido hotel Legoland, main dan mandi manda kat dalam Legoland tuh..

Nak start main kutulah untuk percutian tahun depan, duit kutu tahun ni terhangus beli tiket flight Eady balik Labuan mase abah mertua masuk icu tu. Yang tu tak bleh nak cakap ape la sebab bukan kita mintak pun. Kita merancang ALLAH SWT yang tentu kan, dan selebih nyer kita doa je kuat-kuat lagi supaya ade rezeki anak-anak suci nie ;)

Eh..dari entry contest dah jadi entry luah perasaan pulak..hehehe...almaklumlakan rakyat marhaen nak berjalan kene kire duit dari keluar pintu umah sampai masuk pintu balik. Setiap sen kene kire..hek.

Thursday, October 15, 2015

Tersenyum Sendiri


Aku kalau nak bagi dia orang diam tak bergaduh memang bagi kertas dengan pen pensil. Memang suruh menulis atau melukis. Kalau main mainan ade je benda nak digaduh dan direbutkan Y__Y

thihihii..

Tersenyum tak? ;)

Sengih 

Yang ni kompen buat aku tersenyum selalu ;)

Tuesday, October 13, 2015

Keluarga Kecik


Terima kasih semua atas ucapan & doa untuk birthday Sufiya Irdina yang jatuh pada 11.10.15 lepas ;) aamiin~ Nah belanje gambar lukisan kakak Sufiya Irdina lukis mase teman aku OT kat office.

Lukisan kakak Sufiya Irdina.

Syakirah Irneena - Syahmi Irsyad - Sufiya Irdina

Belanje anak-anak sebab behave mase teman mama OT. Tengok la yang paling kecik tu, dah besar sangat dah dia tapi masih lagi mengempeng..uhuks..biler cakap "susu takde!" dia jawab balik "ade agiii!" hek..cubit mulut baru tau!

Tahun depan Syahmi Irsyad dah darjah 3, Sufiya Irdina masuk darjah 1. Hmm..cepatkan masa berlalu? Keluarga kecik aku dah nak membesar sangat dah.

Monday, October 12, 2015

Selamat Hari Lahir Kakak Sufiya Irdina!


Ya semalam 11.10.2015 harijadi Sufiya Irdina yang ke-6. Tahun depan dah darjah 1 dah..uhuks..rase macam dia kecik lagi je nak sekolah! Boleh ke sekolah? Boleh ke berdikari? Uhuks..kenapa la anak-anak ni cepat sangat membesar..sobss.sobss..

Dengan dia ni aku selalu berkeras sikit..almaklumlakan dedua anak no.2 jadi perangai keras kepala dan ikusukahatidiatulah yang biase buat aku berangin je dengan dia selalu..teruk lah aku jadi mak dia :( tapi anak ni, hati dia suci kan? Tetiap kali aku minta maaf dengan dia nanti dia akan cakap " ala takpe kakak tak marah mama sebab kakak tau mama marah sebab sayang.." uhuks..nangis hati mak kau ni nak..pastu esok mama buat lagi..huwa..teruk nyer aku..! Biler nak berubah ni mama?? 

Semalam konon nak bawak dia celebrate kat Spagetti Grill sekali dedua cawangan dah tutup da..last-last belikan sepotong kek dan sambut kat Teh Tarik Place! Sedih jugak hati sebab tak dapat sambutkan dia macam Syahmi haritu, banyak kali say sori dan pujuk hati dia (padahal pujuk hati sendiri yang ralat!) tapi Sufiya jenis makan dipujuk tak kisah sangat pun sebenar nyer..siap janji 23hb ni mama bawak kakak kat tempat suprise tau..(nak bawak anak-anak bercuti kat Swiss Garden Residence Kuantan)

Apa pun mama abah tetap doakan kakak jadi anak yang baik, yang mendengar kata, menjadi solehah dan semoga anak-anak mama abah dilindungi ALLAH SWT selalu sementara mama abah kerja menjadi rezeki. Harap-harap kakak dapat kurangkan dari bergaduh dengan adik..ha..ha..ha...iyee..adik sejak dah besar ni dah pandai gaduh dengan kakak T___T

Family Shoot pakai timer je

Atas permintaan birthday girl

Alasan dia, nanti mama boleh letak kat komputer office mama.

Gigih la mama abah ni melayan kerenah masing-masing yang kemain susah nak tangkap gambar dah sekarang nie..yang besar ok tapi yang kecik tu Allahhhhhh...semput dada nak layan!

Happy Birthday to U! Happy Birthday to U!


Happy Birthday To U Sweetheart!
Happy Birthday Kakak Sufiya Irdina sayang~

Thursday, October 08, 2015

Bibi! Bibi!


Rentetan kisah takkuasamakkaunaklayan tu ni nak tunjuk video Syakirah ade tabung kucing hadiah dari Pinky Momma.


Ya Allah kalau nak tahu? Habis je duit dia mengamuk suruh buka penutup tabung kat bawah dan pakse kiter keluarkan semua duit tu balik! HUARGHHH.....kalo sekali takpe ini 80 kali lah. Kadang-kadang dah malam pun kene pakse gak..ko dah kenapa T__T sampai tahap abah dia sorok-sorok cabut bateri pastu cakap "rosak.!" pastu nangis la dia..keh..keh..keh...perangai tuuuuuuh! Haish...

Sejak-sejak dah besar ni dia biler bercakap macam orang tua sangat..haiii seketul-seketul perkataan keluar tanpa pelat!Geram je rase nak gomol mulut tuh...taknak! air! abah! kakak! Syami EEEsyad! geram geram geram..

Oh ye, dia ade anak patung cat tau beli dari Ikea. Ade sekali tu pegi Ikea dia ternampak terus dia cakap " bibi..bibi.." ye dia panggil cat bibi ye (baby) padahal dia yang baby! Tak sedar diri awak tu baby mama sampai biler-biler..he..he..he...

Wednesday, October 07, 2015

Entry Mari Mengira!


Yeah edisi mari bersembang. Eh salah mari mengira hari dan duit. Keh..keh..keh..ehh gelak pulak padahal kepala serabut.

Ramai tau kan next month aku nak balik Labuan, tapi dalam pada balik Labuan tu panjang langkah nak ke Sabah sebab adik ipar ade majlis bertandang di Beaufort. Jadi dari Beaufort nak la lajak ke Kota Kinabalu nak lajak lagi ke Kundasang (Ranau). Nampak tak betapa banyak nyer tempat nak tuju? Nampak tak berapa $$$ nak kene kire? Ha..ha..ha..macam air terkeluar paip oi! Kene buat kunci kire-kire bebetul nih..giless dengan bulan 12 nak kene shoping barang Sufiya nak masuk darjah 1! Yuran baju sekolah kasut sekolah..yada yada yada....
 
 
1. Dari Labuan ke Beaufort bawak kereta dan naik feri tido sana 1 malam.
2. Esok pagi check-out terus nak ke Kundasang terus. Tido sana 1 malam sebab kekonon esok nyer nak pusing Dairy Farm kat Kundasang, nak pegi Poring Hot Spring nak pegi Kinabalu Park.
3. Turun dari Kundasang terus ke Kota Kinabalu dan menginap kat sana 1 malam atau 2 mlm lagi.

Haiii fikir bercuti memang seronok tapi fikir kos aduh mak..macam nak pitam buat kire-kire. Ha..ha..ha..almaklum kiter orang marheain kene la buat kiraan untuk semua supaya tak terlebih bajet! Dengan lagi 2 minggu Eady nak balik Labuan sorang dulu mase nikah adik dia. Dan dia sekali lagi dengan aku bersama anak-anak akan balik pada 19hb November nanti.

Ohye..23hb ni nak lepak kat Swiss Garden Residence Kuantan. Kemain gigih book sampai 4 hari..ha..ha..ha..kekonon sebab anak dah habis periksa, lagi pun dah lama tak bawak dia orang bercuti. Last bawak bercuti pun bulan 6 haritu (klik sini) pastu belek kalender alamak semua nyer dekat hari la pulak! Mana nak bayar tiket feri ke Kota Kinabalu, mana nak bayar homestay kat Kundasang, mana nak bayar duit rumah rehat *A*A (nasib baik umah rehat gomen murah..hehehe..) mana duit nak pegi Kuantan ni lagi..ehhh..mak pening!

Dalam pada duk PM owner homstay kat Kundasang , sekali alhamdulillah aku  tak tau la samada rezeki aku atau rezeki anak-anak agak nyer owner Jilinieja Homestay Mesilou, Kundasang nak bagi aku menginap kat homestay dia secara percuma nanti..aduhh terharu giler!

Chopchopchop! Ini bukan entry berlagak mahupun aku nak lebih dari orang atau pun aku tak boleh tengok orang lebih mahupun seangkatan dengan nyer lah.. Tu salah tu, FITNAH ok. BERDOSA ye. Sangat BERDOSA. 

Ini cuma entry aku pening kepala..ha..ha..ha..otak tak bleh nak rehat dari buat kiraan. Erghhh...kejap pikir kasut sekolah anak kejap pikir nak beli baju sekolah nanti terfikir kire yuran sekolah anak pulak..ehhh..banyak nyer benda nak kene kire..huwaa..menteri kewangan tu bukan tau nak kire dia cuma sepuk duit je nah pepandai la bendahari kire..ha..ha..ha..i lebiu pak menteri kewanganku!

Tuesday, October 06, 2015

Alhamdulillah, Rezeki Yang Sedikit.


Produk Etude House uolls.

Yang aku tau ni produk muka untuk kecikkan liang pori.He..he..he..main join je contest sebab aku tau produk Etude House ni barang elok. Dari Korea kalo tak silap. Sekarang pun memang aku tengah pakai BB Cream Etude House yang cousin aku hadiahkan mase dia balik dari Korea haritu.


Blogger invitation.

Invitation menariks giler nie tapi apakan daya hari kerja la pulak! Adeh deh deh..dalam dilema sangat nih. Nak cuti sayang pulak sebab tengah gigih pertahankan cuti nak balik Labuan next month. Rasa macam terpaksa lepaskan je event nie..aduiii..blogger lain ade dapat tak invitation nie??

Ade rezeki dalam pada takde rezeki la ni kire nyer kot..

Friday, October 02, 2015

Tersenyum Gembira


Tengok tangan la

Buah cinta

Takde ape nak cerita cuma sentiasa tersenyum bila tengok gambar mereka. Merekalah kegembiraan kebahagiaan kami..Semoga pinjaman kami ini membesar sihat, kuat, mendengar kata & menjadi anak-anak soleh solehah..aamiin~

Mama is dah tua now sebab dah macam mak-mak sangat dah nie..ha..ha..ha...

Thursday, October 01, 2015

Event : Make It Pop by Nickelodeon


Punyer lah lama nak update pasal event ni dah dekat lebih 2 minggu dah..Sebenar nyer aku tunggu semua gambar secara official dari wakil Nickelodeon tapi rupe nyer aku yang tersalah info..

Okey nak cerita, event ni sebenar nyer nak memperkenalkan satu rancangan baru yang melibatkan drama & muzik! Ha..best kot cerita ni! Make It Pop drama bersiri. Drama yang mensasarkan remaja, tentang keseronokan bersekolah, tentang berseronok nyer berkawan dan macam-macam lagi lah.

About Nickelodeon 

Nickelodeon, now in its 36th year globally and 17th year in Asia, is one of the most globally recognized and widely distributed multimedia entertainment brands for kids and family. Creating surprising and playful entertainment experiences everywhere it goes, Nickelodeon has a portfolio that includes television programming and production around the world, plus special events, consumer products, digital offerings, recreation, books, feature films and pro-social initiatives. Nickelodeon's brands are seen globally in more than 450 million households in over 100 territories via more than 70 locally programmed channels and syndication. For more information about Nickelodeon in Asia, visit www.nick-asia.com.




Three unique girls – an aspiring pop diva, a fashionista and a bookworm – come together at school to form their own K-pop-inspired band in Nickelodeon’s newest live-action, daily scripted series, Make It Pop, which premieres in Asia on Monday, 31 August at 5pm (TH/WIB), 6pm (HK/MY/SG), and 6.30pm (PH). Viewers can catch up on episode re-runs on weekends and access additional content such as original music videos, sing-a-long videos, a how to dance video and a quiz game online.

In this new half-hour musical comedy, diva Sun Hi (Megan Lee), fashionista Jodi (Louriza Tronco) and bookworm Corki (Erika Tham) must learn to live together in perfect harmony after they are randomly selected to room together at boarding school. With the help of fellow classmate and aspiring DJ, Caleb (Dale Whibley), the girls grow from roommates to bandmates as their group, XO-IQ, becomes a school-wide sensation and they compete for a place in the upcoming school musical, all while balancing music, grades, relationship and crushes. 

Ha tu sedikit sebanyak info yang aku boleh share kan tentang siri baru dari Nickelodeon Asia nie ;) syok tau cerita ni tak boring la..cakap sikit nyanyi cakap sikit menari. So much fun!

Budak gembira ;)





Sesi penerangan, sesi welcome untuk semua media & blogger, info sama diberikan. Selepas sesi welcome & penerangan, anak-anak diberi peluang untuk join kelas menari Make It Pop. Hah mase ni Syahmi tak nak join..ha..ha..ha..almaklum la kan ustaz tu mane nak benda-benda macam nie. Yang kakak Sufiya takyah di offer memang ini kesukaan dia! Dan dia lah yang paling-paling gembira! ;)


Nampak?

Nah sedikit sedutan video yang sempat aku rakam kan ;)

Yang baju putih tu takyah suruh posing pun dia posing sendiri.


Cikgu menari yang power giler stamina nyer!

Thank a lot to Fiza sebab suggest nama aku kat wakil Nickelodeon ;) aku TERPALING suka event yang melibatkan anak ni dan tak lupa jugak buat wakil Nickelodeon, TERIMA KASIH sebab invite kami sekeluarga, menggembirakan anak-anak dan aku dengan minum petang dan goodies pack yang super awesome! Serius super duper awesome!

Best giler kot goodie pack ni!

Ya, sekarang ni aku memang paling suka event yang melibatkan anak-anak. Aku nak kerja dengan senang hati dan anak-anak pun happy. Win-win situation gitu ;) TQ so much Nickelodeon Asia dan jangan lupa invite aku sefamily lagi ya! BTW, thanks too to Nickelodoen staff yang super friendly! Good job u guys!

NICKELODEON PREMIERES 'MAKE IT POP,' A NEW MUSICAL COMEDY SERIES IN ASIA ON MONDAY, 31 AUGUST AT 5PM (TH/WIB), 6PM (HK/MY/SG), AND 6.30PM (PH)

Sekali lagi, korang jangan lupa menonton siri baru Make It Pop ini di Channel Nickelodeon ok! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang