thumbnail

Monday, February 15, 2016

Mama Lari Tau!!


love ;)

Syahmi ni ade 1 perangai yang sweet sikit dari orang lain. Bagi aku lebih kepada caring la..nak kata aku dengan Eady tunjuk-tunjuk kasih sayang (ehemmm..kikikii..) depan anak-anak tu takde la pulak. Jalan sama-sama pun takde pegang tangan hokeyyyy sejak anak dah besar nie..hmmm..1 sebab abah dia malu..muahaha..malu la pulak! 2 sebab ade lagi 2 anak dara nak rebut-rebut jadi memang tak la nak bermesra alam depan anak-anak nie.

Tapi Syahmi nie lain sikit..dia je pandai amik hati aku kalau aku tengah marah, dia je tau macam mana nak "tolong" aku kalau nampak aku penat. Entah..mungkin sebab dia dah besar kot..uhuks~ kenapa besar cepat sangat bang??

Solat subuh pun dah tak payah kejut dah sekarang nie, kalau aku bangun tengok dia tengah solat kat bilik solat. EHH..ini bukan riak okeyh ini sekadar bersantai cerita jek. Tu paling sweet kalau pegi mane-mane laju je dia nak jalan dengan aku siap pegang tangan! Kalau sampai sekolah sampai masuk dalam la dia nak pegang tangan! Nasib baik kau tak malu dengan mama bang..he..he..he..ye la kan..ade budak malu kalau mak dia pegang tangan dah la siap masuk dalam sekolah..ini dengan kiss sana kiss sini :)

Tu belum lagi pesanan-pesanan yang dia cakap kat aku! Ha kannn..terbalik okey. Biase lepas cium pipi cium dahi aku peluk cakap "belajar elok-elok, dengar cakap cikgu tau.." sekarang kalau aku peluk laju-laju dia pesan "nanti mama pegi kat kete balik, kalau ade orang giler mama lari tau!" ha..ha..ha...takde lah aku gelak depan dia! Aku sengih je la..ni kes last week ade orang giler keluarkan "bird" kat tepi jalan..jenuh aku dengan Syahmi jalan jauhhhhhhhhhhh dari orang giler tu..huhuhu..takpe lah abang..kang kalau mama lari takut orang confius sapa yang giler sebenar nyer..ha..ha..ha..

Kadang-kadang macam-macam la pesanan dia kat aku! Macam kes kat Desa Dairy Farm haritu la..aku nak pitam dia yang kipas-kipas dia siap lap peluh aku. Uhhhh..selalu duk terbayang macam mana kalau lepas ni dia duduk asrama! Huwaa..sedih nyer..silap-silap aku yang melalak kat pagar sekolah! Hu..hu..hu.. >_<

23 comments:

Kak Nieyl said...

ala...sweetnyer abg syahmi nie...
Alhamdulillah...semoga syahmi menjadi anak dan abg yang soleh dapat membimbing adik²...:)

- dieyana - said...

Alhamdulillah semoga terus sweet sampai bila2..amin..

Siti Rohaida Yusof said...

bagusnya dia caring tentang family..moga besar nanti boleh jadi seorang ketua keluarga yang baik

Jueliza Jamani said...

tang nagis depan pintu pagar sekolah aku leh bayangkan hg cmner hahahah

Kakzakie Purvit said...

Kakak nampak perwatakan Syahmi ni ada ikut abah dia sikit
Sangat caring dgn keluarga. Cuma regunya (Kak Sufiya) lambat sikit matang
Tunggulah Sufiya pun sebenarnya sama juga cuma belum besar aje:)

fifie feyca said...

comelll.. :)

Kakcik Nur said...

Syahmi anak dan abang yang baik...Semoga cemerlang kehidupannya dunia akhirat...

Julia Johari said...

Alaaa xmau la hantar anak kat asrama...nanti julia pun jadi cm akak melalak depan sekolah nak anak nak anakkk hahhaha....

Zaza Abdul Latif said...

alaaa sweetnya menantu makcik nih.. hihi.
bagus anak kau babe.. anak jantan biar dia rapat ngan emak sampai bila. selain laki kau, dia lah pelindung kau.Apa2 pun belajar pandai2 ya nak.. biar dapat duduk asrama.. biar mak kau berdiri kat pagar asrama tiap2 hari!! hihi

HeNRieTTa JoSe said...

suwitnye abam...eeehhh, jgn r melalak kt pagar, sian abam tu karang...tpi mmg ada kes, tiap ptg kowt dtg jumpa anak, siap bawak bekal...setahun jugak la...

juelee said...

sama la dgn rayyan sayaaa kehkeh kdg rimas tp selalu pk ala nnt dah beso die nak lg ke tak pegang tangan mak yg dh kertu ni...eh sedih plak komen ni adoi

Kamsiah Yusoff said...

alhamdulillah..semoga terus begitu sehinga dewasa kelak..

Nad MamaZN said...

moga abg syahmi jaga keluarga sampai dah besar nanti.. baeknya abg syahmi. aunty nad plak tumpang terharu

Inani Hazwani said...

Sweet nau syahmi ni. Hehe

wahida said...

aku pulak si adik yg terlebih caring sekarang ni...
abang macam dah takde perasaan pulak dah...hahaha...

anyway, bagus syahmi mcm ni...nnt dia akan hargai isteri dia mcm mana dia treat mak dia...

Daddy Ziyyad said...

Syahmi ni talented jadi suami yg caring.

Mulai esok, sila pegang tangan Eady bila berjalan jalan! Hahaha

Nurhidayu said...

Sweetnya syahmi

mama tisya said...

sweet gtu..touching antie...ada calon dh ke hahaha...ank mak ni

Azian Elias said...

anak lelaki ni lain sikit kot dear..

akak cam tu lah... semua perihatin. semoga abang membesar jadi anak yang solleh.

Sally Samsaiman said...

anak lelaki mmg selalu rapat dengan mak kan...perasan jugak tuuu...sayang dia lain sikit :P

hainom OKje said...

Alahai suwitnya Syahmi.....mesti romantik nanti ni....
Mama jgn jeles tau esok esok kalau Syahmi dah ada bini hihi....

Senang hati Izwa kalau anak dah tak payah di kejut utk solat subuh. Nikmat Allah bagi tu tau

LYAfrina said...

alhamdulillah... in shaa Allah, lya yakin bila bsr syahmi mjd seorg ank y baik n amat b/tgungjawab... n sanggup bkorban untuk ibunya.. lya pcaya..syahmi sgt sygkan izwa dgn spnuh hati..

Kira Sakura said...

anak laki selalu sweet lain sikit kan kak. terus kita rasa macam ada hero kedua dalam hidup hahahaha. Abang Syahmi ni good boy sangat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang