thumbnail

Friday, February 26, 2016

Ayat Penggerak | Terima Kasih Sahabat



بِسْمِ اللَّهِ الَّذِي لَا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

“Bismillahilladzi La Yadhurru Ma’asmihi Syai’un fil Ardhi wa Laa fis Sama’i wa Huwas Sami’ul ‘Alim.”

Artinya: “Dengan nama Allah Yang bersama NamaNya sesuatu apa pun tidak akan ada kemudaratan baik di bumi dan di langit. Dialah Maha Medengar lagi maha Mengetahui.”


Cuba amalkan baca Ayat Penggerak, 3 kali setiap pagi dan petang (lepas Subuh dan lepas Asar). Insya Allah, Allah kurniakan perlindungan NYA.


Terima kasih semua kawan-kawan, sahabat-sahabat untuk entry semalam.

Terima kasih terutama buat Doktor Khairul aka Daddy Ziyyad & jugak kak (kakak ke? betulkan saya kalau tersalah ye..) Norhayati Mohd Isa atas sharing doa ini (ayat penggerak). Aku share doa ini sebagai perkongsian untuk korang jugak. Semoga berpanjangan pahala Dr. Khairul & juga kak Norhayati. ;)

*harini tak dapat nak BW, esok aku blogging okeyyy~



11 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Sama-sama kasih Idzwa..
Tawakal kita kepada Allah tu yg membuat kita dilindungi Idzwa..
Tiada daya upaya kita melainkan dengan pertolongan Allah jua..

Betullah kakak tu.. akak dah kilauan emas idzwa..
Dah nak masuk 5 series ni hahahha..

Kak Nieyl said...

Alhamdulillah...
Ilmu yg kita pelajari..
kalau kita berkongsi dengan org lain..
berlipat kali ganda nya..
terima kasih kak waaa..
okey...promise okey..esok BW tau..muaahh sikit...♥

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah ilmu dapat berkongsi

Nabila Syifa said...

Apa fungsi ayat pwnggerak ni

Fiza Rahman said...

Kat IKIM fm selalu pasang zikir ni. Memang senang nak hafal. Thanks for sharing babe.

Rozita said...

idzwa...cuba baca sama2 anak2 jugak...doa budak kecik tiada hijab di sisi Allah...

Akak Kembang said...

insyaAllah...akan menjadi amalan ... tq iwa

Kakzakie Purvit said...

Kakak pernah juga buat entry ayat ini tahun lepas
Bagus amalkann setiap hari selepas solat.

QasehnyaRania said...

nice sharing akak..
tenkiu..

wahida said...

nice sharing...tq..

Kira Sakura said...

Thanks share kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang