thumbnail

Tuesday, January 19, 2016

Ehhh..Ehhh...Blur!


Ehhh..ehhh..blur kejap nak tulis ape nie..? Masuk meeting sekali ade orang tu tegur..ehhh blogger..harini dah update blog ke belum? Ewahhh..tak coverline sungguh laa bos nie! Ha..ha..ha..ehhh....hai bos~ malu la kitew bos >_< dah segan nak mengarut dalam ni tau..terus pakai purdah la canni! kah..kah..kah... ;) Ohye..laptop bos power okey terus wasap Eady bagitau pasal laptop power tuh.

Pening kejap..dengan kakak aku tak abis-abis wasap dik hotel ni best..dik hotel ni ade offer..ko dah kenapa ganggu aku canni? Cannot kerja la canni kalau ade offer hotel best! Laju je kaki dan hati ni nak jalan merata..nanti bagi reason kat laki sian anak tak pegi mane-mane..atau pun reason ala anak nak periksa kene bagi release tension, pastu tok laki pun ikut je bini dia yang senget nie..hihihii..alasan sangat okey~

makanan minggu nie.

Batuk dah 4 hari dah kot..sampai sakit semua 1 badan. Tak sanggup dah sangat last-last kene jugak pegi klinik. Ingat nak ubat hisap tu je almaklum aku kan keje angkat tipon terbatuk-batuk nak bercakap dengan orang. Kedekut klinik ni bagi ubat hisap tu sepapan jek..huarghhh tak cukup okey!

Dah la doktor muka sebijik Airiel Zafrel tuh!! Mak kauuu masuk dalam bilik doktor tanjat tengok doktor hensem macam Airirl Zafrel..dah pulak sejak biler plak Airiel Zafrel ni jadi doktor?? Hahahaha..ke kembar?? Giler sebijik sejibik! Nak nganga tunjuk tekak pun bapak malu..hahaha..giler sangat! Lepas ni memang tak pegi situ dah la..macam malu jek..hahaha...ntah ape-ape ar!

Malam tadi tido mati lepas makan ubat batuk, sedar-sedar dah pagi adik mok pakai baju lain! Rupe nyer malam tadi dia beyak abah dia uruskan siap mandi tukar baju berbedak bagai...hekk..pukul 10 ko beyak kenapa dik? Harapkan aku memang ke laut dah la malam tadi..nasib baik ade hero.

Dengan masalah office tapi masih boleh handle lagi. Biase la berurusan dengan manusia ni ade 1001 ragam so kene sabar tu banyakkk..kalau tak laju je ko akan dapat report dari pihak atas. Yang tu ok lagi tapi kene yang hmmm..hmmm..ok tak nak citer harap minggu ni setel semua, tak cukup orang pun aku okey jek buat pelan-pelan pun habis je keje macam tak biase khennnn.... 

Yang penting kerja banyak macam mana pun tapi aku happy sebab aku suka giler keje nie. ;)

15 comments:

Kakcik Nur said...

Semoga segera sihat sepenuhnya.

Sporting la boss Izwa. Boss mak dulu siap warning jangan asyik 'main fb' padahal waktu tu mak memang sangatlah kurang (boleh kata tiada) berfb... :(

Salina@IbuAqil said...

Get well soon dear...
Boss hai boss...
Hahahahaha
Oklah boss sporting...
Boss baik...
Boss memahami...
Tumbs up utk boss...
Eh ko kenapa ibu?!
Beria bodek boss...
Itu bos dia bkn boss ko...
Larikkkkkkk!! Sembunyikan diri..
Hihihihi

Kakzakie Purvit said...

OK juga boss suka tumpang sekaki membaca
Mesti dia pun suka tengok anak-anak lagi-lagi adik:)

Batuk ni payah nak cepat sembuh - kena banyak minum air masak.

SYANI said...

Udah femes la katakan..
Take care ye..
tak suka batuk.. rasa nak terkeluar anak tekak kalau batuk..

Julia Johari said...

Hahahha bos juju pun sama kak...selalu tanya pi mana plak cuti2...dah cerita kat blog ke belum saya nak baca...nak pkai purdah juga lah gini kak hahahha...akak cpt sembuh ye...mesti suara rock ni hehe

safurara said...

kak, minum madu + lemon kak, byk minum air masak, jgn mkn benda2 bergoreng, masak sup lebihkang bawang, kofkofkof, sekian nasihat dr Doc Safura.

Nurzakiah Hanum said...

semoga cepat sembuh

Nad MamaZN said...

doc mcm airel zafril? trus baik ni canni haha

Ibu Lala said...

Malu jugak kan klw boss baca blog kita. Tp kalau dia sporting ok la. Sedap ke ubat skt tekak tu. Akk sll ambik yg transvisil grape je. Tu mmg sedap.

wahida said...

get well soon my dear!!

lia ummiirfan said...

GWS

Fiza Rahman said...

Best lah dapat bos sporting. Smoga cpt sembuh.

mawar_berduri said...

amboi sportingnya bos..untung sgt ni..hihi

Nurhidayu said...

GWS

Kira Sakura said...

musim cuaca tak menentu skang ni. bukan anak2 je dgn kita sekali kena extra jaga diri huuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang