thumbnail

Thursday, February 18, 2016

Dari Hati Seorang Anak


Dari hati seorang anak dara

Dari hati seorang anak teruna

Tak tau nak kata apa..pagi tadi baca kat bilik solat terus rase macam nak nangis sangat! Hu..hu..hu...*mak-mak sangat nihhhhh*

Semalam dalam kereta Sufiya bagi abah dia 3 inggit! Dia cakap kakak takde duit nak beli hadiah abah tapi kakak ade 3 ringgit jek. Abah dia cakap " abah tak nak duit la..abah nak buat ape dengan duit kakak"

Malam lepas maghrib mase aku sibuk dengan Syakirah, rupa nyer dua beradik ni pakat buat kad besday untuk abah! Aku baca kad Syahmi ni pun subuh tadi, dia tinggalkan dalam bilik solat sebab dia tau abah dia malam-malam solat dan mengaji kat situ. Mesti dia tau abah akan baca punyer kalau dia tinggalkan kat situ. Sobs~ touching kot sebab anak dah besar weyyyyyy~ Kenapa korang besar cepat sangat nie??? 

Terus tak sabar nak tunggu besday aku nanti! Kalau korang tak sesuweet ini siap laaaaa mama mogok tak nak masak tak nak bercakap sebulan! He..he..he.. ;)

20 comments:

Kakzakie Purvit said...

Didikan siapa mereka jadi begitu?
Tidak sia-sia penat-lelah membesarkan mereka bila melihat ini hasilnya.
Itu masih kecik lagi Izwa. Kasih yg tak terungkap dgn perbuatan lalu diungkap di atas kertas comel. Terharu kan..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

so suweettt...ikhlas penulisannya

Nurzakiah Hanum said...

sweetnyaaaaaaaaaaaaaa

Azian Elias said...

so sweet.. happy belated birthday abah.

anak akak suka sgt bagi surat kalau akak nak travel.. curahan perasaan gitu. boleh nangis kita dibuatnya kan.

Julia Johari said...

I feel u sis, so happy dapat baca kad hari jadi yang ditulis ikhlas oleh anak kepada bapanya...akak simpan tau semua surat ni, simpan dalam kotak cinta hati, esok mereka dah besar, jom baca ramai2 lagi hehhehhe mesti best waktu tu diorang dah kahwin, cucu2 plak baca amboiii juju yer pandangan masa depan tu hahhahaha

Nad MamaZN said...

alhamdulillah.. dikurniakan anak2 yg sangat baik. tahniah jugak sbb berjaya didik dorang sampai camtu skali ;)
moga dorg jadi anak yg soleh dan solehah.. happy family, suka tengok. penuh kebahagiaan.. tu sbb anak2 pun sangat baik :)

Kira Sakura said...

anak2 ni kata2 dorg mesti selalu buat kita sebak tak hingga kan. tapi kalau buat perangai pun sebak tak hingga gak kihkihkih. sweetttttt sangat. besar dah dorg

Norhayati Mohd Isa said...

Memang tersentuh hati bila baca coretan anak2 begini idzwa..
Ini semua hasil didikan idzwa dan suami..
Maka cindah corak terhasil..

Zaza Abdul Latif said...

sweet anak2 anjer abah.. (mama garang)
itu lah luahan hati seorang anak hasil dari imaginasi.. good job kiddos!! :)

Nooriah Abdullah said...

terharu jugak kaknoor membaca idzwa, melihat keikhlasan anak-anak menulis begitu tulus keluar dari hati tu sampai sanggup bg duit kat abah..

Kak Nieyl said...

So sweet la kakak ngan abg syahmi...
Alhamdulillah kak...
anak² membesar dengan cukup sempurna...
nieyl dapat rasakan family kecil akk ini sangat bahagia..
walaupun kdg² mama dia selalu jadi supermak..hihi..
nieyl sentiasa doakan semoga keluarga kecil akak sentiasa di rahmati dan dilindungi Allah swt..Amin..Insya'Allah... #peminatsetiablogizwa :P

SYANI said...

Ikhlas dari anak2.. sangat bermakna kan??

Aziela said...

Halusnya jiwa, sehalus didikan...sobs...terharu

hainom OKje said...

Hepy besday untuk Papa Syahmi....moga sentiasa dlm rahmat Allah....

Ada jugak weyh mak mak yg hati kering hihi....

Inani Hazwani said...

Kecik2 dah buat ayat sweet macam ni. Bagus2 anak kak Idzwa, semoga terus membesar dan menjadi yang terbaik buat keluarga :)

wahida said...

wah sweetnya syahmi...
siap pantun tak tahan tu...hehe...

mama tisya said...

pandai syahmi berpantun...mmg touching la...mak2 kn

Qhaifa Nur said...

Lebih kurang anak akak juga masa kecill..sekarang dh makin besar mulalah malu2...
Baguslah abg gan kakak ni..

Fiza Rahman said...

Sweet anak2 MRs eady nih.

alia farhan Said said...

sweetnya...

jemput join GA di blog kami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang