thumbnail

Thursday, January 07, 2016

Niat Berhenti Ber-Blog


Baru 7 hari kat dalam tahun 2016 tapi semangat nak ber-blog macam merudum jek..hu..hu..hu..ntah sebab penat awal tahun nie ke..ntah sebab stress banyak benda ke..uhhh..awal-awal tahun dah tak berapa best! Mane pegi ntah semangat positif aku hari tuh.. T__T

Tapi kan..korang ni pandai memujuk tau! Macam tau tau jek aku dah malas nak ber-blog alih-alih ade je datang job alih-alih ade je benda korang nak bagi untuk review kan..mak malas okey tapi sayang kalau tolak..hmm..hmm..hmm...

Nak tau tak..pagi tadi memang mood aku ke laut Antartika nun sana rase macam benci semua benda. Tengok blog benci tengok IG benci tengok FB benci padahal benda-benda tu bukan salah pun yang salah aku laaaa..bengong sangat okeyyy~ 

Nak jadi citer la kan..mood tak baik la orang kate terus pegi cari nasi goreng ayam goreng dengan paru sambal..nah ko! Mood tak okey tapi mood makan masih lagi kekal..ha..ha..ha..geram punyer pasal lah nie. Pastu kan..ade akak ni tegur aku " adikkkk..dah lama akak cari awak tau, lama tak jumpa la dik..! Suka la akak dapat jumpe pagi nie..!" ehh..akak ni happy-happy sangat jumpe aku ni dah kenapa..hi..hii..hiii..kelakar okey.

Pastu dia cakap lagi "tahun lepas pegi mane? awak bercuti kat mane dik? akak dah lama tak baca blog awak tapi akak suka tau, suka tengok awak pegi sana sini pastu akak pegi la tempat tu, mana awak pegi makan pun akak pegi jugak.." wahhh gitu melopong aku.. "tahun ni awak pegi mane dik?" "Sabah je kak..pastu lepak Labuan" "Ooooo umah mak mertua ye!" wahh akak teruja ni dah kenapa...keh..keh..keh.. :)

Pastu berpanjangan la sembang..tanye naik tak Kundasang hujan tak kat sana bla bla bla..ehh..terus lupa badmood aku tadi..ha..ha..ha..sebelum berpisah tadi siap cakap "nanti kalau pegi jalan lagi share-share la lagi tau..akak suka!

Bunyi macam poyo kan? Tapi tu la yang terjadi pagi tadi. Atleast berguna juga blog aku tanpa aku sedar...kan? Kadang merudum giler mood nak ber-blog biler orang cakap riak la poyo la belagak la padahal mane ade pun. Aku takde ape kecuali family je. Aku pun baca jugak blog orang lain untuk cari info makan kat mana sedap, bercuti kat mana yang best , hotel mana menarik giles...gitu lah berguna nyer blog ni kadang-kadang. Mungkin sekarang pembaca la kot yang kene betulkan niat membaca sesuatu blog tu. Mungkin laaaa...ntah terpulang la ye dak. 

Ohye..lepas mood up & down terbaca pulak komen Nieyl kat entry tadi, ehh macam terharu pulak! - kdg-kdg nieyl suka baca blog2 kakak2 yang ade anak..dr situ terpasang bermacam2 angan2 impian bila ada anak nanti.. :)

Ya Allah dik! terima kasih la..jujur okey, kadang takut nak letak entry pasal anak ni tau sebab banyak benda nak kene fikir..salah satu nyer takut TERkecikkan hati orang yang belum ade anak lagi. Serius akak cakap..tapi akak doakan semoga awak dan suami bakal diberikan anak-anak yang soleh solehah okey~ aamiin. Komen awak buat akak terpikir balik..logik ke aku stop ber-blog..sedangkan ini adalah minat aku, sedangkan ini tempat aku luahkan cerita tempat aku simpan rasa hati.

Rehat dulu lah, banyak benda nak kene fikir~

24 comments:

Julia Johari said...

See!
Bila rasa mood down sebenarnya byk rezeki diluar datang utk happy kan akak...perghhh nak sign sis, kakak tu citer memang betul dia pembaca setia tau cayalah kak izwa....dah syuhh syuhhh mood tak baik tu...

Mrs Puex said...

alaaa... jangan laaa..

alaaa... chill chilll jee okeh!

sila JANGAN benti berBLOG ye..


pehhlisss!!!!

Nurzakiah Hanum said...

jangan2

Inani Hazwani said...

Ku seruu semangat buat kak idzwa. Hihihi. Alaah lepas makan paru sambal tu mesti mood nak berblogging dah naik balik. Hahaha !

Kak Nieyl said...

No!u can't stop okey akk...
everyday nieyl akan ke blog akk okey..
Kdg² kita rasa mcm poyo je ckit² nak up story kat blog..
but u know..setiap yg kita taip n share..klu ikhlas..
orang akan merasainya...akan ada org hargaaaiii :)
♥ u kak wa....

SYANI said...

Jangan le berenti.. hilang kemeriahan dunia blogger ni..hehehehe

Lea Ismail said...

Kiter pembaca setia blog awak.jangan berenti berblog...

ztie said...

Jangan berenti blogging~~ nanti rindu~~ betol. sy dulu pun penah berenti. tp aleh2.. kembali lagi. sbb macam mana pun passion nak menulis tu tetap ada. walaupun merapu entah apa kan hehe

- dieyana - said...

jgn berenti dik....rindu nanti..hiihi..

kak pun kalau tk update...rs nk berenti je blog, tp syg dgn blog sendiri, w.pun tk update lama dah tu..aduhai..tgh kumpul semngt nih..hahha...

Fiza Rahman said...

Nangis peminat klo ko benti blogging. AKu ni baru 1 entry utk tahun 2016. Mood gila2 ke laut.

Falsya said...

dan2 je bile kite nak komen nie kan kuar lagu, "kasih, jangan jangan jangan jangan kau pergi..jangan pernah meninggalkan aku sendri"..haaaaaa, tgk..lagu pun tau perasaan kite bile akak kate nak benti blog2 nie..

Cho Zila said...

entahler akak pun kadang2 gitu juga .. tapi gatal gak tangan nak menulis lagi.. bila baca tulisan kat blog dulu2 rasa tak seronok kalau tak berblog.. entahler berbelah bagi jugani...
alah kalau boleh buat kita buatler...
ooo pergi juga hi 5 yer.. akak pergi yang hari jumaat pagi...

wahida said...

biasala mood mcm tu...aku banyak kali rasa macam tu..hahaha...

tapi kalau dah jiwa kita menulis, mcm mana pun tetap lah akan kembali menaip...

kalau rasa mood tak ok, rilek dulu..jangan lah sampai stop berblogging...

eima said...

TAK YAH LA STOP AKU BARU NAK BACA BLOG KO NI ....

Diana Rashid said...

kenapa nak berhenti?..tak sempat update ke??..tak pe..buat je time sempat..yang penting jangan berhenti..semoga berjaya.>:)

Zaza Abdul Latif said...

kau pergi berehat ke ko pergi makan? haha
eh tulis je lah apa kau nak tulis. Yang penting niat kau tk terpesong.
Niat orang nak membaca tu kau pedulik kan!!!

Aida Salleh said...

Go Izwa Go! Jangan benti. nanti ramai nangis tau...

juelee said...

ala izwa.. jgn benti plss... nnt kang kurang bahan nak baca kat opis... biasa la bila kita ada blog, ada yg suka ada yg benci... yg benci tu lantak la.. kita bkn nk riak pn, die je yg pk gitu...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak dulu Izdwa 3 tahun jadi silent reader..
Blogger2 semua ni..
Pastu baru akak buat blog sendiri..
Sebab nya akak suka menulis, bercerita dan berkawan..
dari akak silent reader..
ada juga akak baca mereka sentap dgn komen2
dan gembira dgn komen2 itu..
Apa yg kita perlu ada ialah kesabaran..
Jgn sebab org lain komen yg ayat2 sentap itu..
Membuat kita meninggalkan apa yg kita suka..
Blog izdwa ni pun jadi rujukan akak yg blogger picisan ni..
Banyak yg akak dpt..
Pastu akak sama tumpang teruja..
Bila org gi melancung..
Walaupun tak dapat pergi..
Bila kekawan blog share gambar dan pic percutian kat sana..
macam akak pun ada kat sana :)

KIPIDAP
DONGIBAB Dear :)

tiga lalat said...

xper, blog bukanlah hakmilik kekalls., hehe2

Kakzakie Purvit said...

Kakak rasa sebab masuk tahun baru ni kita busy sangat tu yg rasa nak berhenti aje - kakak pun rasa sama tau.

Cuma hairan org lain 24jam juga tapi mereka pandai gunakan setiap detik yg diberikan, tapi kakak tak pandai itu yg jadi macam busy sangat.

Apa lagi blog kakak bukan ada apa pun.

Etuza Etuza said...

Asalam semoga tidak berputus asa berbelog ya

LYAfrina said...

mmg adakalanya..dtg perasaan mcm ni kan...
satu je..bila ada blog..kena kebal n bersedia...
sbb bkn semua org suka apa y kt tls...

Kira Sakura said...

biasa la kak. bukan senang nak puaskan hati orang. tapi nya blog kita nak puaskan hati kita je niat utama nya. jadi terpulang pada masing2. klu baca dengan niat dan perasaan yang tak enak memang serba tak kena la jadinya. kalau baca tanpa perasaan hasad dengki insyaAllah akan rasa seronok aje jadinya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang