thumbnail

Monday, March 28, 2016

Misi Mencari Telur Di Sunway Putra Hotel Yang Super Awesome!


Tak sabar nak update citer pasal semalam! Heh..happy kemain semua orang. Dalam pada Syakirah tak sihat pun aku bawak jugak ke event ni, alhamdulillah dia tak meragam sangat. Dia duduk je dalam stroller tapi makan banyak semalam! Legaa hati aku biler tengok dia makan bubur ayam 3 mangkuk dan makan macam-macam semalam ;) kalau kat umah dia merap sangat, meragam teruk sampai makan pun tak nak. 

Easter Eggs Hunt

Opppss..sori bukan nak citer pasal tu! Ni nak citer pasal pencarian telur kat Sunway Putra Hotel. Easter Egss Hunt

Easter Eggs Hunt

Sebelum kene kecam nak cakap awal-awal, kami TAK sambut perayaan ni tapi kami dijemput untuk memeriahkan event ;) dan event ni adalah untuk meraikan anak-anak Yayasan Chow Kit.

Makan Dan Diraikan

Sebelum acara nyer bermula, makan tengahari ada disediakan di Coffee House Sunway Putra Hotel ni yang bertemakan Easter Day. Ofkos la kan dah acara nyer berkenaan Easter makan pun haruslah kene tema jugak. 

Anak-anak Yayasan Chow Kit yang diraikan ;)

Ada clown yang adik mok takut! Pfftttt~

Makanan yang super duper triple awesome. *2 tumbsup*

Anak-anak yang bahagia ;) *alhamdulillah*

Salmon pastry, beef grill half cook, mushroom soup.

sweet yang teramat sweet

Makan adalah super duper triple awesome! Haishh..semua nyer sedap lahhhh~ Nasib baik aku tengah on diet so makan pun sikit-sikit je. He..he..he..tengok makanan banyak giler sampai naik takut nak makan!!

Bab makan ni macam biase lah kan hotel 5 bintang so presentation pun haruslah 5 bintang tapi paling nak puji adalah staff Sunway Putra Hotel yang sentiasa layan semua orang sama rata. Dari pemerhatian aku, tak kira dari waiter sampai la ke Senior Chef semua bagi layanan yang baik kat Coffee House nie. Aku perhatikan anak-anak Yayasan Chow Kit pun dia orang layan baik sangat walaupun bukan depan supervisor dia orang. Aku ni memang ade penyakit suka memerhati skit..he..he..he..

Satu lagi keramahan staff..hah! Terbaekkk kata Boboiboy~ Kalau tempat lain tu time dia masak tu muka serius pastu mulut katup habis..ini tak. Siap..ye puan, nak half cook atau welldone? Yang ni puan dah rase? Must try puan sebab yang ni lain dari lain..bla bla bla..best~ Best sebab tak sombong dan tak belagak! :)

Acara Easter Eggs Hunter Bermula

Selesai makan, barulah acara bermula. Actually ade face painting tapi dah beratur dekat 30 minit sekali tak dapat jugak nak face painting. Hu..hu..hu...frust jugak la Syahmi Sufiya tapi sekejap je dah terlupa lepas acara dah nak bermula! 

Lagi frust orang face painting tak nak tunggu..ha..ha..ha..dia cakap sampai pukul 3 jek tapi buka kaunter pukul 2, dia pulak sorang je pulak. Tak faham mak incik.

Anak menunggu acara nak bermula

Bincang kemain nak cari telur dua beradik tu.

Dengan bakul masing-masing ;)

Jujur cakap masa misi pencarian telur tu aku tak sempat nak tangkap gambar! Mama dia orang terlebih teruja nak carikan anak telur sebab pencarian telur terbanyak dapat hamper dari Sunway Putra Hotel tau.

Mih..mih..mih~

Masuk dalam bilik berkabus, sejuk plak suasana..kene cari telur dalam kabinet la, bawah kerusi, dalam pasu ehhh semua tempat la di cari dalam bilik tu. Seronok tengok budak-budak teruja sambil gelak-gelak semata nak menang. Kemain memunggah masing-masing serabutkan bilik tu..he..he..he..

Masa diberikan 7 minit jek, dah habis waktu kene beratur untuk kira pulak telur sorang-sorang dapat berapa. Syahmi dapat 34 biji. Sufiya 1 je kot. Dia pandai, dia cari telur isi semua dalam bakul abang, dia cakap kiter share nanti memang hadiah kiter share jugak. Bijak..bijak.. ;) akhir nyer memang menang pun.

Overall

Dari atas kiri : pemenang no. 5, ke-4,
Dari bawah kiri : pemenang ke-3, Syahmi dapat no.2 dan pemenang pertama tak sempat amik gambar tapi budak umur 4 tahun yang menang. 

Yang diraikan, Anak-anak Yayasan Chow Kit.

Yang meraikan bersama ;) dalam tak berapa sihat budak tu aktif jugak.

Isi perut hamper yang Syahmi menang. Btw, macaroon tu sebiji RM4 dan dalam box kecik tu ade pen bertulis Sunway Putra Hotel dan tumbdrive yang cantik.

Sunway Putra Hotel Yang Best

Nak ucapkan jutaan terima kasih pada Sunway Putra Hotel sebab memang sangat awesome acara nyer! Staff pun adalah sangat baik, dari penjaga lif sampai ke semua tempat lah! Serius tak sama macam tempat lain yang 5 bintang aku dah pegi. Rasa macam kat rumah-rumah pulak dia orang welcome beria-ia walaupun kiter ni pakai ala kadar jek. Pendek kata takde la pandangan sinis atau pun pandangan sipi-sipi hujung hujung mata tu.

Last, hari minggu telah disambut dengan gembira. Anak-anak happy mama lagi triple happy. :)

23 comments:

Suriaamanda said...

Ingat cari telur apa la td..rupanya Easter...hehehe...seronok kakak ngan abang tu kan...

Nurzakiah Hanum said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tina Othman said...

Bestnya, terror dorang carik telur, byk dpt nya tu

Ena said...

wahhhhhhhhhh..
bagusnya..
nampak hepi je semua orang kan

Khir Khalid said...

Wow bestnyaaa... meriah sungguh... menarik!!.. :)

LYAfrina said...

bestnyer..rezeki ank2 ni izwa.. terisi msa dia org dgn xtvt myeronokkan ni.. dpt gift lagi..mkn pom sedap2, y semestinya bdk2 suka... teringat cerita easter bunny... hehe..

HeNRieTTa JoSe said...

biasa tgk dlm tv je easter hunt...tu pown obersea....wah, pndainye dorg bersepakat....gud team work...

Kakzakie Purvit said...

Adik tu sebenarnya enjoy sangat sampai lupa diri tak sihat
Tengoklah masa bergambar mana nampak muka budak demam.
Mengalahkan dia yg menang:)

Qhaifa Nur said...

Seronoknya...
Bab makan meriahnyaa

Mrs Puex said...

wowww..besstt!!!

dapat bayangkan kekipocihan maknye mencari telur..kah kah kahhh...


Husna Rahman said...

meriahnya tgk makanan...

eima said...

WAHHH BESTNYE DPT INVITATION MCM NI KAN .. ANAK2 YG HEPI SBB DPT HADIAH DPT JOIN GAMES

hainom OKje said...

Untunglah weyh dapat makan makan free anak beranak....lain kali mohon ajak hihi...

Bin Muhammad said...

Ingatkan semua menunya pun dari telur... kalau tak, boleh bayangkan kalau kentut ramai-ramai! Haha!
Tahniah Syahmi!

Ratu Hatiku said...

Wahhhh.... tgk pun tau best... paling x blh tahan tgk makanan tu yg buat slurpp tu... uhuhu

Siti Yang Menaip said...

kalo CT event2 cenggini.. i go for the food =P

Inani Hazwani said...

Seronoklah anak anak dapat bawak balik hadiah abang syahmi. Hehe

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Meriahnya acara ni, pasti anak-anak la yang paling seronok kan. Makanan pun bukan main colorful lagi

izzeyda said...

best dan meriah acara nih..

aRz MoHa said...

ooo telur easter...ada tertengok di youtube pasal cari telur tu,..

bila dengar yayasan anak chow kit....tercari-cari kek lego kot kot majlis yang sama dalam rancangan Semanis Fondant diorang taja kek pada yayasan anak chow kit.

semoga cepat sihat ya baby kecil

Blog Akak Kembang said...

seronoklah budak2 tukan...

el said...

wa..anak2 uols ni lau pi mana2 bleh duk diam ke..behave x?
tgk elok sopan je bergambor..kalo anak2 iols xleh cukup korum sure mana2 hilang wakakaka

Kira Sakura said...

wahhhh syoknyaaa. pandai sufiyya. yela kalau masing2 mecari nanti tak banyak la telurnya. bijakkk sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang