thumbnail

Monday, February 29, 2016

Roti John Cheese Kilo & Coffee Siam di One_TwoNine


Cerita pasal Laser Treatment kita skip dulu sebab tak dapat gambar official dari Premier Clinic jadi aku nak cerita pasal Roti John Cheese Kilo yang heboh diviralkan kat FB tu. Kebetulan tempat tu dekat giler dengan rumah jadi laju-laju la PM Kak Senah Rimau sebab last week dia dah pegi! Ehh..sapa Kak Senah Rimau? Cer klik sini kalau nak tau..kekeke..

Oh ye aku tak tau nak letak spesifik ape tajuk tapi itu yang kedai tu jual so tu lah tajuk nyer..belasah je la labu asalkan sampai maksud nyer ;)

One_TwoNine

Konsep nyer ialah Layan diri, pegi kat kaunter order ape korang nak pastu dia akan bagi nombor dan sila pasang telinga okeyy..memang dia hantar makanan tapi sambil jalan dia akan sebut nombor kiter. Kalau kau asyik layan hp memang kau takkan dengar dan akan menyusahkan dia orang jadi sila amik perhatian okehhhh.

Roti John Cheese Kilo!

Persembahan Roti John Cheese Kilo adalah sangat out tapi rase dia sangat IN! Cheese dia sedap arrr..ala-ala cheese pizza tuh! Roti John nyer biase-biase je tapi bile combine dengan cheese tu memang mariiiii ar rase dia. Cheese Kilo yang memang berkilo-kilo penuh dalam Roti John tu!

Roti John Cheese Kilo ni RM10 tapi memang puas makan 3 beranak! Aku Eady dengan Syahmi makan sampai last-last bertolak-tolak suruh masing-masing habiskan sebab roti john nyer panjang dan besar gak arr..puas la makan. Kenyang. Sufiya makan burger daging kosong dan Syakirah makan satay ayam 5 cucuk dari kedai sebelah.

129 Big Cup Coffee & Cocoa : Iced Coffee, Green Tea & Iced Mocha

Green Tea & Blue Mint

Okey big cup dia memang tak tipu punyer big! Memang bapak big! Ha..ha..ha..mase kita orang dapat tu aku pandang Eady, Eady pandang aku! Eady cakap "besar nyerrr macam mana nak habis nie! Kenapa tak order 1 je tadi!" 3 Big Cup RM10 jek harus lah aku jadi tamak! Serius besar sampai air Green Tea & Bluemint tu kita orang tapau bawak balik. Tak habis..tamak lagi khennn..tapi yang penting sedap arrr air Blue Mint tuh. Berangin je mulut lepas minum ;) Overall air Big Cup sedap dan memuaskan hati, 1 Big Cup RM3.50 je tau.

Aku memang target Coffee Big Cup je sebenar nyer malam tu sebab aku ni memang kaki kopi wehh so puas hati sangat dapat minum sampai kembung-kembung perut nak habiskan..ha..ha..ha..

Nota PENTING : Air Coffee Big Cup ni menggunakan air yang ditapis sepenuh nyer tau! Air mineral beralkali 7.4ph. Kebersihan adalah keutamaan dia orang! Ade gambar kat blog Kak Senah, aku tak amik plak gambar water filter tuh.


One_TwoNine 129 Coffee Big Cup Coffee & Cocoa

Masa kita orang sampai tu dah pukul 8 malam takde orang pun..kita orang bajet ye la hari orang kerja kan..meja kosong lagi bersih tapi elok-elok duduk dah habis order orang datang 1 group per group duduk dan meja semua penuh. Suka tengok sebab menyokong bisnes orang melayu kan ;) Bab pekerja dah ade 4-5 orang kalau tak silap aku, meja pun cepat-cepat dikemas lepas orang dah setel makan, order pun cepat giler sampai sebab tukang buat roti john tu sangat cekap! Sap sap soiii je siappppp~ 

Kalau baca Kak Senah punyer entry tu korang maafkan lah, Kak Senah jujur weyy..korang tak tau kalau dia sound orang boleh terpelanting arr..ha..ha..ha..lagipun kalau baca betul-betul entry Kak Senah tu dia ade mention kedai tu baru buka seminggu pastu kene viral memang sesapa pun tak expect jadi macam tu tapi hari jumaat aku pegi tu semua kejadian tak berlaku!

Overall malam tu kita orang takde masalah kecuali bab presentation makan je la out tapi rasa Roti John Cheese Kilo tu dah boleh buat kiter TERlupa bab tu..he..he..he..sedap la pendek kata! Korang kalau nak terjah sila Waze KOPISIAM129 atau FoodCourt Taman Teratai (kat ampang tau~) je ;) kalau sesat jugak korang call lah Shariman tu. Buka dari pukul berapa tak tau tapi yang aku tau pegi petang sikit atau malam baru best kat situ, malam minggu tutup pukul 1 pagi. Apa-apa call atau PM je dia orang kat FB untuk pertanyaan.

Edit (tambahan info dari owner One_TwoNine Coffee) : Tutup hari Isnin, hari lain Selasa till Ahad buka seperti biase. Coffee Big Cup jualan bermula dari 2 petang, Roti John Cheese Kilo & Meatball start pukul 4 petang ke atas okey~ Nak selamat datang pukul 5 keatas ;)

20 comments:

mama tisya said...

murahnye big cup tu...biasa org jual rm 5...roti john tu leleh cheese nya...yummm

- dieyana - said...

mak oiii serius terliur! hrp dpt pergi satu hr nanti! ;-))

Siqah Hussin said...

Uishhj cheese nyaaa. Sedapnyaaa! Bolehlah terjah nanti :D

Nurzakiah Hanum said...

nampak sedap

eima said...

adois edapnya .... aku suka mkn rot john ni

Kakcik Nur said...

Meleleh airliur mak!... :)

Kak Nieyl said...

wah..wah.wah...
die punya tarik tu dah boleh jd model iklan pizza dah nie..:P

Kakzakie Purvit said...

Zaza tu bukan garang Izwa tapi jenis yg stright-forward (kakak suka dia ni). Tak payah selindung jadi org tahu - bagus.

Makanan bercheese macam ini kalau kakak pun boleh lupa masalah sebelumnya.

Daus Redscarz said...

Menarik ni... nyum nyum

Zaza Abdul Latif said...

Ewah kau jgn nak rimaukan aku sangat.Nanti tak ada orang nak kawan ngan aku dowhh hahahaha. Aku kan jujur orangnya. Jangan lah kecam saya :p

Ya roti john tu mmg sedap sebab cheese dia melampau sangat banyak. Bila nak gi lagi? jom kita makan bersama2 boleh kita buat ASSUMPTION sama2 gak!! hahaha

Jueliza Jamani said...

wahh mcam best jer tempat makan sini..

Kak Nieyl said...

selamat petang...
kak,nieyl ada tag akk :) http://seindahcerita.blogspot.my/2016/02/5-things-i-hate-most.html

Julia Johari said...

Murah plak tu kak izwa, terbaiklah...konsep layan diri sebut nombor je kan...perghhh ni baru efektif...nampak kita peka ke tak kan...air tu murah2 la sis...aduyaiii kecur ailio tgk...terbaikkk review!

Nurhidayu said...

Peghhhh..menarik

Nabila Syifa said...

sedap2..nampak menarik

NUNU EERA said...

ala.. knp nmpk sedap sgt roti john tu.

Inani Hazwani said...

Aduh duhh duhh terliur haaa. Hahahaha. Murah lah 3.50 air gelas besar macam ni Biasa lima hengget orang jual. Syiokkk ah boleh tarik tarik cheese. Hahaha

adianiez AIDA said...

aida baru aje baca entry pasal ni kat blog zaza.
hahaha...

Kira Sakura said...

Makaiiiii tahap meleleh ailio ni haaaa

Kira Sakura said...

Makaiiiii tahap meleleh ailio ni haaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang