thumbnail

Tuesday, March 15, 2016

Perangai Tuh! Tolong laaaaah~


Lambat sangat bersiaran hari nie. Takde benda nak cerita sebab tak sihat nie, jadi anak-anak je lah penghibur hati. Rasa nak balik nak lepak rumah peluk-peluk dia orang tapi apakan daya..kang lagi penat dan sakit..kekeke..

Please la...perangai tuh! Kekekeke..

Urut dada sangat perangai yang tengah tu. Kalau kata dia makna nyer kata dia jek. Oh Hem Gee sangat perangai. Pujuk la macam mana pun kene pakai kain kalau nak solat tapi tak laku okey..jadi solat la tanpa kain Y__Y

Kalau datang tantrum dia tu memang aku surrender, aku buat dek jek..lantak la nak guling ke nak terbaring ke memang aku buat tak tau je. Kalau dulu amik jugak la pujuk-pujuk tapi lama-lama makin menjadi memang aku biar je. Last-last pandai pulak datang gosok-gosok tangan peluk-peluk kaki kekonon nak pujuk la tuh..huh..

Syakirah ni dengan Syahmi je dia okey, dengan Sufiya ade-ade mase. Kalau baik boleh baring sama-sama tengok ipad la main sama-sama la, kene time tak suka kakak datang dekat sikit pun dah jerit-jerit. Urut dada sangat nie.

Sekarang tengah gilerkan Boboiboy

Sekarang dia tengah gilerkan Boboiboy..pelik tau Syakirah nie. Kat rumah tak tengok pun citer boboiboy! Langsung tak tengok..serius cakap..tapi ntah kenapa ntah duk gilerkan boboiboy, sampai tahap kalau nampak je barang boboiboy walaupun pensil atau pemadam siap boleh nangis-nangis terharu..ko dah kenapa drama sangat?? Macam kelmarin kat Parkson ade beg Boboiboy tu lah dia siap nangis-nangis..bukan jenis nangis-nangis nak barang tu, tak! Tapi nangis terharuuuuuuuuuuuuu sangat sampai budak Parkson pun pelik. Ingat nangis nakkan barang rupe nyer nangis terharu sebab terjumpa barang Boboiboy..*roolingeyes* Ha..ha..ha..teruk sangat drama!

Event ahad.

Lately ni weekend busy giler..sampai bangun hari isnin pun rasa berat sangat nak turun katil. Sobs!~ Hu..hu..hu..rase macam nak pegi bercuti tapi belum mase lagi. Ade hal lain lagi yang menghalang. Nanti-nanti lepas selesai semua baru boleh jalan dekat-dekat je la. Jauh tu tak nampak lagi jalan nyer. Kesian kat anak-anak je, biase bawak berjalan berehat tapi hmmm..hmmm..nantilah ade rezeki lebih sikit.

Ni gambar semalam.

Rutin harian check gigi anak-anak taska. Pelik bin ajaib sampai ibu adik wasap aku gambar Syakirah yang tak nangis!! Pelik laaaa sebab adik terkenal dengan tak nak dengan orang okehhh..lagi-lagi dengan doktor atau nurse. Trauma dari mase kene denggi haritu tak abis lagi..hihiii..

Semalam post la gambar ni kat maktok adik mok..ehhh laju-laju mak tok adik mok call tanya "nape adik jatuh ke??" bibir adik koyak ke??" Ohheeegeee nyer mak tok..kekeke..baca wasap tak abis lagi terus terjah macam tu tauuu..biler bagitau adik check gigi terus maktok tanye "adik tak nangis ke??" seeee..semua orang pelik okehhhh...

Hmm....hadap je la korang ye citer pasal anak-anak nie sebab aku takde mood takde idea nak bercerita sebab sekarang aku dengan Eady sedang berjemaah demam mengigil-gigil! Huhuu..tetap kerja sebab kalau cuti lagi tak sihat rase nyer..hehehe..atleast dia orang kat taska ada org tolong tengokkan. Lagi-lagi adik mok! Tak larat nak layan tantrum dia waktu badan sakit-sakit nie..sobs!~ Malam tadi aku tak tau dia orang tido pukul berapa sebab aku on kan tv, aku cakap nak tido tutup semua. Last-last satu pun tak tutup! Agagagaga...

Tajuk lain cerita pasal lain..ehh lantak la labu..mak pening ni~

18 comments:

aizamia3 said...

Walau hanya secebis kisah mengenai anak2 tapi itulah kenangan untuk kita.. ;)
Moga Idzwa dan en. suami cepat baik hendakNYA.

Inani Hazwani said...

Hahaha. Atas elok dah bertutup tetiba bawah takde kain. Macam2 adik ni. Get well soon kak idzwa dan suami. Ibu Nani pun demam tak sihat lagi. Risau hah T_T

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

Seronok aje baca kisah adik mok ni he..he.. semoga izwa dan suami cepat sembuh dan diberikan kesihatan yang baik.. in sya ALLAH

Kakzakie Purvit said...

Kakak seronok aje baca kisah adik mok ni.
Tengok muka dia pun boleh hilang stress (mama dia stress tu lain cerita hihi...)

- dieyana - said...

hahha...cantik je, ats tutup..bawah nmpk betis...kihkihk..comel!

mama tisya said...

maintain je adik kena check gigi tu

Falsya said...

Eeiii geram je nengok si kenit tuh..cheeky nau..part kene check gigi tuh mcm pasrah jer..hahahaha

YieN said...

Hahaha.. COMEY je perangai, secomey tuannya :)

LYAfrina said...

hehhee..notti2 comeyssss ni..
kalo mcm ni.. bila nak marah pon rsa nak peluk2.. lg2 bila buat muka cute gittu.. hahah.. rindunya fasya msa kecik..camnih jgk prangainya.. hehe

uncle gedek said...

check gigi atas riba ke?

uncle pon nak!

hehe

Maria Firdz said...

Ishh.. Good girl tak takut bila check gigi... Mak cik pun takut dik.. Hehe

Khir Khalid said...

Kisah anak2 pastinya menjadi kenangan termanis buat kita semua sbg ibu bapa... cute tengok moment cabut gigi tu hehee.. :)

Qhaifa Nur said...

Alhamdulillah..aeish pun start solat tp maghrib aja...sabor ajalah...gelagat ank2 buatkn hati trhibur
ank2 kat umah ni...bila memasing gigi mula goyang tgn pun x diam..tup tup dh tercabut...x pernah gi klinik

Kakzakie Purvit said...

Sesaja dtg lagi nak tengok budak gebus solat nampak kaki hihi...

fiza saiza said...

alahai suffiya... mcmII gelagat awak yea..comel jea nengok..

MyLife Ria said...

seronok apa baca kisah ragam anak-anak nie. macam-macam tapi sangat terhibur.

sis, nanti jemput join myliferia giveaway ye :)

ayu Ismail said...

alahai..comelnya

Kira Sakura said...

hahahahaha perangai tuuuuuu geget nanti baru tau!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang