thumbnail

Thursday, March 03, 2016

Besar Dugaanmu Wahai Adik


Tak tau nak cerita macam mana tapi rasa dekat sangat dengan hati dia nie. Mungkin sebab anak kami membesar sama, kami melepak menyusu sama-sama dari baby sampai masing-masing umur 2 tahun..Anak yang sulung perempuan 2 tahun dan baby lelaki yang berusia 4 bulan..sobs~

Dapat tau dia ada tumor semasa mengandung ke-2 hari tu terus buat kepala aku berpinar! Speechless sangat..

Muda, cantik, sedang pregnant (ketika dapat tahu tu, sekarang dah bersalin bulan 11 tahun lepas) bermula dengan batuk dan semput berakhir dengan disahkan ada tumor dalam paru-paru..sekarang dalam bercuti on off keluar masuk hospital, semalam dapat tau tumor dah merebak dan memerlukan pembedahan yang berisiko tinggi. Komplikasi lebih tinggi lepas pembedahan lagi..hmmm..

Tak terkata.

Jadi, aku nak mohon semua doakan kawan aku yang aku anggap adik (sebab memang adik pun, nak masuk 30 tahun pada sabtu nie 05.03) nak mohon sangat doa dari korang semua supaya beliau Fatin Syahirah Binti Hamzah di beri kemudahan dalam semua urusan, diringankan beban kesakitan & diberi ketabahan yang tinggi dalam menempuh dugaan besar ini. Mohon juga mendoakan semoga beliau diberi kesembuhan dengan segera. Besar sangat dugaan beliau..

Mana tau, mungkin ada antara doa korang yang diangkat tinggi, didengar oleh-NYa. Sapa tahu kan? 

27 comments:

Kakzakie Purvit said...

Sebaiknya diberikan nama penuh nama adik tu Izwa supaya doa boleh dibuat dgn disebut nama khususan padanya.

Sedih mengenang anak-anaknya macamanalah...:(

Nurzakiah Hanum said...

SEDIHNYA MENGENANGKAN ANAK2

Kak Nieyl said...

:( Sungguh besar ujian dan dugaan kawan akk...
Ya Allah..moga Allah permudahkan segala urusan kawan akk..Amin...

Nad MamaZN said...

semoga diberi kesembuhan pada kawan izwa, semoga segala urusan keluarganya dipermudahkan...
berat mata memandang berat lg ujian buat mereka. moga mereka tabah.. :(

lieyalatif said...

Allahuakbar izwa....takut bace.... moga2 doa antara kite2 ni ade yg termakbul...moga Allah beri keajaiban buat sahabat izwa.....ni mcm kes kawan sekolah lieya, mase pregnant dpt detect tumor ....dan kuman tumor tersebut telalu cepat merebak....

SYANI said...

Kesiannya... semoga Allah berikan kesembuhan kepadanya..

Kakcik Nur said...

Semoga Allah SWT mempermudahkan segala urusan Fatin Syahirah binti Hamzah dan mengembalikan semula kesihatannya yang baik.

Aamiinn Ya Rabbal Alamiinnn...

humble.yat said...

semoga Allah sentiasa mempermudahkan urusan Fatin Syahirah Binti Hamzah..semoga cepat sembuh..

Nurhidayu said...

Sedihnya...didoakan moga adik fatin cepat sembuh...

hainom OKje said...

Besarnya dugaan dia Izwa....moga Allah permudahkan urusannya, sembuh dan dpt meneruskan hidup bersama family mcm biasa

Daus Redscarz said...

Sedihnyaa... semoga dipermudahkan urusan dan sembuh segera, Amin..

wahida said...

semoga diringankan kesakitan yang ditanggungnya...
dan semoga urusannya dipermudahkan...ameeen..

Qhaifa Nur said...

Ya, allah besar sungguh dugaan buatnya...moga dipermudahkan segala buat beliau...

eima said...

InshaaAllah ... Semoga Fatin Syahirah bt Hamzah diberi kesembuhan dan kekuatan melawan penyakitnya. amin

Ibu Lala said...

Semoga Allah permudah kan semuanya utk adik ni. Miga cepat sembuh.

Inani Hazwani said...

Alluakbar. Moga dipermudahkan semua urusan beliau dan diberikan kesembuhan oleh Alla :)

mama tisya said...

smoga dipermudahkan urusan adik ini

Khir Khalid said...

Semoga Allah permudahkan segalanya dan memberi kesembuhan sepenuhnya... aamiin ya Rabbalalaamiin...

adianiez AIDA said...

moga kawan izwa tu kembali sihat.
kembali bersama anak-anak nyer dgn gembira.
in shaa Allah.

Julia Johari said...

SubhanAllah....siapa tak sedih kak izwa...kak izwa lebih memahami sebab mmg sgt dihati...byk kenangan...julia doakan jap lagi selepas solat mohon agar dibeir kesembuhan dan kuat harungi ujian...Allah rasa sebak julia...sebak

aizamia3 said...

Moga dipermudahkan urusan Fatin Syahirah binti Hamzah tersebut.

+ e.z + said...

insyaAllah

Zaza Abdul Latif said...

kau tak recommend teh daun rerama ke weh?

LYAfrina said...

faham sgt apa y berlaku n dialami...
lya doakan moga pmbedahan ni berjaya n in shaa Allah..selagi hidup, peluang sembuh tetap ada.. jgn pts asa berubat & ikhtiar...

aRz MoHa said...

Innalillahi wainnailaihi rajiun. Ujian buatnya. ARz doakan semoga dipermudahkan segala urusan. Semoga kembali pulih. Amin

el said...

semoga dipermudahkan urusan beliau ye

Kira Sakura said...

Allahuakbar besarnya dugaan. Dgn anak kecik lg. Moga dimudahkan urusan dorg sekeluarga. Moga cepat2lah sembuhnya amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang