thumbnail

Thursday, January 07, 2016

Mamma Mamma Mia!


Cerita lama tapi nak share jugak lah. Korang sila pashrahhhh dengan aku okey. Im not in a good mood now..huahuahua~

Mamma Mamma Mamma Mia! Sedap sehingga menjilat mangkuk. Last 2 or 3 weeks kot pegi Quill Mall cari barang sekolah yang tak habis-habis lagi tu..haishh selagi tak sekolah ade je barang nak kene beli..T___T..malas nak pikir.

Sementara merayap tu kedai aiskrim dah tentu la jadi kegilaan Sufiya & Syakirah, Syahmi ni kureng skit benda-benda manis nie..ntah kenapa ntah budak ni peliks sikit..huhuhuhu..abah dia cakap "Syahmi tu macam b la..tapi b pelik banyak" ha..ha..ha....kuangajaaa.. Dari jauh Sufiya dah jerit dah nak aiskrim, so sebab masing-masing perangai baik belanje la semangkuk dua share share..almaklum sharing is loving khenn..phui~

Mammamia

Flava

Flava

maktok punyer - Ferrero flava

Baccio & M&M Falva - kanak-kanak riang punyer.

Nampak sikit? tapi sebenar nyer banyak! Dia letak scoop penuh pastu tekan-tekan..nampak je mangkuk tu kecik realiti nyer jenuh nak habiskan~ Dah la tak kedekut nak bagi rase semua flava yang ade! Amik ko..lepas satu-satu dia bagi rase pastu baru dia suruh pilih kiter nak aiskrim mane..perghh..mase rase pun dah nak kenyang..ha..ha..ha..tengok la kat atas tu ade dekat bape belas jenis aiskrim, semua pun boleh nak rase sesudu setiap satu..heaven gilerrr...

Paling sedap perasa Mint & Coffee tapi sebab belikan untuk anak so dia orang la pilih sendiri. Kami tumpang makan sesudu dua jek..btw..1 scoop rm5.90 ke RM5.60 kalo tak silap aku..topping warna warni tu tambah RM0.50 jek. Siap sediakan unutk kita secawan air suam sorang satu meja.

Kanak-kanak baik nie ;)

Sekarang back to rutin yang heavy busy..huargh..bangun dah takde nyer nak lambat-lambat slow-slow makeup..mood lipas kudung is on dah sekarang! Tambah pulak si kakak dah darjah 1 bertambah waktu kene bangun awal. Dulu setakat taska takpe hantar lambat pun..now no more..uhuks..dah besar dah korang nieh..

Si adik dah pindah kelas atas..kelas budak 3 tahun..huhuu..awak tu baru 2 tahun 6 bulan tapi akal mulut semua macam budak dah besar sangat! Kededek sangat. Ehh..ini entry aiskrim bukan entry anak! So korang kalau tersesat ke Quill Mall KL tu boleh la try. Kat tingkat 2 je kot kalau tak silap. Sekali-sekala belanja perut anak-anak ape salah nyer kan ;)

17 comments:

- dieyana - said...

blum pernah ke quill mall.. nmpk sdp aiskrimnya!

Nurzakiah Hanum said...

nampak sangat sedap

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Murahnya, nampakkk menarikk! Ni buat ena rasa nak cuba nanti... Hehehe

mama tisya said...

fav eskrem.....yg order tu brp scoop tu...penuh nmpk

nurfadilah suardi said...

Nampak sedap dan menarik..dah terliur tgk aiskrim tu

ztie said...

sedapnya tengok aiskrim tuu~~ tergoda terus nih

Kakcik Nur said...

Cerita lama pun tak mengapa, asal ada cerita...

Mak ni rasa macam dah nak angkat bendera putih je...!

luqman zakaria said...

Dah lama tak pergi quill mall padahal dekat jer dengan office..nanti kalau pergi boleh la try..takde la mahal sgt..hehe

Inani Hazwani said...

Sedapnyaa nanti nak try lah :)

Sally Samsaiman said...

selalu jugak pi Quill tu sbb kawan ramai kat UniKL..hihi

Falsya said...

Astaga tempting nye kak oiiiii..

Melissa Muklis said...

Lissa suka makan asikrim! dekat sebelah tempat kerja Lissa pun ada kedai jual aiskrim ala-ala macam ni.. tapi yang tu satu scoop 1 ringgit. hehehe :D

Julia Johari said...

hikhikhik dah pi dah sini...Qi la ni umpan atok nenek dia...leh umi tumpang dua kaki makan sedapppppppppppppppp

Kak Nieyl said...

Kdg² nieyl suka tgk blog² kakak² yg ada anak...
dr situ terpasang bermacam² angan² impian bila ada anak nanti :)

Fiza Rahman said...

Kecur ailio aku.

LYAfrina said...

syurga kanak-kanak ni....
hrga pom mampu milik

Kira Sakura said...

oihhhh sedapnya!!!! kita suka makan manis2 sekarang ni hewhewhew

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang