thumbnail

Thursday, January 28, 2016

Pendek Dan Comel Tak Dapat Dipisahkan.


Nampak?

Kerusi tu la, sebagai penahan kaki jangan bagi lenguh~ Seharian buat kerja takkan nak bagi kaki tergantung? Cukup time sebelum bersara dah sakit kaki la aku cannie..sobs~ Macam ni la orang pendek, kalau aku duduk rendahkan kerusi bagi kaki cecah lantai macam mana plak dengan tengkuk aku nak buat keje tengok pc, pening kepala aku rase biler rendah kan kerusi tapi kene tegakkan leher sentiasa. Y__Y

Korang ingat senang ke jadi pendek nie?? Susah tau. Terpaling sakit hati biler tengok online jubah atau masuk kedai jubah! Hehh..korang tak tau ke orang Asia ni rendah-rendah?? Yang korang buat jubah panjang-panjang setinggi model mat salleh tu dah kenapa?? Tak adil tau! Kalau ade jubah untuk orang rendah harga plak mencengkam sampai senak ke sanubari. Bapak mahal sedangkan kain nyer sikit je kalau nak compare dengan jubah orang tinggi~ Lebih dan kurang meter kain kot.

Tu belum kire kalau pegi pasaraya barang kat belah-belah atas tu..adehhh laaa..kalau pegi beli barang dapur dengan abang sado aku tu takpe lah ini kadang pegi sorang je kot..dah kene cari orang minta tolong amik kan barang yang kat belah-belah atas tuh T___T

Masuk pulak bab beli seluar jeans, beli mahal-mahal end up kene hantar ke kedai untuk minta potong. Kadang aku pegi beli seluar jeans kat belah-belah remaja punyer saiz jek..payah sangat. Masuk plak bab beli kasut, takkan nak pakai flat shoes lagi la rendah, nak pakai kasut tinggi sentiasa memang bengkok la tulang belakang..dah canne? Orang pendek biase dianaktirikan dalam semua benda Y___Y

Ingat lagi mase sekolah asyik kene ejek " izwa pendek.." "budak pendek" "kemetot" semua ade la tapi nak buat macam mana sakit hati pun terima jugak la sebab dah memang pendek pun..ha..ha..ha...dah kawin TERkawin plak dengan si tinggi sado ku itu.

Tengok Eady kene bengkok kan kaki T__T

Heh..Eady tinggi tau! Jauh beza la dengan aku. Macam pokok kelapa dengan pokok kaktus. He..he..he..nasib baik mase kawin pakai kasut tinggi yang memang tinggi. Kalau tak ketara sangat perbezaan nyer.

Sekarang dah mula terasa balik sebab Syahmi dah pandai ukur ukur dengan mama dia nie! Huarghh...dia ukur kepala dia dah kat bahu mama, tak lama lagi dah lepas kepala mama dia cakap. Nak buat macam mane bang..mama tak makan sayur macam nie lah..kah..kah..kah~

Ehhh dah kenapa aku membebel pasal pendek nie? Ye laaa marah laaa biler ade orang duduk tempat aku pastu usik kerusi aku nie. Haishh...tak suka lah~

Amik gambar nak kene ade skill jengket kaki bagi nampak tinggi sikit!

EHHH..lantok la pendek pun pendek lahhhhh sebab orang pendek ni biase comel terlebih sikit dari orang tinggi..ha..ha..ha...takmo kalah wehhhh! ;) Kalau nak cerita pasal pendek dan comel memang 8 kajang nanti entry nie! Ala jangan la dengki dengan orang pendek tapi comel nie~ Hi..hi..hiii.. ;)

Got to go..nak tengok Sufiya kat sekolah sekejap sebab dia masih lagi on off sakit perut..dan pagi ni aku ade ceramah, later aku BW okeh. Daaaaa~

16 comments:

Kakzakie Purvit said...

Ada keistimewaan org pendik dan comel jgn tak tahu - ia akan kelihatan lambat tua. Itu kakak pasti sebab bapak kakak dah 87 tahun tapi org ingat baru 70an tau.

Lea Ismail said...

Betul kata kakzie tu og rendah ni comel tau.muka mcm budak2 je.padahal umur dah tua.sentiasa awet muda

Nurzakiah Hanum said...

ahah betul2

Kak Nieyl said...

Kalau bab bangku tu betul..
nieyl pun sama kak..tapi pakai kotak..huhu

- dieyana - said...

mcm comel je? isy, ades, sensitive la 'pendek'2 ni..hahha...sebut la 'rendah'...hahha....(tak nak mengaku pendek, aci?!)

Kakcik Nur said...

Tahu-tahu nanti, semua anak-anak lebih tinggi dari ibubapa mereka... :)

JunAina said...

Akak ni tak le rendah sangat tapi anak2 dah lagi tinggi dari akak pun..

Daddy Ziyyad said...

Penyelesaiannya, awak rendahkan meja kerja! Hahaha..
Hahaha...Eady posing bengkok lutut!

SYANI said...

Aku pun kategori kemetot gak..memang tak le nak beli jubah online...

hainom OKje said...

Tak nampak pendeklah Izwa....ok je mak tengok. Alah apa nak dirisaukan pendek pun, janji Eady sayang hihi....

eima said...

tinggi berape ni...cer cite sikit ...
comey ape rendah2 ni... klu izwa ni kerja kat opis ai dok ngan boss ai tu ... lenguh leher nak nengok die ... kah kah ....

Fiza Rahman said...

Huntung jadi orang pendek ni. Dah lah pendek comel plak tu. Pastu maintain muda...hehehe...

Aku pon pendek. Dapat laki tinggi tahap kalau berdiri kena dongak kepala ☺☺

Julia Johari said...

Orang cakap pendek selalu awet muda kak...bertuah!

Raihanah Ahmad said...

takpe, saya pun pendek dan faham situasi ni. hahah

Melissa Muklis said...

setuju statement pendek dan comel tak dapat dipisahkan tu.. haha i feel you, kak. Lissa pun pendek T_T

Kira Sakura said...

tapi orang rendah ni untung kalau tempah baju. xpayah pakai kain byk2 ihihihi. tapi tula kena tempah lah pulak. kakak kira pun rendah jugak. laki dia pulak tentera udara. paham jela dah kalau tentera ni tinggi dengan badan dia besar cm mana. lebih kurang mcm akak dgn suami akak jugak la kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang