thumbnail

Friday, January 15, 2016

Baru Aku Sedar!


Baru aku sedar banyak hari dah tak update blog...buka tutup blog buka tutup blog. Otak blur T_T rase nyer nak kene habiskan bulan 1 ni dulu kot baru otak boleh tenang-tenang. Penat masih berbaki kot. Hmmm..kalau dapat pakej spa urut-urut sedap jugak nie kan..

Life macam biase..anak sekolah la keje la masak la makan la dan pusing balik. Kerja macam biase banyak tak banyak tapi sentiasa ada. Oh cakap pasal kerja, boleh senyum-senyum kambinggg..he..he..he..gumbira kot sebab org HR call cakap gaji pokok dah naik ke gaji jawatan baru nie..phiew..lama kot! Dari bulan 3 tahun lepas, takde tunggakan la tapi sedap la sikit gaji pokok dah tinggi skit..sedap tang nak OT..he..he..he...baru semangat khennnn~ Ala tipu la kalau cakap tak happy kan! ;)

sian mama~

Anak-anak kan jujur. Sian mama korang pendek sangat kan! Kasut sukan abang Syahmi pun mama boleh pakai ketara sangat la betapa kecik nyer mama korang ;) tapi takpe yang penting mama maintain comel..agagagagaa...

Abam Syahmi

Cakap pasal abam Syahmi ni la kan..pemalu dan sensitif orang nyer! Tapi..huhuhu..adik dia sekolah darjah 1 baru masuk minggu ke-2 sekolah dah ade kakak angkat~ cemerlang sangat budak-budak zaman sekarang nie. Sufiya ade kakak angkat sebab budak tu berkenan dengan Syahmi..boleh? Kemain berkenan sangat sampai kemain jaga Sufiya kat sekolah. Padahal sekolah asing-asing tau, sekolah agama je sama budak tu. Ye la sorang sek perempuan sorang sekolah lelaki. 

Takpelah sekurang-kurang nyer lega sikit hati mama ni sebab ade orang jaga Sufiya kat sekolah..kui..kui..kui..walaupun Sufiya tu tak perlu dijaga pun. Berani lain machiam budak tuh! Punyer berani sampai berani mendebik abg darjah 5 dalam bas sebab abag tu pijak kasut dia..boleh? Hmmm...macam-macam hal~

Sementara nak reda-reda hal sekolah nie penat badan tak terkata. Huwaaa..nak pakej spa please...alangkah indah nyer dapat urut, mandi bunga ke mandi susu ke...wahhhhh sedap nyer orang urutkan badan~ Ohhh syahdu nyer sebab angan-angan itu adalah free walaupun realiti adalah errrmmm.... Y__Y

12 comments:

Qaseh Suhaida said...

Wahh dah ada kakak angkat

mama tisya said...

ada kakak angkat dh br start sekolah..hehehe...mmg best ilangkan kepenatan ngan manjakan diri ke SPA

Kakzakie Purvit said...

Kan kakak dan kata Sufiya tu more independent, Syahmi ni soft-hearted. Ada bagus keduanya tu. Kalau Sufiya yg soft lagi susah sebab dia perempuan. Bagus dia berani. Kakak suka tindakan dia tu mungkin budak lelaki tahun 5 tu sengaja itu yg dia marah.

Ibu Lala said...

Untung la ada ot. Kat sini x de ot pun. Lgpun sbb blk ontime je sbb nk ambik anak blk sklh. Klw ot pun buat kat rumah je

tiga lalat said...

bukan pendek tu mama, tapi sebab mama dok kat belakang jauh tu yang nampak kecik sikit dan pendek., hehe2

Julia Johari said...

tinggi abg syahmi ni tau hehehhe...alhamdulilah naik gaji pokok syukur...tersama plak kita yer berita gembira ni kak...

Rozita said...

tahniah idzwa...

eh groupon ada offer spa package area kl tau..murah2..gi la tengok..hehe.. kita ni mampu tengok je la..jauh...

::EIDA:: said...

ni update ni. dalam blur2 stress pun mampu up satu entry ni ha. caiyokkkk kak !!

wahida said...

adoiiii gelak aku baca tang dah ada kakak angkat siap nak kenal ngan syahmi...ekekek...

anyway, i'm happy for you, dear!! dah naik tangga gaji baru!!

Inani Hazwani said...

Hahahaha. Darjah lima dah ada orang minat.

Qhaifa Nur said...

Dh ada kakak angkat..bagusnya

Azian Elias said...

kisah anak2 sekolah ni mmg macam2..

Abg Luqman dulu kena buli dekat sethn baru akak tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang