thumbnail

Tuesday, January 26, 2016

Busy Dengan Life.


Sori buat mase ni memang tak sempat nak BW. Penat pun ye busy pun ye! Busy kerja okey lagi no hal masih boleh handle tapi busy dengan anak-anak tak sihat ni memang badan je kat office jiwa merata-rata!

Dari jumaat lepas kot, bawak Syahmi cabut gigi la..dagu dia luka kene bola pulak la..haishhh budak sorang tu macam-macam hal! Sabtu ahad pulak Syakirah Sufiya start demam batuk..huarghh..yang kakak ok lagi tapi adik mok takyah cakap la..semua benda tak kene nak dukung la menangis tak tentu pasal la..al fenat giles~

Hari ni Sufiya pulak start cerrie berrie..bawak pulak ke klinik, makan ubat termuntah pulak..serius rase penat sangat! Eady memang tak boleh kacau la, duty jaga kaunter bayaran memang tak boleh kemana-mana, so kene la uruskan sorang.

Budak jarang sakit sekali sakit memang teruk terus!

Tido dulu kat office mama sementara nak tunggu lunch.

Lunch baru nak hantar Sufiya balik, mak tok suruh hantar balik. Lagi pun nak cuti memang tak boleh. Kalau nak EL memang tak tercover sebab sorg PT pun dah MC gak nie. Hu..hu..hu...

Lama dah anak-anak tak sakit, sekali sakit amik ko pakej semua sekali.Uhuks..nak SPA please..nak urut-urut! Ha..ha..ha..

17 comments:

mama tisya said...

smoga smua cpt baik...bila ank tk sihat, mmg mak yg letih sbb nk kena bg perhatian lebih skit kn..jgn mak plak xsihat...take care

Mrs Puex said...

speedy recovery utk semua yang tidak sihat..

musim demam kot skang.. perubahan cuaca sbb panas lain macam..

qaid pon demam on off.. tetibe tgh mlm badan panas sgt..


Kakzakie Purvit said...

Rumah Izwa ada tanam pokok oregano tak? Kalau ada cuba ambil daunnya, cuci dan rebus. Bagi Kak Sufiya dan adik Mok minum - ada bau sikit tapi kalau dah kata ubat kenalah paksa sikit. Buat Syahmi tumbuk daunnya tepek tempat luka.

Ujian jadi mama bekerja ginilah. Sabar...

Siti Rohaida Yusof said...

paling risau bab anak sakit ni

Nurhidayu said...

Gws sufiya

NUNU EERA said...

gws anak2 syurga.. skrg ni mmg musim rmai xsihat. skt pn mcm2. esau mak2 ni ha..

Fiza Rahman said...

Bertabahlah. SMoga kakak & dik mok cepat sembuh.

el said...

semoga cepat baik ye syg
mmg kalo anak sakit mak2 yg paling cekal nak jaga hehe
bertabahlahh

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tu lah Izdwa .. bila anak2 demam ni sure mak2 yg tak jadi keruan..
Anak akak 2 orang tu pun demam..
Balik dari Afamosa tu terus ke klinik..
Takut demam berlanjutan..

Semoga anak2 izdwa cepat sembuh..

Inani Hazwani said...

Semoga anak anak akak cepat sembuh :)

aizamia3 said...

Cukup susah hati bila anak2 tak sihat. Cuti tahunan memang standby utk anak2 je sekarang..

Zaza Abdul Latif said...

tak apa ni semua cobaan.. biar diorang sakit skrg.. sok nak cuti buatnya sakit lagi susah..

Falsya said...

alahaiiii sian sufiya..

eima said...

FAHIM PUN SMLM TAK PI KAFA SBB MUNTAH2 SAKIT PALA .... SIAP NAMPAK BEN BAWA WIFEY PI CEHCK PERUT KUIKUI

hainom OKje said...

Biasalah Izwa, gitulah dugaan nak membesarkan anak. Salah makan apalah si Sufiya tu sampai terceri beri agaknya.

Kira Sakura said...

memang kesian tengok kalau dorang sakit, melepekkkk je

Nurul Aini Mohd Noor said...

Semoga anak-anak cepat sembuh n mama dia pun kuat. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang