thumbnail

Thursday, February 04, 2016

Aku Seorang Kerani


Ade yang tanye aku, aku ni keje ape? Biase memang aku jawab aku kerani je, sebab memang betul aku kerani cuma kanan je sikit. Kanan pun baru je lagi, baru tak baru bulan 3 nanti genap setahun ;)

Kerja banyak tapi best (banyak kali kot dah cakap pasal keje ni best..kui..kui..kui..). Actually duluuuuuuu kala aku penah keje kat bahagian nie cuma unit je lain, lepas 4 tahun aku minta tukar ke bahagian lain. Nak kata bahagian tu tak best tak jugak, best..teamwork pun best giler walaupun dia orang semua pegawai 41/44 & aku keje direct dengan Timbalan Pengarah. Cuma kerja aku bermusim...huarghh..tepu ok kerja bermusim nie~ Kalau orang bangsa yang memang suka datang keje duduk je ye bolehhhh tapi aku cannot arrr...giler tepu nak tunggu abis keje pukul 4.30 petang. Setiap hari sampai je office pikir..alaaaa ape nak buat nie >_< tapi tepu tak tepu 6 tahun 3 bulan okeyy aku kat situ! Teamwork paling best aku kerja. Best best best. Kadang-kala datang rindu kat teamwork tu.

Aku seorang kerani (yang comel! ha..ha..ha..)

Kerja sekarang dah nak masuk 1 tahun bulan 3, kerja banyak fail bertimbun! Wahhhhhh..very the seronok sebab dah lama dah tak dapat kerja banyak macam nie! Sukaaaaaaa okey~ Ehh poyo pun poyo lahhhh janji aku suka sebab dekat 6 tahun kot aku tepu! ;) Beza nyer aku kene duduk je kat office berbanding keje dulu sekali sekala dapat lepak hotel makan sedap. Hari-hari datang keje semangat lain machiam tau sebab tau ade kerja menunggu, sebab tau keje ape nak buat! Ehhh suka tau, suka sangat! Lantak laaaa poyo sekali pun..aku tak fedulik. Yang penting aku happy~

Walaupun bawah seliaan aku ade 2 orang pembantu tadbir, tapi aku tetap PT yang sama. Takde beza takde jurang takde ape yang tak sama, sebab tu biler sapa-sapa tanye aku "keje ape kat *a*a tu?" Aku jawab kerani je, kerja biase-biase. ;)

35 comments:

Lea Ismail said...

samalah kita. hehehe.

Kak Nieyl said...

Sama la kita kak... :)

Kakzakie Purvit said...

Biasalah kalau kerja pejabat memang akan kata "Oh.. kerja kerani". Mana ada kata "Saya kerja Pengarah" "Saya Pegawai Tadbir" "Saya Pegawai Analisa" "Saya akauntan" tak adalah kakak rasa. Janji kerja pejabat aje org kata - kerja kerani.

Nurzakiah Hanum said...

sama la kita

Chekgu Azrine said...

yang penting sis happy dan rezeki halal kan??

Julia Johari said...

saya pun kerani kak...tp 41...akak nak kawan dengan titer tak...titer baik tauuuu hahahhahahaha

Mrs Puex said...

kite geng bebeh!!..

i am happy what im doing now..


takyah serabut lebih.. biar bos yang lebih serabut..kah kah kahhh...

- dieyana - said...

kerani lagi 'hebat' daripada pegawai tau! hiihi..kerani yang comel-garang2 manja gitu..larikkk hahhah!

Cik Itah said...

samala :)

Zaza Abdul Latif said...

InshaAllah tahun depan bleh naik 41.. bleh kawan ngan geng yang 41 gak! pffftttt :p

NUNU EERA said...

akk yg kje kt mara tu kan kak? kite nk tny byk la soalan dgn akk sbnrmye..
nnti kite PM tepi.. hehe

Sally Samsaiman said...

SALLY PUN KERANI JE...TAPI MMG KERANI BETUL LA TAKDE KIRI KANANNYAA..HAHAHAH

den dyen said...

ala, keja apa pun sama ja kan.. janji halal.

Umi Nazrah said...

kerja asalkan halal, diberkati oleh Allah. kan? ^_^

aRz MoHa said...

yang penting kita happy dan enjoy dengan kerja kita....itu lebih baik

Kakcik Nur said...

Bila kita seronok dengan kerja kita, tak kira apa jawatannya, kita akan lakukan dengan gembira... :)

Kira Sakura said...

kan kak. sukaaaa jugak banyak kerja. masuk kerja buat kerja dalam tak sedar ehhh dah waktu lunch. ehhh dah nak balik. hihihi. kerja takde kerja ni jenuh la renung jam menghitung waktu bilanya nak berlaluuuu

Daus Redscarz said...
This comment has been removed by the author.
Daus Redscarz said...

Comel comel comel... haha.. apa skali keja pun kalau kita suka, mmg senang..

iduraz said...

hihi..kerani ker..kerana ker..yg penting kita happy n bahagia dgn kerja kita..alhamdulillah rezeki kita..hiksss

Liyana said...

dulu teringin nak keje kerani camni .. sekali dpt secretary, haha. jadilah sipi2

Qhaifa Nur said...

Syok bila kerja banyak ni dr dduk saja...tak kiralah apa jawatan kita janji hepi & halal...
Teringat waktu kerja dulu2..dr bwh naik sikit2...

Suriaamanda said...

sama la kerani gak akak ni....selalu org tanya keja apa kat situ..akak cakap kuli je...

Aziela said...

Kalau dh kije opis ni, otomatik kerani atau bahasa kampungnya, kulikutif dik...semua pun kena buat. Tinggal lg enjoy ngan tidak jer

nieda said...

apabila kita ikhlas bekerja, semua jadi mudah. semoga diberkati

Shiqin Sunshine said...

Hehehe... Bestla dpt teamwork yh best... Bru smngt skit nk kerja hehe...akk idzwa mmg comel...share tips skit :p

Myluv - Syl said...

Syl pun kerani. Hihi

Eye_nee said...

Kita pun kerani gak...dari muda sampai tua...dari mula anak sekolah dah sampai umur dia 23 thn..asal isi borang sekolah...pekerjaan: DGN JAYA DAN PANTAS TULIS KERANI..tp bila tgk appoitment letter...lain ejaan KERANI tu...hihihi...

Farahain ZFA said...

comelnya kerani ni. hehehhee..

Inani Hazwani said...

Cantiknyaa emak anak tiga ni. Hihi. Happy working kak !

Cr. Siti Hazreen Shahrom said...

adeh, mcm mana lah 'tepu' tu ye? tengok dinding tingkap hari2 ke? kadang2 kita perlukan stress yang menolak diri kita ke depan...kalau tepu memang boleh blackout hehe...kalau orang tanya saya kerja ape, selalunya saya jawab tukang sapu hehe

el said...

kerja byk pun suka
xde kerja pun suka
hahahaha
janji masuk keje balik keje on time bhahahaha

lieyalatif said...

lieya pun bermusim keje ....lieya PA...bos ade busy le, bos takde rileks leh goyang kaki akakaakakakaka..

hainom OKje said...

Betul tu Izwa, kalau dtg ofis duk melanguk saje pun tak bestkan...mesti rasa lama je nak habis satu hari tu...

Biar banyak kerja tp janganlah pening kepala sangat hihi...

adianiez AIDA said...

apa ada mana nama keje, kan?
janji gaji halal.
soru tak miss. dah le...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang