thumbnail

Tuesday, January 12, 2016

Dengan Pancake Krabi Noah Dah Boleh Buat Kita Ke Krabi tau!


Hah korang sekarang ni dah tak payah sangat nak ke Krabi semata sebab pancake Krabi tuh.

Heh..tetibe sangat kan tak payah pegi Krabi! Kui kui kui~ Takde lah, ni nak bagitau sapa-sapa yang tetibe nak fefeling ke Krabi makan pancake dia yang femes amos kat sana tu atau yang tetibe termengidam di siang atau pun malam hari boleh la ke Original Pancake Krabi Noah. 

Macam-macam pilihan hati dan tekak ade. Actually ini kali ke-2 aku pegi makan kat Pancake Krabi Noah nie, kali pertama Pancake Krabi Noah ni kat gerai kecik kat luar sekarang ni dah masuk ke dalam lot kedai dalam foodcourt Dagang Avenue tu. Eh citer tak guna meh kiter letak gambar dulu~

nyums~ gambar pun dah boleh buat aku terliur balik.

Pancake Krabi Noah ni diambil sempena nama anak owner iaitu Noah la dah tentu. Dah yang syok nyer semua bahan nak buat pancake nie (kecuali telur) memang di datangkan khas dari Krabi tau. So memang terasa keaslian nyer sebab tepung dia pun lain tak macam tepung roti canai yang ade kat sini.

Dan kepakaran membuat Pancake Krabi ni pun asli dari sana. Semua pekerja termasuk owner dia belajar kat Krabi semata nak dapat keaslian yang ternyata asli dari Krabi. Wahhh gitu ayat aku nak bagi penerangan..ha..ha..ha..tapi serius tau bukan gurau la penyataan tu.

Pn. Najwa & En.Nazri bersama staff yang super peramah setiap mase. 
Sengih je la korang kan setiap mase! Kui kui kui~

Ni antara pakar buat pancake, ramah kemain dia nie ;)

Nah entry pasal Pancake haruslah kene letak gambar pancake sepenuh-penuh nyer! Nyumss~ Sedap okeyyy....sila bertabah dengan entry banyak gambar ;)

Pancake + Cheese : RM5

Pancake + Nutella : RM4.70

Pancake + Peanut Butter : RM4.50

Pancake + Strawberry : RM4.50

Pancake + Honey : RM4.50

Dan paling epic ialah Pancake Special! Kegemaran all the time. Sedap lemak-lemak manis ehhh sedap lah~

Pancake Special : Telur-topping coklat-susu-atas tabur coklat rice coklat chip.
Vahvahvah..yang ni 3 kali order haritu..ha..ha..ha..sedap nak matik. Menaip ni pun telan air liur lagi! Ohhai..syahdu nyer kalau dapat makan sekarang nie. RM5.50 je uolls!~

Nah kau makan ni boleh fefleing sampai Krabi uolls! Ha..ha..ha..berangan itu kan free~ tapi memang heaven sangat la makan pancake ni petang-petang unutk lapik-lapik perut. Masalah nyer aku ni tak reti berlapik makan terus sampai kenyang..ha..ha..ha...

Ade banyak lagi menu nyer tapi tidak la order semua, lagipun menu dengan susu aku kureng skit. Ohye, pancake ni kiter boleh jugak request kalau nak tambah ape-ape atau pun tak nak pisang ke. Setiap topping tambahan cuma dikenakan charge RM0.50 sen jek. Kalau datang berdua order la 2 perasa yang berlainan lepas tu share..oh nyaman okehhh makan waktu dia suam-suam kuku.

Pancake Krabi Noah

Lokasi : Dagang Avenue FoodCourt, Taman Dagang.
Waze : Pancake Krabi Noah 
IG : @pancakekrabi_noah

Tutup setiap hari isnin tau.
Buka dari 6 ptg - 1 pagi.

21 comments:

NUNU EERA said...

kite suke, kite suke.. bile nk blnje.? hehe

safurara said...

saya pun sama kak, masa edit2 pic. halamak, terliurnyaaa.

::EIDA:: said...

Lapaaaaa balikkk tgok pic ni!

mama tisya said...

terliurrr tgk pancake tu smua

tiga lalat said...

dh lama bebienor wak x gi krabi., hikhik2

Nurzakiah Hanum said...

sedapppppppppppppp

ain.ya.nun. said...

serius ye Wa rasa dia sama dengan yang Krabi punya sebab I tengah ngidam pancake Krabi ni.

Kalau sama rasa, memang nak pi sini je, tak yah pi Krabi dah.
=)

Julia Johari said...

pernah baca blogger update mkn kt sini dulu kak...mmg terliur dibuatnya aummmmmmmmmmm

Kakzakie Purvit said...

Kalau jadi duta dia ni mahu sanggup dia bayar double ni
Presentation buat org tempting:)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Dekat taman dagang yea. Boleh nak pergi juga merasa.

Qisya Khadeeja said...

sedapnya u...
lama tak pergi ke dagang avenue ni..
dulu rajin pergi wongsolo dengan steamboat dekat situ..
serius sedap..
ni wajib cuba klu pi sana..
nyam!

wahida said...

oh hoi...dah la aku mmg suka pancake krabi..kalau benar bagai dikata seperti pancake krabi, confirm aku nak terjah jugak satu hari nnt...

Melissa Muklis said...

aduhhhh kak.. kenapa sedap sangat T_T

Inani Hazwani said...

Lap airlio. HAHAHAHA !

hainom OKje said...

Nampak mmg menghairahkan tu Izwa oii

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Amboiii sedap nya..! Terliur di buat nya masuk blog akk ni. ^^

Pancake krabi noah said...

tQ cik izwa untuk review kedai kami... Jemput dtg lg yer :)
Kpd semua yg teringin makan pancake krabi noah jemput dtg ke kedai kami di Dagang Avenue Foodcourt Ampang :D

Fiza Rahman said...

Bukak pukul berapa babe? Minggu ni balik kampung pandan boleh lah menyinggah.

Nora Karim said...

sedapnya nampak...

Kira Sakura said...

harga pun boleh tahan murah tu

Akak Kembang said...

alamak...syok je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang