thumbnail

Friday, March 04, 2016

Mama!! Mama!! Mama!!

Tengok aman je kan?

Alahaiii tengok baik je kan..aman je donia aku! Tapi sebenar nyer tak weh~
Belum start lagi dah sakit kepala. Kejap kejap panggil mama itu mama ini..ade je benda nak di adukan! Haishhhh...

"Mama...pensil box Syahmi hilang.."
"Mama..buku kakak koyak.."
"Mama..adik conteng buku Syahmi!!"
"Mama..pemadam kakak hilang lagi.."
"Mama..sharp kakak takde.."
"Mama..bla..bla..bla..bla..."
"Mama..tengok la abang nie!!!"

Mama dia orang? Krik..krik..krik..je Y___Y

Tu belum masuk part gaduh sorang nak nyanyi lagu ni sorang nak nyanyi nasyid pastu lawan suara makin kuat makin kuat pastu gaduh pulak..campur pulak adik mok jerit suruh "diammmmmmmmmm laaaaaaaa!!" *picitkepala*

Belum kire lagi tantrum budak 2 tahun 7 bulan yang ntah hape-hape..mentang la dia manja ade je benda dia nak amukan kalau tak ikut kehendak dia. Dengan aku memang sori la aku nak layan. Lantak ko la situ nak nangis sampai takde suara..abis penat last-last datang terkedek-kedek peluk paha aku. Aku bo layan jek..jalan la seret dia sekali yang peluk kaki aku..ha..ha..ha...ye wehh aku kejammmm tau dengan anak-anak nie >_<

Abah dia orang jangan la tanyeeeeee...dia bukan tak kisah tapi dia kata "ala budak biase la" paling tidak pun dia anggap anak-anak tu tengah menyanyi je. Padahal masing-masing tengah tepekik bergaduh..sabar je la aku. Dah la kene sabar dengan anak kene double sabar plak dengan bapak..ke..ke..ke..kan aku dah cakap Eady ni super duper COOL tau. Y__Y

23 comments:

YieN said...

Hehehe.. Comel je telatah anak2 ni kan :)

Jueliza Jamani said...

hahaha comel nau.. yang 2 hero ni pun sama gaduh.. stress mama.. yang adik alaaaa yang abg ngusik adik.. yang adik sepak abang.. ohoiii kang mama jadi daracular tiger lion tarzan baru tau..

Qhaifa Nur said...

Ni baru 3 idzwa...kak nur 5 bayangkanlah..
tapi alhamdulillah nasib dengar kata...

kisah earty said...

hahaaha..ragam bebudak memang macamtu kan..kecik-kecik dulu pun gitu gak..

Ena said...

heheh..

anak kita 2 org je..
tp pernah ada jiran depan rumah kita tanya.. bunyi riuh je rumah tu.. ada sedara mara datang ke?

hahahhaha..

anak 2 je.. tp peel mcm 20 kot.. hahah
kita biar je dorang nak tunggang terbalik..tp jgn time pms kita dtg.. time tu harimau pun lari dengar kita mengaum.. hahhaha

Norhayati Mohd Isa said...

Masa ni nak dengar mereka terpekik-pekik izwa..
Esok mereka dah besar rindu pulak zaman mereka kecik..
Jadi hadap jer lah dengan redha kerenah mereka kan :).

Yana Libra said...

mcm2 kerenah anak ye :)

aizamia3 said...

hehehe.. samalah kita..
Bila dorang tidur dah sunyi, bayangkan bila dorang dah besar nanti.. huhuhu..

Mrs Puex said...

seronok sekali sekala layan tantrum dorang..tp klo selalu mmg makk boleh jadi hulk..silap silap hulk pon kalah..

anak bujang iols sangat berdrama.. buat buat nangis cebek2 mintak simpati..adoiiii!!!


Inani Hazwani said...

Cool sangat ni abahnya. Hahaha. Budak2 ni kan selagi nampak mak depan mata selagi tu ada je benda nak tanya/ cakap.

lieyalatif said...

tegelak2 lieya bace izwa oiii citer nie...sebab tgk gambar, daku siap puji baiknye lahai anak ko leh doksame2 diam2 gitu....tapi bile bace citer kat bawah rupenye tipah tertipu...same laa mcm kat umah nieh...yg kuat buli si dayyan...kang tau2 kakak2 die laa yg selalu jerit "mamaaa!! tgk dayyan nii" hahaahaha.... tapi tu laa yg meriahkan rumah kite kan ...ko bygkan kalo anak 6 org haahahahah camne...

wahida said...

aku yg 3 hero ni ko bayangkan lah mcm mana...asal berjumpa mesti bergumpal...yang si kecik tu pun join sekaki...grrrrr...

Zaza Abdul Latif said...

tiba2 adik mok cakap MAMA NAK NENEK!! hahahaha

safurara said...

yg sorg ni pun hal mcm mcm kak, akk yg 3, kalau sy hari2 jd hulk kot.hahaha

Aida Salleh said...

Budak-budak memang macam tu kan? Kalau diam jer and aman damai jer tu bukan normal tu...hehehheee....

ujie othman said...

mmg kena bertabah utk harini, sbb ia memori utk hari depan. :)

LYAfrina said...

GTUlah melayan kerenah ank2 kan..
asya y sorang ni pom..skjap mama..mama..mama.. hehe

Kakzakie Purvit said...

Ek eleh... adik tu macam ye-yelah tu pandai baca:)
Bacalah N3 dlm blog ini kalau dah baca mesti nak ulang balik tengok gambar. Siapa lagi kalau bukan muka adik gebus tu. Geram kan..

Anak-anak sihat macam itulah.. nanti dah besar rindu suara mereka menjerit - percayalah cakap kakak ni. Kakak dah lalui.

el said...

adakah ini gambar paksaan hahaha tp kes mcm ni mmg hari2 dok dengar kat umah tu..mama el pun x larat nak dengar..lantak korg lah hahahaha

adianiez AIDA said...

sama ler mr.asben kita.
dia boleh layan kebisingan anak2 selamba aje hu hu hu...
ibu! ibu! ibu!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihihi...comel jer..tak pelah suara-suara diorang tu lah isi masa yang ada kan? kalau tak dengar suara-suara tu misti rasa lain? rasa kurangkan?

hainom OKje said...

Lelaki ni kan penyabor Izwa sebab tu le dia jadi cool tahap dewa cenggitu.
Mak mak mmg cenggitu kot....
Stress woo kalau budak budak bergaduh

Kira Sakura said...

Hahahaha walaupun mama garang mcm singa. Tp dgn mama jugak dorg ngadu itu ini. Kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang