thumbnail

Thursday, March 10, 2016

Tayangan Perdana Kung Fu Panda 3 di Sunway Pyramid


Kelmarin aku dapat sms dari Sinar.FM yang aku menang contest 4 tiket wayang Tayangan Perdana Kung Fu Panda 3. Wahh teruja kot tapi semangat merudum sikit sebab jauh la pulak tempat nyer. Kat Sunway Pyramid sana nun. Jauh dan jem okey, dah la hari kerja. Tanya Eady dia cakap okey so aku pun okey je la kot. Tolak tambah dengan waktu tayangan dah la malam, 9 malam tau. Takut anak-anak penat & mengantuk. Ye la semalam siang kan sekolah, pastu hari ni nak kene sekolah lagi.

Tanya dia orang, masing-masing cakap okey so aku pun tak nak stress stress. Almaklum la kan jadi mak-mak ni semua kau kene amik kire. Rentetan dari kes tangan tu kami lepak makan dulu kat kedai bawah office, maghrib dulu kat surau dalam bangunan office..dekat pukul 8 baru gerak dari Jalan Raja Laut ke Sunway Pyramid tu. Anak-anak pun dah siap-siap mandi solat semua kat taska so semua mudah sangat. Alhamdulillah jalan pun jem sikit parking pun dapat dekat giler dengan pintu dan searas dengan wayang! Phiewww...lega banyak okehhhh semalam.

4 tiket tayangan perdana dari Sinar FM. TQ Sinar FM


Film Animasi Box Office "Kungfu Panda 3" bercerita tentang aksi petualangan dari panda yang bernama PO. Setelah PO telah lama kehilangan ayah kandungnya, PO melakukan prjalanan jauh ke kampung halamannya di Tiongkok bersama sang ayah. Di Tiongkok roh jahat yang bernama Kai telah berhasil mengalahkan seluruh pendekar kungfu.

PO yang mengetahui kejadian tersebut, berusaha melakukan hal yang tak masuk akal, yaitu melatih seluruh panda yang ada di desanya untuk berlatih kungfu dan menjadi Geng panda. Dapatkah PO dan geng pandanya mengalahkan Roh Jahat Kai itu?

Pendapat aku cerita ni biase-biase je..tak tau la korang kan. Tengok anak-anak happy jek gelak-gelak sepanjang cerita. Sufiya pun biase pukul 9 malam dah tido semalam mampu bertahan sampai abis cerita. Ade la dalam 1 jam 35 minit kot cerita Kung Fu Panda 3 nie. Syakirah behave macam biase la, mungkin sebab dah terbiase bawak tengok wayang jadi takde adegan buat perangai kat dalam wayang. Nak cakap best sangat tu biase je nak kata tak best sangat pun tak jugak sebab ade je part-part kelakar sampai semua orang gelak cuma yang tak suka banyak pulak adegan anti klimaks..hu..hu..hu..ade ke tengah sedih boleh pulak buat lawak bodoh. Tak suka la.

Dengan kasut sekolah pun boleh! Ha..ha..ha..

Oh sebelum masuk wayang budak-budak berdua ni sempat la bergambar-gambar dengan watak PO tu. Walaupun ramai orang besar yang lebih nak bergambar berbanding budak-budak, aku tolak je dia orang kedepan..ha..ha..ha.. Adik mok? Hmmmm...dengan kucing je dia berani dengan patung-patung macam ni meraung takut. Last-last Eady bawak dia lari ke tempat lain. Ha..ha..ha..haru!

Well pagi ni semua bangun pun tak meragam, semua pun macam biase aje. Cuma tuntutan nak tengok Boboboi The Movie je tak dapat lagi nak penuhi. Tunggu la keadaan dah reda baru kiter pegi. Hu..hu..hu..malas nak bersesak dalam wayang yang penuh!

15 comments:

miss fifi said...

wah bestnya dapat tengok tayangan perdana!

Jueliza Jamani said...

dah tgk semalam jugak tp kat android box aku ni.. mcm bosan.. hahaha.. tp layan jer lah sebab tuan yg tgk pun tgh tak sihat.. amboi comelnya kasut sekolah kakak...

lieyalatif said...

untung la izwa ko dpt tgk tayangan awal.... kiteorg baru nak pi tgk ahad nie...tu pun book online, kalo pi walkin ajek mauu penoh panggung...cuti sekolah lak tu mmg mak pak bawak anak2 tgk wayang.....

Kak Nieyl said...

la..kasut sekolah ke kak...
aish..x nak pun mcm kasut sekolah...ok je tuh.. :)
wah!ini bukan anak² je beria nak pegi..omak² pun kan..hihi..

Kakzakie Purvit said...

Untunglah dpt tiket foc.
Eleh... adik ni dgn patung bear tu pun takut ye:)
Nampak bukan main ligat macam semua pun tak takut.

Yana MIB said...

x sbr nk bwk zafirah tgk cite ni jugak..tggu cuti br leh pi...weekdays ai is x larat nk kuar memana waktu mlm...huhu

Ena said...

Behave je dorang ni..

Anak2 kita dok zikir kat telinga boboiboy tu
tu la.. tunggu la reda dulu
sesak skrg klu pegi kan..

Nad MamaZN said...

klu camtu tggu cd jek la..heheeh
zakwan ajak g gi tgk citer ni tp mcm malas plak. banyak beno nak tgk, boboiboy la, zootopia la, tah apa lagi pasni..

AmyZana said...

nak tgk jugakkkk

hainom OKje said...

Tak suka lah cite gini Izwa...

Julia Johari said...

Alhamdulilah rezeki anak2 kak izwa sgt tau syukur nikmat...sis juju dpt invitation juga ke premier klinik tu tp cm 50 50 nak pi hahahaah

wahida said...

aku dah tgk part 1 n part 2...mmg best...aku suka...
nnt insyaAllah nak bwk anak2 tgk part 3 ni...

Kira Sakura said...

Ktorg tgk dah. Somi donlod. Tapi uwais lagi excaited dgn botol air panda dia dari cite kartun ni =.=

Zaza Abdul Latif said...

menarik & sesuai cerita ni utk budak2..
tapi anak aku tak bising2 plak ajak tengok cerita ni.. sibuk ajak tengok Munafik plak.. kau rasa??

Inani Hazwani said...

Wahh dah ada kungfu panda 3. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang